RING OSS: 040 630 46 46
vitra hero

Vitra

Vitra - Inspiration, funktion och nyskapande

Vitra tror vi att tankar och känslor formas av vår omgivning – oavsett om du är hemma, på jobbet eller på språng. Det är därför vi strävar efter att dagligen förbättra interiören genom kraften i bra design.

Vitras grundare Willi Fehlbaum kom först över möbelpjäser av Ray och Charles Eames i början av 1950-talet. Detta avgörande ögonblick markerade Vitras början som ett erkänt designföretag. Sedan dess har Vitra samarbetat med flera olika internationella designers och arkitekter.

Medan den första generationen lade företagets kommersiella grund och den andra tillförde en kulturell dimension genom utvecklingen av Vitra Campus och Vitra Design Museum med sin samling, sätter tredje generationen fokus på hållbart tänkande och handling.

Genom att kombinera teknisk och konceptuell expertis med kreativiteten hos samtida designers fortsätter Vitra att driva gränser och ifrågasätta status quo.

VITRA

Se produkter från Vitra. Vi erbjuder självklart hela sortimentet trots att ni inte finner allt på vår hemsida. Välkommen till butiken eller maila kundsuport@glashusetmalmo.se

Vitra | EA 117 Kontorsstol Tyg

34.400 kr37.080 kr
29.240 kr31.518 kr

EA 117 Kontorsstol från Vitra

EA 117 Kontorsstol från Vitra är en bekväm stol med armstöd, hjul med broms samt höj- och sänkbart stativ i polerat krom. Ryggstödet har en behaglig svikt och kan även låsas i upprätt läge. Den ergonomiskt utformade sitsen ger dig en mycket bekväm kontorsstol med ett elegant utseende. Här visas kontorsstolen i några utvalda utföranden klädd i tyget Hopsak. Detta tyg har en slitstyrka om 200.000 Martindale. EA 117 Kontorsstol finns att välja i flera utföranden. Önskar du ett utförande du inte finner på vår hemsida, vänligen kontakta oss på kundsupport@glashusetmalmo.se så hjälper vi dig.

Vitra | EA 118 Kontorsstol Läder

41.380 kr
35.173 kr

EA 118 Kontorsstol från Vitra

EA 118 Kontorsstol från Vitra är en bekväm stol med armstöd, hjul med broms samt höj- och sänkbart stativ i polerat krom. Ryggstödet har en behaglig svikt och kan även låsas i upprätt läge. Den ergonomiskt utformade sitsen ger dig en mycket bekväm kontorsstol med ett elegant utseende. Här visas kontorsstolen i ett par utvalda utföranden i läder och med underrede i polerad aluminium. EA 118 Kontorsstol finns att välja i flera utföranden. Önskar du ett utförande du inte finner på vår hemsida, vänligen kontakta oss på kundsupport@glashusetmalmo.se så hjälper vi dig.

Vitra | EA 118 Kontorsstol Tyg

31.700 kr
26.945 kr

EA 118 Kontorsstol från Vitra

EA 118 Kontorsstol från Vitra är en bekväm stol med armstöd, hjul med broms samt höj- och sänkbart stativ i polerat krom. Ryggstödet har en behaglig svikt och kan även låsas i upprätt läge. Den ergonomiskt utformade sitsen ger dig en mycket bekväm kontorsstol med ett elegant utseende. Här visas kontorsstolen klädd i tyget Cosy, med en slitstyrka på 50.000 Martindale. EA 118 Kontorsstol finns att välja i flera utföranden. Önskar du ett utförande du inte finner på vår hemsida, vänligen kontakta oss på kundsupport@glashusetmalmo.se så hjälper vi dig.

Vitra | Eames Lounge Chair & Ottoman Tyg

87.345 kr98.940 kr
74.243 kr84.099 kr
Nu lanseras den klassiska Eames Lounge Chair i en version där den är klädd i textil istället för läder. Fåtöljen har formpressad plywood med fanér i olika val, löstagbara kuddar klädda i tyg Nubia och snurrbart stativ av gjuten aluminium. Här visar vi Eames Lounge Chair & Ottoman i tygerna Nubia Salt n Pepper 10, Nubia Ivory/Peach 07 och Nubia Creme/Sand 03. Har du specifika önskemål om varianten eller vill ha hjälp med din beställning, vänligen kontakta oss på kundsupport@glashusetmalmo.se
vitra lounge chair
Lounge Chair

The Lounge Chair by Charles & Ray Eames, 1956

“Varför gör vi inte en uppdaterad version av den gamla engelska klubbstolen?” Med denna kommentar initierade Charles Eames utvecklingen av Lounge Chair, en process som tog flera år. Målet var att tillfredsställa önskan om en ordentligt proportionerad stol som kombinerade ultimat komfort med högkvalitativa material och hantverk. Fåtöljen som designades av Charles och Ray Eames 1956 satte nya standarder: den är inte bara lättare, elegantare och modernare än den konventionellt tunga klubbstolen – den är också bekvämare.

Tack vare dessa kvaliteter blev Lounge Chair en av de mest kända designen av Charles och Ray Eames och har uppnått statusen som en klassiker i historien om moderna möbler.

KOMFORT 

Sedan loungestolen först togs i produktion har den genomsnittliga mänskliga höjden ökat världen över med nästan 10 cm. I nära samordning med Eames Office utvecklade Vitra den nya större versionen så att även högre människor kan njuta av samma exceptionella komfort som Charles och Ray Eames tänkt med sin ursprungliga 1956-design.

ROSENTRÄ

Enligt deras barnbarn, Eames Demetrios, var rosenträ deras favorit träslag, och de ville att loungestolen och den ottomanska skulle ha det ”varma mottagliga utseendet på en väl använd baseballhandske”.

 

Vitra | Lounge Chair & Ottoman

112.190 kr123.210 kr
95.362 kr104.729 kr
Eames Lounge Chair & Ottoman formgavs år 1956 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Fåtöljen med tillhörande fotpall designades med tanken att föra samman ultimat komfort med elegans. Samma tillverkningsmetod har i stora drag använts sedan mitten på 1950-talet då den började produceras och fåtöljen anses vara en av de främsta moderna klassikerna bland 1900-talets möbeldesign. Placeras fördelaktigt i rymliga rum tillsammans med soffgrupp eller som ensamstående läsfåtölj.
vitra lounge chair
vitra lounge chair detail2
vitra lounge chair
eames chair
Eames

Chairs by Charles & Ray Eames, 1956

Sällan i historien om modern möbeldesign har en idé varit lika konsekvent som utvecklingen av plaststolen av Charles och Ray Eames. På 1800-talet hade Thonets stol nr 14 en oerhört omfattande inverkan, och på 1920-talet förändrade Marcel Breuer, Mart Stam och Ludwig Mies van der Rohes användning av rörstål för design av möbler både stolarnas utseende och produktionsmetoder under hela första hälften av 1900-talet.

Charles och Ray Eames plaststol, som baserades på ett koncept som Charles hade utvecklat 1948 för Museum of Modern Art’s ‘Low-Cost Furniture’ -tävling, introducerade ett nytt material till möbeldesign: plast – eller för att vara mer exakt, glasfiber -förstärkt polyester. Han presenterade samtidigt en ny typ av säte – skalet – och förkastade tanken att en stol var tvungen att förena sitsen och basen i en oskiljaktig helhet, istället för att göra det möjligt att kombinera enskilda sitsskal med olika baser.

2779031 Eames Plastic Side Chair DSR 03 poppy red 01 chrome left master 1
FIBERGLAS

Parets sökning efter alternativa material ledde dem så småningom till glasfiberförstärkt polyesterharts, som fram till dess främst hade varit begränsat till militära applikationer som flygplansradomer och cockpitöverdrag. Eameses erkände och utnyttjade fullt ut fördelarna med glasfiber: formbarhet, styvhet och lämplighet för industriella tillverkningsmetoder.

Med detta material, som tidigare var okänt inom möbelindustrin, utvecklade de framgångsrikt de gjutna sitsskalarna för massproduktion. Dess organiskt formade skal i ett stycke visade sig vara en mycket beundrad innovation i en tid då stolar vanligtvis bestod av ett säte och ryggstöd. Glasfiber erbjöd den extra fördelen med behagliga taktila egenskaper och en perfekt gjuten form för optimal komfort.

PLAST

I nära samarbete med Eames Office, som drivs av familjen Eames, lanserade Vitra 1999 en polypropenversion av Eames Plastic Chair. Polypropylen är en högkvalitativ, robust plast som fungerar som en bra ersättning för glasfiber och är också återvinningsbar.

Detta gjorde det möjligt att producera Eames Plastic Group med ekologiskt hållbara metoder. Trots framgången med den här nya generationen plaststolar tappade Vitra aldrig intresset för det ursprungliga materialet och fortsatte att övervaka framstegen inom glasfiberproduktionsmetoder.

 

Eames Classic Inspiration
3385567 Eames Fiberglass Armchair DAR Eames House Whale Plate Dining Table Akari 13A Wire Chair master

VITRA EAMES

Vitra | Eames Fiberglass Armchair DAR

9.660 kr
8.211 kr
Eames Fiberglass Armchair DAR är en klassisk karmstol från Vitra, formgiven av det berömda designerparet Charles & Ray Eames. Karmstolen ingår i Eames Fiberglass Chairs och kan fås i 4 olika färger.

Vitra | Eames Fiberglass Armchair DAW

11.360 kr12.040 kr
9.656 kr10.234 kr
Eames Fiberglass Armchair DAW är en av de ursprungliga karmstolarna av Charles & Ray Eames som gav upphov till den populära serien av plaststolar. Under starten på 2020 återlanserade Vitra karmstolarna, efter att de vanliga stolarna utan armstöd gjort succé året innan. Förutom modellen DAW lanserade Vitra även DAR och DAX i glasfiber.

Vitra | Eames Fiberglass Chair – DSW

8.580 kr9.930 kr
7.293 kr8.441 kr
För Fiberglass Chair DSW från Vitra kombinerade Charles och Ray Eames det organiskt formade sitsskalet med en fyrbent träbas. Kombinationen av plast och trä ger denna klassiska design en viss värme och avslappnad utseende.  

Vitra | Eames Plastic Side Chair DSR RE

3.890 kr
3.307 kr
Upptäck Eames Plastic Side Chair DSR från Vitra! Eames Plastic Side Chair DSR RE är en av Charles & Ray Eames mest populära stolar ur kollektionen Eames Plastic Chairs från Vitra. Sätet av plast har monterats på den så kallade Eiffeltornsbasen, en konstruktion av stål med fyra ben. Välj bland flertal färger på sitsen och ben i krom, vit eller svart. Genom åren har Vitra i samråd med familjen Eames infört mer hållbara material för Eames Plastic Chairs. Från 2024 tillverkas sitsarna av återvunnen plast, vilket resulterat i Eames Plastic Chair RE. På grund av det återvunna materialets sammansättning kommer de olika färgvarianterna av sitskalarna att innehålla små pigmentflingor.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Vitra.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND