RING OSS: 040 630 46 46
vitra hero

Vitra

Vitra Inspiration, funktion och nyskapande

Vitra tror vi att tankar och känslor formas av vår omgivning – oavsett om du är hemma, på jobbet eller på språng. Det är därför vi strävar efter att dagligen förbättra interiören genom kraften i bra design.

Vitras grundare Willi Fehlbaum kom först över skapelser av Ray och Charles Eames i början av 1950-talet. Detta avgörande ögonblick markerade Vitras början som ett designföretag. Sedan dess har Vitra samarbetat med internationella designers och arkitekter.

Medan den första generationen lade företagets kommersiella grund och den andra tillförde en kulturell dimension genom utvecklingen av Vitra Campus och Vitra Design Museum med sin samling, sätter tredje generationen fokus på hållbart tänkande och handling.

Genom att kombinera teknisk och konceptuell expertis med kreativiteten hos samtida designers fortsätter Vitra att driva gränser och ifrågasätta status quo.

VITRA

Fler produkter kommer presenteras här inom kort. Finns mer i vår butik i Malmö

9JVO95YJQOIA58AB
Close

Vitra | Eames Fiberglass Chair – DSW

8.580 kr8.970 kr
För fiberglasstolen "DSW" kombinerade Charles och Ray Eames det organiskt formade sitsskalet med en fyrbent träbas. Kombinationen av plast och trä ger denna klassiska design en viss värme och avslappnad utseende.  
Elephant Stool Black
Close

Vitra | Elephant Pall

1.090 kr
Som ett av de mest kända föremålen för japansk design efter kriget skapades Elephant Pall av den produktiva produktdesignern Sori Yanagi. Den stapelbara plastpallen kan användas både inomhus och utomhus.
Eames Lounge Chair
Close

Vitra | Eames Lounge Chair

64.360 kr77.620 kr
Eames Lounge Chair Lounge Chair, skapad av Charles och Ray Eames på 1950-talet, designades med målet att kombinera ett elegant
vitra lounge chair
Lounge Chair

The Lounge Chair by Charles & Ray Eames, 1956

“Varför gör vi inte en uppdaterad version av den gamla engelska klubbstolen?” Med denna kommentar initierade Charles Eames utvecklingen av Lounge Chair, en process som tog flera år. Målet var att tillfredsställa önskan om en ordentligt proportionerad stol som kombinerade ultimat komfort med högkvalitativa material och hantverk. Fåtöljen som designades av Charles och Ray Eames 1956 satte nya standarder: den är inte bara lättare, elegantare och modernare än den konventionellt tunga klubbstolen – den är också bekvämare.

Tack vare dessa kvaliteter blev Lounge Chair en av de mest kända designen av Charles och Ray Eames och har uppnått statusen som en klassiker i historien om moderna möbler.

Lounge Ottoman
Close

Vitra | Lounge Chair & Ottoman

91.960 kr110.675 kr
Charles & Ray Eames, 1956
KOMFORT 

Sedan loungestolen först togs i produktion har den genomsnittliga mänskliga höjden ökat världen över med nästan 10 cm. I nära samordning med Eames Office utvecklade Vitra den nya större versionen så att även högre människor kan njuta av samma exceptionella komfort som Charles och Ray Eames tänkt med sin ursprungliga 1956-design.

ROSENTRÄ

Enligt deras barnbarn, Eames Demetrios, var rosenträ deras favorit träslag, och de ville att loungestolen och den ottomanska skulle ha det ”varma mottagliga utseendet på en väl använd baseballhandske”.

 

vitra lounge chair
vitra lounge chair detail2
vitra lounge chair
eames chair
Eames

The Lounge Chair by Charles & Ray Eames, 1956

Sällan i historien om modern möbeldesign har en idé varit lika konsekvent som utvecklingen av plaststolen av Charles och Ray Eames. På 1800-talet hade Thonets stol nr 14 en oerhört omfattande inverkan, och på 1920-talet förändrade Marcel Breuer, Mart Stam och Ludwig Mies van der Rohes användning av rörstål för design av möbler både stolarnas utseende och produktionsmetoder under hela första hälften av 1900-talet.

Charles och Ray Eames plaststol, som baserades på ett koncept som Charles hade utvecklat 1948 för Museum of Modern Art’s ‘Low-Cost Furniture’ -tävling, introducerade ett nytt material till möbeldesign: plast – eller för att vara mer exakt, glasfiber -förstärkt polyester. Han presenterade samtidigt en ny typ av säte – skalet – och förkastade tanken att en stol var tvungen att förena sitsen och basen i en oskiljaktig helhet, istället för att göra det möjligt att kombinera enskilda sitsskal med olika baser.

2779031 Eames Plastic Side Chair DSR 03 poppy red 01 chrome left master 1
FIBERGLAS

Parets sökning efter alternativa material ledde dem så småningom till glasfiberförstärkt polyesterharts, som fram till dess främst hade varit begränsat till militära applikationer som flygplansradomer och cockpitöverdrag. Eameses erkände och utnyttjade fullt ut fördelarna med glasfiber: formbarhet, styvhet och lämplighet för industriella tillverkningsmetoder.

Med detta material, som tidigare var okänt inom möbelindustrin, utvecklade de framgångsrikt de gjutna sitsskalarna för massproduktion. Dess organiskt formade skal i ett stycke visade sig vara en mycket beundrad innovation i en tid då stolar vanligtvis bestod av ett säte och ryggstöd. Glasfiber erbjöd den extra fördelen med behagliga taktila egenskaper och en perfekt gjuten form för optimal komfort.

PLAST

I nära samarbete med Eames Office, som drivs av familjen Eames, lanserade Vitra 1999 en polypropenversion av Eames Plastic Chair. Polypropylen är en högkvalitativ, robust plast som fungerar som en bra ersättning för glasfiber och är också återvinningsbar.

Detta gjorde det möjligt att producera Eames Plastic Group med ekologiskt hållbara metoder. Trots framgången med den här nya generationen plaststolar tappade Vitra aldrig intresset för det ursprungliga materialet och fortsatte att övervaka framstegen inom glasfiberproduktionsmetoder.

 

Eames Classic Inspiration
3385567 Eames Fiberglass Armchair DAR Eames House Whale Plate Dining Table Akari 13A Wire Chair master

VITRA EAMES

3345667 Eames Fiberglass Armchair DAR 04 elephant hide grey 04 white powder coated left master
Close

Vitra | Eames Fiberglass Armchair DAR

7.860 kr
Eames Fiberglass Armchair DAR är en klassisk karmstol från Vitra, formgiven av det berömda designerparet Charles & Ray Eames. Karmstolen ingår i Eames Fiberglass Chairs och kan fås i 4 olika färger.
3345739 Eames Fiberglass Armchair DAW 05 sea foam green 65 ash honey left master
Close

Vitra | Eames Fiberglass Armchair DAW

9.655 kr9.995 kr
Eames Fiberglass Armchair DAW kan fås i 4 olika färger med 4 olika underrede.
9JVO95YJQOIA58AB
Close

Vitra | Eames Fiberglass Chair – DSW

8.580 kr8.970 kr
För fiberglasstolen "DSW" kombinerade Charles och Ray Eames det organiskt formade sitsskalet med en fyrbent träbas. Kombinationen av plast och trä ger denna klassiska design en viss värme och avslappnad utseende.  
Eames plastic chair DSR
Close

Vitra | Eames Plastic Chair DSR

3.430 kr
Eames Plastic Chair DSR är en av Charles & Ray Eames mest populära stolar ur kollektionen Eames Plastic Chairs från Vitra. Sätet av plast har monterats på den så kallade Eiffeltornsbasen, en konstruktion av stål med fyra ben. Välj bland flertal färger på sitsen och ben i krom, vit eller svart.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Vitra.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 24H (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Kundvagn

close
Scroll To Top

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

BLACK WEEK(END)  SE KAMPANJ

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND