RING OSS: 040 630 46 46
DustyDeco

DUSTY DECO

IKONISKA PJÄSER INSPIRERADE AV MÄNNISKOR, FÖREMÅL OCH PLATSER VI HÅLLER KÄRT

För tio år sedan startade en resa som skulle leda till en av Sveriges mest eleganta och varierande vintagebutiker. Drivna av passionen för noggrant utvalda designmöbler, inredningsaccessoarer och konst började grundarna, Edin & Lina, att besöka marknader för att köpa hem allt från möbler till prydnadssaker. Hemmet och förrådet fylldes snabbt med vintageprylar och snart insåg man att det fanns en marknad för att sälja dem.

En resa börjar alltid med ett första steg, och för Dusty Deco var det steget att förvandla en hobby till en affärsaktivitet och skapa en plan för att finna välbalanserade fynd. Inspirationen fann man i den vackra katalanska staden Barcelona, och medan Dusty Springfield sjöng” Son of A Preacher man ” föddes även namnet på företaget – Dusty Deco. 

dusty deco logo

Dusty Deco | Shaggy Labyrinth Matta

15.000 kr30.000 kr
Shaggy Labyrinth matta är ett tillskott i Dusty Decos sortiment som lanserades år 2020 och innefattar handgjorda mattor och möbler. Mattan är av 100 % handtuftad ull och har ett unikt mönster då vissa delar av mattan är slätvävd. Mattan finns i tre olika nyanser; vit, grå och beige och går att välja i tre olika mått; 200x300 cm, 250x350 cm och 300x400 cm. En utmärkt matta att kombinera med varumärkets vackra sittmöbler.

Dusty Deco | Tie Dye Matta

13.500 kr27.000 kr
Tie Dye matta är en handtuftad matta från Dusty Deco med tidlöst mönster. Mattan är tillverkad av ull och har en baksida av bomull. Varje matta färgas individuellt vilket gör att ingen matta är den andra lik. Tie Dye kommer i tre färger; beige, graphite ink och sage green, och tre olika storlekar; 200 x 300, 250 x 350 och 300 x 400 cm.

Dusty Deco | Psychedelic Labyrinth Dip Dye matta

13.500 kr27.000 kr
Psychedelic Labyrinth matta är tillverkad i 100% handtuftad ull från varumärket Dusty Deco. Mattan har ett unikt mönster i form av en labyrint och kommer i två olika färger. Välj mellan stolekarna 200 x 300 cm och 300 x 400 cm. Varje matta färgas separat, vilket betyder att varje matta är unik och det kan förekomma färgskiftningar.

Dusty Deco | Chess Rya matta

15.000 kr30.000 kr
Chess Rya matta är en handspunnen matta från Dusty Deco tillverkad i 100% ull. Mattan har ett unikt triangelmönster med plattvävda och fluffiga delar. De höga och låga effekterna i mönstret ger mattan ett levande och inbjudande uttryck. Denna matta finns i två olika färger, Off White och Grey/Off White, och kommer i två olika storlekar, 200 x 300 cm och 300 x 400 cm.

Paret Kjellvertz har nyligen lanserat sin första möbelkollektion, som är en blandning av inspiration från föremål som de stött på under åren och former som de finner intressanta och attraktiva. Kollektionen består av möbler och mattor som har en kolonial stil kombinerad med italiensk design från 60- och 70-talet, vilket ger en lyxig och tidlös känsla.

Trä och V-formen var fokus i deras första kollektion, men när de började arbeta på den andra ville de använda mjukare och mer avrundade former, eftersom paret alltid har varit förtjust i bågar.

En av höjdpunkterna i den nya kollektionen är den skulpturala fåtöljen Arco Lounge Armchair, som är inspirerad av både triumfbågarna i Paris och Barcelona och italiensk design från 80-talet. Varje fåtölj är numrerad och tillverkas av O.H. Sjögren i Tranås, ett av Sveriges äldsta möbeltillverkande företag. Företaget grundades 1902 av Oskar Herbert Sjögren och har sedan dess varit i familjens ägo. Tillverkningen sker enligt traditionella hantverksmetoder, vilket resulterar i högkvalitativa möbler som är mycket uppskattade av Edin och Lina. 

Med en passion för inredning och en önskan att erbjuda något speciellt är Dusty Decos mål att hitta unika föremål från hela världen. Varje möbel noga utvalt för sin kvalitet och skönhet, och varje köp är en möjlighet att lägga till något unikt och personligt till hemmet.

Ikoniska pjäser inspirerade av människor, föremål och platser vi håller kärt

 

Med tiden har företaget vuxit och utökat sin verksamhet, men dess grundläggande filosofi har alltid varit densamma – ”Ikoniska pjäser inspirerade av människor, föremål och platser vi håller kärt

Första inköpsresan gick till USA med ett tydligt fokus på att hitta industriella föremål såsom rostiga burkar och skyltar som skulle säljas i deras första butik på Gärdet i Stockholm. Sedan dess har stilen och sortimentet på Dusty Deco successivt utvecklats, vilket resulterade i två nya butiker på Södermalm och en mindre butik på Östermalm.

Dusty Decos expansion slutade inte där. Paret bakom företaget öppnade vidare upp dörrarna till ett gammalt garage på Brahegatan 21, som de noggrant hade kurerat med utvalda designklassiker, möbler med ett visuellt uttryck och samtida konst. Ett populärt tillhåll för inredningsentusiaster och konstälskare som söker efter unika och inspirerande föremål.

Från att ha börjat som en liten butik på Gärdet har de idag expanderat och skapat ett namn för sig själva som en av de mest spännande och unika inredningsbutikerna på marknaden.  

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud inom Dusty Deco.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.dustydeco.com

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND