RING OSS: 040 630 46 46
flos

Flos

Belysning på italienska

I över sextio år har italienska Flos skapat lampor som lyser upp många hem runt om i världen. Idag är Flos ett välkänt och klassiskt varumärke som briljerar på mässor och skapar tidlösa trender. Det var på tidigt 60-tal som FLOS grundades av Gino Gavina. Redan 1962 ritades ett flertal lampor som än idag är storsäljare runt om i världen. Det var bröderna Castiglioni som var drivande i FLOS utveckling under 60-talet. Det var även då som de första lamporna Taraxacum och Fantasma tillverkades och blev uppmärksammade med deras unika form och mjuka ljusspridning.

Några av de designlampor som tillverkades samma år tillverkas än idag 50 år senare. Med tidlös design och nyskapande teknik, såväl enkel som exklusiv, är Flos idag ett av de ledande varumärken som tillverkar designlampor som en av deras storsäljare Sarafatti

FLOS

Flos | Snoopy bordslampa Svart

14.000 kr 11.900 kr
Snoopy är en bordslampa formgiven år 1967 av Achille & Pier Castiglioni för italienska Flos. Lampskärmen är gjord i svart emaljerad metall och foten i vit marmor. Lampan är försedd med en dimbar strömbrytare. Justera lampans ljusstyrka genom att lätt toucha dimmerknappen. Snoopy ger en direkt, mjuk belysning som reflekteras lätt mot den ljusa marmorfoten.

Flos | Snoopy Grön bordslampa

14.000 kr 11.900 kr
Snoopy bordslampa är formgiven år 1967 av Achille & Pier Castiglioni för italienska Flos. Snoopy finns nu i en special utgåva med en lampskärm gjord i grön emaljerad metall samt fot i vit marmor. Lampan är försedd med en dimbar strömbrytare. Justera lampans ljusstyrka genom att lätt toucha dimmerknappen. Snoopy ger en direkt, mjuk belysning som reflekteras lätt mot den ljusa marmorfoten.

Flos | Snoopy Orange bordslampa

15.475 kr 13.154 kr
Snoopy är en bordslampa formgiven år 1967 av Achille & Pier Castiglioni för italienska Flos. Snoopy finns nu i en specialutgåva med en lampskärm gjord i orange emaljerad metall samt fot i vit marmor. Lampan är försedd med en dimbar strömbrytare. Justera lampans ljusstyrka genom att lätt toucha dimmerknappen. Snoopy ger en direkt, mjuk belysning som reflekteras lätt mot den ljusa marmorfoten.

Flos | 2097/18 Sarfatti

16.800 kr20.300 kr
14.280 kr17.255 kr
Sarfatti är vår mest populära takkrona formgiven år 1958 av Gino Sarfatti för italienska Flos. 2097/18 Sarfatti är en ny mindre storlek men håller precis samma standard och design som 2097/30 och 2097/50, och den större varianten 2097/75. Ljuskällor ingår.    

Historia sedan 60-talet i en liten fabrik i Merano

Fabriken ägdes av Gino Gavina och tillsammans med Achille and Pier Giacomo Castiglioni, Afra and Tobia Scarpa, tillverkade de möbler i en mindre skala. Men det var under tidigt 60-tal som Gino bestämde sig för att det var rätt tid att börja producera belysning. Det var då som bröderna Castiglioni började att designa och tillverka armaturer med unik och nyskapande design. På fabriken arbetade man med en tunn plast som man sedan sprutade på armaturen och på det viset skapades Taraxacum och Fantasma. 1963 tog Sergio Gandini över företaget och tillsammans med bröderna Castiglioni och Scarpa, bestämdes den framtida produktionen och kommunikationsstrategin. Bröderna Castiglioni var början till varumärkets framgångssaga även om vägen dit var lite skakig.

Under 80-talet började FLOS samarbeta med formgivaren Philippe Starck. Det var Sergio Gandinis son Piero Gandini, som såg potentialen i Philippe Starcks ritningar och började massproducera hans lampa Ará. Lampan Ará produceras för ett stort hotell i New York, detta visade sig bli en stor succé. Bara på några dagar såldes det tusentals lampor.

Efter detta har FLOS producerat mängder av lampor som blivit riktiga designklassiker. Några av deras mest kända är lamporna Taraxacum, Fantasma, 2097, Arco och Taccia. En av deras första taklampor är ljuskronan 2097 av Gino Sarfatti, som ritades redan 1958. 2097 har blivit en riktig designklassiker och kallas idag för Sarfatti-lampan. Ljuskronan har blivit uppmärksammad i flera inredningstidningar och säljer bättre idag än någonsin.

Idag är FLOS ett erkänt designföretag som tillverkar belysning av högsta kvalitet tillsammans med välkända designers som Nendo, Gino Sarfatti, Phillippe Starck, Patricia Urqiuola och Piero Lissoni.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Flos.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND