Lamino kampanj

Fotpallen på köpet!

Lamino fåtölj och fotpall
Utförande: Oljad ek, fårskinn Scandinavian Grey 
Ord. pris 26.120:- Kampanj 19.200:- 
Lagervara för omgående leverans. 

Lamino fåtölj och fotpall
Utförande: Naturlackad bok, fårskinn Scandinavian Grey 
Ord. pris 22.470:- Kampanj 16.200:- 
Lagervara för omgående leverans. 

Lamino 

Vacker, enkel, sittvänlig – och älskad. När tidskriften Sköna hem bad sina läsare att utse 1900-talets möbel vann fåtöljen Lamino, ritad av Swedeses grundare Yngve Ekström.

 

Lamino från Swedese är ett typexempel på tidlös formgivning, där naturens egna material och ett noggrant hantverk resulterat i en möbel som är lika attraktiv idag som för kommande generationer. När Yngve Ekström ritade fåtöljen 1956 gjorde han det med människan som utgångspunkt, vilket gör den lika behaglig att sitta i som att titta på.

Swedese Lamino Miljö
lamino fåtölj

DESIGNER

Yngve Ekström

Yngve Ekström (1913-1988) har skapat flera utsökta möbler med lätta, skandinaviska former. Han var samtida med Bruno Mathsson och ritade i likhet med honom lätta, ljusa böjträmöbler med klassisk elegans i österrikaren Michael Thonets anda.

Yngve Ekström föddes i Hagafors i Småland. Redan som 13-åring började Yngve arbeta på Sveriges äldsta möbelfabrik. Yngve skapade många vackra möbler under sin livstid men har blivit mest känd för Lamino-fåtöljen. Som Ekström själv sa: “Att ha gjort en bra stol är kanske inget dåligt livsverk”

Under 1940-talet startade Yngve tillsammans med brodern Jerker möbelfabriken Swedese, som fortfarande tillverkar bland annat Lamino. 

Yngve ekström