RING OSS: 040 630 46 46

Hållbara möbler för en tidlös elegans i ditt hem

Det var år 1969 som barndomsvännerna Ingemar Johansson och Lars Eliasson bestämde sig för att starta ett företag som skulle sälja möbler. 

Valet föll på namnet Artwood och de skandinaviska möbelföretaget började sin verksamhet i en lada som de hyrde i Härryda, utanför Göteborg.

Både Lars och Ingemar hade erfarenhet från möbelhandel och fokuserade på att handla med länder i Östeuropa. De insåg att det fanns en efterfrågan på exklusiva möbler och bestämde sig för att börja tillverka och sälja egna möbler.

Under senare delen av 1970-talet kom handeln med Asien igång, och det gjorde det möjligt för Artwood att utöka sitt sortiment med möbler från andra delar av världen. 

Nybyggda lokaler stod klara i Skene 1976 och där ligger Artwood än idag. 1981 sålde Lars sin del av företaget till Ingemar, som fortsatte att driva verksamheten som ett familjeföretag.

Skarmavbild 2023 04 11 kl. 10.38.16

Artwoods kollektion består till stor del av egen design som tillverkas över hela världen. Deras sortiment innefattar möbler och interiördetaljer för hela hemmet och har en tidlös och klassisk design. Artwood är noggrant sammansatt och hållbart på flera sätt, och företaget lägger stor vikt vid miljötänkande. Produktionen värdesätter en säker tillverkning med hänsyn till både miljön och de människor som producerar dem.

Detta fokus på miljö och hållbarhet resulterar i möbler som håller i generationer och gör det möjligt att skapa hem och offentliga rum i många olika stilar. Artwood är stolta över sin produktion och sitt engagemang för att tillverka möbler som är vackra, funktionella och hållbara.

Varumärket erbjuder möbler och inredning för hemmets alla rum i en klassisk design med en innovativ ådra av gedigna och tidlösa material. Stilmässigt finns allt från det ljusa och fräscha med tygklädda möbler i linne till arbetade utemöbler med loungekänsla och den lite mer maskulina stilen med klassiska sittmöbler av läder och rejäla bord av trä.

Fåtöljerna från Artwood är ett kapitel för sig. Dessa hantverk är otroligt välgjorda och görs av skinn från bland annat Argentina. Skinnet behandlas för att skapa en vacker färg och du kan välja bland flera olika toner. Sedan ytbehandlas skinnet så att det blir mer beständigt och får en vackrare yta. I fåtöljerna syns både rynkor, ärr och andra defekter tydligt, något som ger möbeln en tydlig karaktär. Stommen i fåtöljen är gjort av hållbart hardwood och de snygga stolsbenen görs bland annat av ask.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud inom Artwood.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.artwood.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND