Vauni Kampanj

 20 % rabatt på svart och vit Globe och Cupola!

Ljusa upp tillvaron med en kamin från Vauni. Med Vauni Kampanj får du just nu 20 % rabatt på svart och vit Globe och Cupola och en kartong spisbränsle (12 liter) på köpet.

* Vauni Kampanj är tidsbegränsat och gäller svart och vit Globe och Cupola samt utvalt spisbränsle i SE. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Vauni | Globe Eldstad Kampanj

31.120 kr44.900 kr

Vauni Globe är precis så klotformad som namnet antyder. En modern skorstensfri kamin och designikon i ett. Design och storlek gör att den passar in i skiftande miljöer och inredningstilar. Inte då så konstigt att den är åtrådd av människor över hela världen. Vauni Globe är utformad för största möjliga komfort och säkerhet. Den kommer få dig att längta efter mysiga kvällar framför eldstaden, både vinter och sommar. Kombinera färg, fot och insats så att du får en Globe som passar din egen smak. 

Vauni | Cupola eldstad Kampanj

27.920 kr34.900 kr
Vauni Cupola har samma rena form som eldstaden Globe. Skillnaden är att det är en vägghängd skorstensfri kamin. Med sin banbrytande design och smidiga vägghängda montering är Vauni Cupola en perfekt inredningsdetalj för vardagsrummet eller andra ställen där du vill ha en stämningshöjare.
Upptäck fler utföranden: VÄGGHÄNGD ELLER FRISTÅENDE?

Om Vauni

“Varför finns det inte en kamin som är både vacker, skorstensfri, miljövänlig, enkel att använda och installera?” frågade sig Sören Sjölander (professor emeritus i innovationsteknik vid Chalmers Tekniska Högskola) när han skulle flytta från hus till lägenhet och inte tilläts installera en traditionell braskamin.

Det som inte redan finns får man helt enkelt uppfinna själv. Den första Vauni-prototypen togs fram ihop med formgivare Markus Grip i samband med hans examensarbete vid HDK – Högskolan för Design & Konsthantverk. Tillsammans förenades det bästa av två olika världar: cutting edge estetik med teknisk innovation.

Givetvis är säkerhet A & O när man designar med eld – både din egen säkerhet och planetens. Endast de säkraste lösningarna på marknaden byggs in vid konstruktionen. Vaunis brännare absorberar nämligen bränslet och håller det på plats. Avbränningen sker långsamt då endast bränsleångorna brinner, och på så vis blir Vaunis produkter optimala för både hem och exempelvis yacht och husbåt.

Vaunis eldstäder för bioetanol värms på ett modernt och miljövänligt sätt. Det innebär att förbränningen är helt ren och det bildas bara små mängder koldioxid och vattenånga – precis som i din utandningsluft.

Globe Eldstad

Vauni Globe är precis så klotformad som namnet antyder. En modern skorstensfri kamin och designikon i ett. Design och storlek gör att den passar in i skiftande miljöer och inredningstilar. Inte då så konstigt att den är åtrådd av människor över hela världen. Globe är utformad för största möjliga komfort och säkerhet. Den kommer få dig att längta efter mysiga kvällar framför eldstaden, både vinter och sommar. Kombinera färg, fot och insats så att du får en Globe som passar din egen smak. 

 • Världens enda klotformade skorstensfria eldstad.
 • Varje Globe är trycksvarvad för hand, vilket gör just Ditt exemplar helt unikt.
 • Inget behov av skorsten eller installation. Lågans storlek justeras enkelt med medföljande reglerstav.
 • Tillgänglig i standardfärgerna svart och vit. För ett exklusivare intryck finns fem specialfärger att välja från.
 • Hög fot som tillval.
 • Foten levereras med möbeltassar under, vilket gör att den enkelt kan vridas enligt önskemål utan att göra repor på golvet.
 • Brännare med absorption och anti-spill funktion för oöverträffad säkerhet och prestanda.
 • Insats i svart gjutjärns finish eller som tillval för ett exklusivare intryck, formgjuten betong från MBJ Design.
 • Ingen skorsten, inget krångel.
 • Enkel och bekväm att använda.
 • Effektiv och miljövänlig eldning som ger skön värme.

Specifikationer 

Mått (låg): 600×610×580 mm (b×h×d)
Mått (hög): 600×900×580 mm (b×h×d)
Vikt: från 40 kg
Effekt: 2 kW 
Bränslevolym: ca 2 liter 
Brinntid: min 5 h 
Bränsleförbrukning: ca 0,4 liter per h 
Rek bränslekvalitet: bioetanol 80-96,6 % 
Rek rumsvolym: min 32 m3 
Rek golvyta: min 13 m2

GLOBE

Vauni | Globe Eldstad insats Cast Iron

34.900 kr38.900 kr
Den portabla eldstaden Globe är fristående och kan enkelt vridas för att öppningen ska hamna i rätt position. Vauni Globe är skorstensfri och är utrustad med marknadens mest avancerade etanolbrännare – som brinner utan rök, sot eller aska. Den ger skön värme och lågans storlek kan justeras steglöst. Här med insats Cast Iron.

Vauni | Globe Eldstad insats Mystic Graphite

40.900 kr46.900 kr
Den portabla eldstaden Globe är fristående och kan enkelt vridas för att öppningen ska hamna i rätt position. Vauni Globe är skorstensfri och är utrustad med marknadens mest avancerade etanolbrännare – som brinner utan rök, sot eller aska. Den ger skön värme och lågans storlek kan justeras steglöst. Här med insats Mystic Graphite.

Vauni | Globe Eldstad insats Mystic Sand

40.900 kr46.900 kr
Den portabla eldstaden Globe är fristående och kan enkelt vridas för att öppningen ska hamna i rätt position. Vauni Globe är skorstensfri och är utrustad med marknadens mest avancerade etanolbrännare – som brinner utan rök, sot eller aska. Den ger skön värme och lågans storlek kan justeras steglöst. Här med insats Mystic Sand.
GLOBE
Cupola Eldstad

Vauni Cupola har samma rena form som eldstaden Globe. Skillnaden är att det är en vägghängd skorstensfri kamin. Med sin banbrytande design och smidiga vägghängda montering är den en perfekt inredningsdetalj för vardagsrummet eller andra ställen där du vill ha en stämningshöjare.

 • Världens enda hemisfäriskt formade skorstensfria kamin.
 • Varje Cupola är trycksvarvad för hand, vilket gör just Ditt exemplar helt unikt.
 • Inget behov av skorsten eller installation. Lågans storlek justeras enkelt med medföljande reglerstav.
 • Lika enkel att montera som en platt-TV.
 • Kan fästas på alla typer av väggar förutsatt att rätt beslag används.
 • Tillgänglig i standardfärgerna svart och vit. För ett exklusivare intryck finns fem specialfärger att välja från. 
 • Brännare med absorption och anti-spill funktion för oöverträffad säkerhet och prestanda.
 • Ingen skorsten, inget krångel.
 • Enkel och bekväm att använda.
 • Effektiv och miljövänlig eldning som ger skön värme.

Specifikationer

Mått: 810×350 mm (Ø×d)
Vikt: 28 kg
Effekt: 2 kW 
Bränslevolym: ca 2 liter 
Brinntid: min 5 h 
Bränsleförbrukning: ca 0,4 liter per h 
Rek bränslekvalitet: bioetanol 80-96,6 % 
Rek rumsvolym: min 32 m3 
Rek golvyta: min 13 m2

CUPOLA

Vauni | Cupola eldstad

34.900 kr36.900 kr
Cupola från Vauni är en vägghängd kamin som passar i alla hem, hus som lägenhet!  Med sin banbrytande design och smidiga vägghängda montering är den en perfekt inredningsdetalj för vardagsrummet eller andra ställen där du vill ha en stämningshöjare.

DESIGNER

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) är troligen Danmarks mest kända arkitekt. Både nationellt och internationellt är Arne Jacobsen känd för sin möbeldesign och arkitektur. Arne Jacobsen kom från en borgerlig familj och det fanns inget, som tydde på att han skulle få en skapande karriär. 

Genom att arbeta med en relativt liten studiopersonal som drevs av en outsläcklig önskan att skapa, fokuserade Jacobsens kreativa process på hans strikta hänsyn till detaljer. Han väckte sina visioner till liv med minutiösa, handmålade akvarellskisser. Under ett givet år lyckades Jacobsen designa vad andra skulle kunna producera på fem. Idag är Arne Jacobsens designs världskända över hela världen, och Jacobsen är omtalad som en sann designvisionär och skaparen av bland annat ikoniska Egg™, Swan™, Series 7™ och Drop™. 

 

Arne Jacobsen
designmöbler vauni kampanj
vauni kampanj