vitra hero

Vitra

Vitra - Inspiration, funktion och nyskapande

Vitra tror vi att tankar och känslor formas av vår omgivning – oavsett om du är hemma, på jobbet eller på språng. Det är därför vi strävar efter att dagligen förbättra interiören genom kraften i bra design.

Vitras grundare Willi Fehlbaum kom först över möbelpjäser av Ray och Charles Eames i början av 1950-talet. Detta avgörande ögonblick markerade Vitras början som ett erkänt designföretag. Sedan dess har Vitra samarbetat med flera olika internationella designers och arkitekter.

Medan den första generationen lade företagets kommersiella grund och den andra tillförde en kulturell dimension genom utvecklingen av Vitra Campus och Vitra Design Museum med sin samling, sätter tredje generationen fokus på hållbart tänkande och handling.

Genom att kombinera teknisk och konceptuell expertis med kreativiteten hos samtida designers fortsätter Vitra att driva gränser och ifrågasätta status quo.

VITRA

Se produkter från Vitra. Vi erbjuder självklart hela sortimentet trots att ni inte finner allt på vår hemsida. Välkommen till butiken eller maila kundsuport@glashusetmalmo.se

Vitra | Aluminium Group EA 118 Arbetsstol

26.290 kr34.840 kr
22.347 kr29.614 kr
EA 118 är en skrivbordsstol med hjul och armstöd, formgiven år 1958 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Armstöd och bas i aluminium med polerad eller krompläterad ytbehandling. Klädsel i läder eller tyg, välj på flertal färger. EA 118 är en stilren och nätt stol som passar lika bra i kontorsmiljö som hemma vid skrivbordet. 118 är något nättare än 117, vilket gör den till en favorit i hem-miljöer.
EA 118 finns att välja i flera utföranden. Här visas endast de med produktbild. Önskar du ett utförande du inte finner på vår hemsida, vänligen kontakta oss på kundsupport@glashusetmalmo.se så hjälper vi dig.

Vitra | Lounge Chair & Ottoman

91.960 kr110.675 kr
78.166 kr94.074 kr
Charles & Ray Eames, 1956

Vitra | Panton Chair

3.490 kr
2.967 kr
Panton Chair är en sann designklassiker. Originalet designades av Verner Panton redan år 1960 men kunde inte sättas i serieproduktion förrän sju år senare då man som först lyckades formgjuta stolen i en enda bit. Sedan introduktionen 1967 har Panton Chair genomgått flera produktionsfaser och 1999 blev det möjligt att producera stolen i linje med Pantons ursprungliga idé - nämligen av tuff plast som är genomfärgat och med en matt yta. Stolen passar både som utemöbel i trädgården och inomhus.

Vitra | Soft Pad Chair EA 217 Kontorsstol

44.690 kr47.940 kr
37.987 kr40.749 kr
EA 217 Soft Pad Stol från Vitra är en av 1900-talets främsta designmöbler. Stolen är designad av Charles och Ray Eames och erbjuder extraordinär komfort med sin mjuka klädsel i kombination med tiltmekanismen, som kan anpassas till användarens vikt. EA 217 passar perfekt till arbetsplatsen eller till hemmakontoret. Den extremt höga kvalitén gör att Vitra lämnar en 30-årig garanti på denna stol. EA 217 Soft Pad finns att välja i flera utföranden. Här visas endast de med produktbild. Önskar du ett utförande du inte finner på vår hemsida, vänligen kontakta oss på kundsupport@glashusetmalmo.se så hjälper vi dig.
vitra lounge chair
Lounge Chair

The Lounge Chair by Charles & Ray Eames, 1956

“Varför gör vi inte en uppdaterad version av den gamla engelska klubbstolen?” Med denna kommentar initierade Charles Eames utvecklingen av Lounge Chair, en process som tog flera år. Målet var att tillfredsställa önskan om en ordentligt proportionerad stol som kombinerade ultimat komfort med högkvalitativa material och hantverk. Fåtöljen som designades av Charles och Ray Eames 1956 satte nya standarder: den är inte bara lättare, elegantare och modernare än den konventionellt tunga klubbstolen – den är också bekvämare.

Tack vare dessa kvaliteter blev Lounge Chair en av de mest kända designen av Charles och Ray Eames och har uppnått statusen som en klassiker i historien om moderna möbler.

KOMFORT 

Sedan loungestolen först togs i produktion har den genomsnittliga mänskliga höjden ökat världen över med nästan 10 cm. I nära samordning med Eames Office utvecklade Vitra den nya större versionen så att även högre människor kan njuta av samma exceptionella komfort som Charles och Ray Eames tänkt med sin ursprungliga 1956-design.

ROSENTRÄ

Enligt deras barnbarn, Eames Demetrios, var rosenträ deras favorit träslag, och de ville att loungestolen och den ottomanska skulle ha det ”varma mottagliga utseendet på en väl använd baseballhandske”.

 

Vitra | Lounge Chair & Ottoman

91.960 kr110.675 kr
78.166 kr94.074 kr
Charles & Ray Eames, 1956
vitra lounge chair
vitra lounge chair detail2
vitra lounge chair
eames chair
Eames

Chairs by Charles & Ray Eames, 1956

Sällan i historien om modern möbeldesign har en idé varit lika konsekvent som utvecklingen av plaststolen av Charles och Ray Eames. På 1800-talet hade Thonets stol nr 14 en oerhört omfattande inverkan, och på 1920-talet förändrade Marcel Breuer, Mart Stam och Ludwig Mies van der Rohes användning av rörstål för design av möbler både stolarnas utseende och produktionsmetoder under hela första hälften av 1900-talet.

Charles och Ray Eames plaststol, som baserades på ett koncept som Charles hade utvecklat 1948 för Museum of Modern Art’s ‘Low-Cost Furniture’ -tävling, introducerade ett nytt material till möbeldesign: plast – eller för att vara mer exakt, glasfiber -förstärkt polyester. Han presenterade samtidigt en ny typ av säte – skalet – och förkastade tanken att en stol var tvungen att förena sitsen och basen i en oskiljaktig helhet, istället för att göra det möjligt att kombinera enskilda sitsskal med olika baser.

2779031 Eames Plastic Side Chair DSR 03 poppy red 01 chrome left master 1
FIBERGLAS

Parets sökning efter alternativa material ledde dem så småningom till glasfiberförstärkt polyesterharts, som fram till dess främst hade varit begränsat till militära applikationer som flygplansradomer och cockpitöverdrag. Eameses erkände och utnyttjade fullt ut fördelarna med glasfiber: formbarhet, styvhet och lämplighet för industriella tillverkningsmetoder.

Med detta material, som tidigare var okänt inom möbelindustrin, utvecklade de framgångsrikt de gjutna sitsskalarna för massproduktion. Dess organiskt formade skal i ett stycke visade sig vara en mycket beundrad innovation i en tid då stolar vanligtvis bestod av ett säte och ryggstöd. Glasfiber erbjöd den extra fördelen med behagliga taktila egenskaper och en perfekt gjuten form för optimal komfort.

PLAST

I nära samarbete med Eames Office, som drivs av familjen Eames, lanserade Vitra 1999 en polypropenversion av Eames Plastic Chair. Polypropylen är en högkvalitativ, robust plast som fungerar som en bra ersättning för glasfiber och är också återvinningsbar.

Detta gjorde det möjligt att producera Eames Plastic Group med ekologiskt hållbara metoder. Trots framgången med den här nya generationen plaststolar tappade Vitra aldrig intresset för det ursprungliga materialet och fortsatte att övervaka framstegen inom glasfiberproduktionsmetoder.

 

Eames Classic Inspiration
3385567 Eames Fiberglass Armchair DAR Eames House Whale Plate Dining Table Akari 13A Wire Chair master

VITRA EAMES

Vitra | Eames Fiberglass Armchair DAR

7.860 kr
6.681 kr
Eames Fiberglass Armchair DAR är en klassisk karmstol från Vitra, formgiven av det berömda designerparet Charles & Ray Eames. Karmstolen ingår i Eames Fiberglass Chairs och kan fås i 4 olika färger.

Vitra | Eames Fiberglass Armchair DAW

9.655 kr9.995 kr
8.207 kr8.496 kr
Eames Fiberglass Armchair DAW kan fås i 4 olika färger med 4 olika underrede.

Vitra | Eames Fiberglass Chair – DSW

8.580 kr8.970 kr
7.293 kr7.625 kr
För fiberglasstolen "DSW" kombinerade Charles och Ray Eames det organiskt formade sitsskalet med en fyrbent träbas. Kombinationen av plast och trä ger denna klassiska design en viss värme och avslappnad utseende.  

Vitra | Eames Plastic Side Chair DSR

3.690 kr
3.137 kr
Eames Plastic Side Chair DSR är en av Charles & Ray Eames mest populära stolar ur kollektionen Eames Plastic Chairs från Vitra. Sätet av plast har monterats på den så kallade Eiffeltornsbasen, en konstruktion av stål med fyra ben. Välj bland flertal färger på sitsen och ben i krom, vit eller svart.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Vitra.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERUTFÖRSÄLJNING LÖR 29/4 SÖN 30/4 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND