Visar 1–24 av 39 resultat

Filtrera
Close

Louis Poulsen | AJ Golvlampa

10.995 kr
Louis Poulsens AJ golvlampa har vippbar skärm med en asymmetrisk form som är vitlackerad på insidan vilket ger ljuset en mjuk och behaglig spridning. Arne Jacobsen formgav AJ-lamporna för bords-, golv- och väggplacering 1957 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn, där de utgjorde en integrerad del av designkonceptet för hotellet som helhet. Sedan dess har AJ-lampan blivit en världsberömd designikon och en av Arne Jacobsens mest populära lampor.
Close

Fritz Hansen Suspence™ Nomad

3.101 kr
Suspence Nomad™ is GamFratesi challenging conventional thinking in the area of lamp use. Nomad is designed to be placed on
Close

Louis Poulsen | NJP Golvlampa

7.470 kr
NJP golvlampa är formgiven av Nendo design studio of Japan och designern Oki Sato för Louis Poulsen. Här ingår utöver denna golvlampa, även en vägglampa och bordslampa. NJP utgör en modern tolkning av den tradtionella arkitektlampan och har en såväl funktionell som elegant design, där varje detalj är noga övervägd. NJP har en konformad skärm gjord i pulverlackerat aluminium, med lätt avrundad topp. En målad vit insida ger en effektiv, men behaglig ljusspridning. Armarna är gjorda i pulverlackerat aluminium och har mekaniska leder i anodiserat aluminium som gör att ljuset enkelt kan riktas. Den runda basen är gjord i stål.
 
Close

Louis Poulsen | PH 3½-2½ Golv

17.245 kr18.825 kr
PH 3½-2½ är en golvlampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. De första lamporna med de tre skärmarna skapades under ett samarbete mellan Poul Henningsen och Louis Poulsen år 1925-1926 för en utställning i Paris. Golvlampans skärmar är gjorda i munblåst vitt opalglas och ger ett mjukt, riktat ljus nedåt. Skärmarnas utsida är glansig medan insidan är sandblästrad matt. Topplatta och lampfot är gjord i trycksvarvad mässing och stativet i stål, finns med högglansförkromad eller svart metalliserad yta. Formspråket är tidlöst och passar i många olika miljöer.
Close

GUBI Gräshoppa Golvlampa

7.999 kr
Gräshoppa golvlampa från Gubi. Den ikoniska Gräshoppan (Grasshopper), formgiven av Greta Grossman, producerades för första gången 1947. Trefotsstativet i stålrör är lutat bakåt medan den utdragna, koniska aluminiumskärmen är fäst på en rörlig arm. Resultatet blir att Gräshoppa erbjuder direkt ljus med minimalt bländande sken. Greta Magnusson Grossman (1906-1999) var en kvinna som var före sin tid. En framgångsrik arkitekt och designer vars framstående formgivning matchades med en unik vision, stort självförtroende och en vilja att lyckas.
Close

GUBI Gravity Floor Lamp, EU (Grey Marble, Canvas shade)

8.999 kr
The Gravity Floor Lamp, designed by Space Copenhagen, is aesthetically contrasting strength and fragility. Taking its name from the lamp’s
Close

Louis Poulsen | PH 80 golvlampa

11.785 kr
PH 80 är en golvlampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. Golvlampan finns i olika utföranden med stativ i antingen mattsvart, vitt eller högglansförkromat stål. Lampskärmarna är gjorda av vit opalakryl. Den helvita varianten och lampan med mattsvart stativ har en vit övre skärm medan varianten med högglansförkromat stål har en rödmålad reflektor. PH 80 sprider ett varmt, behagligt ljus och har ett tidlöst formspråk som passar i många olika miljöer.
panthella golvlampa
Close

Louis Poulsen | Panthella Golvlampa

9.925 kr
Panthella golvlampa har en skärm gjord i formgjuten vit opalakryl och lampfot i formgjuten vit ABS med ett stativ i vitt stål. Tack vare materialet reflekteras även ljuset från skärmen ut i rummet, vilket var ett av Verner Pantons huvudsakliga mål i skapandet av Panthella.
Close

Örsjö | Kvist Golvlampa

16.970 kr22.590 kr
Golvlampan Kvist är resultatet av Jonas Bohlins första samarbete med Örsjö Belysning. För Örsjö är det viktigt att jobba med högkvalitativa material och därför är Kvist tillverkad i gedigen mässing och koppar och finns att välja i tre olika utföranden. Kvist lanserades i första upplagan år 1999 och har idag blivit en modern klassiker.
Close

Örsjö | Baklava Golvlampa

8.420 kr
Baklava lanserades 2011 som en del i Claesson Koivisto Runes designuppdrag vid framtagningen av det välrenommerade hotellet, Nobis Hotel, på Norrmalmstorg i Stockholm. Baklava togs ursprungligen fram för golv och bord. I ett senare skede utvecklades även en taklampa. De olika storlekarna och modellerna öppnar möjligheten för spännande gruppinstallationer.
Close

Örsjö | Aria Golvlampa

9.369 kr11.649 kr
Aria är en modern och elegant golvlampa som designats av Claesson Koivisto Rune år 2005 för Örsjö Belysning. Aria kommer i ett svartlackerat stativ eller i rostfritt stål och har en skärm tillverkad av nättextil. Textilien används annars till möbeltapetsering och i detta fallet är det även det som ger lampan ett annorlunda och speciellt uttryck. Aria har eleganta linjer och de kontrasterande materialen ger en modern känsla. Ovan och under ljuskällan finns bländskydd placerade vilket gör att Aria sprider ett behagligt ljus.
Close

Fatboy® Edison the Grand golvlampa

6.299 kr
Edison the Grand från Fatboy är överdimensionerad och ikonisk. Designen är baserad på den klassiska rumslampan, fast större. Denna vita LED-golvlampan med dimmer är minimalistisk och stilren, men ändå praktisk och långt ifrån gammal och mossig. Upplev den stämningsfulla värmen med Edison the Grand och justera ljusstyrkan med Fatboy Light Control app. Tack vare tre olika dimningslägen kan du skapa det ljus du vill ha, såväl inomhus som utomhus. Den fristående vita lampan har en LED-ljuskälla och är tillverkad i transparent lågdensitetspolyte (LLDPE). Plast som inte bara ger ett mjukt, diffust ljus, utan som också är smuts- och fukttålig.
bohemian gubi
Close

GUBI | Bohemian 72 Golvlampa

9.999 kr
Bohemian 72 golvlampa från Gubi. Året då den italienska designern Gabriella Crespi skulle ha fyllt 100 år, och 50 år efter den första idén, sätter Gubi nu kollektionen Bohemian 72 i produktion för första gången. Golvlampan är gjord i rotting och har en diameter på 37 cm och en höjd på 45 cm.
Close

GUBI Multi-Lite golvlampa

9.999 kr
Louis Weisdorf’s contemporary and classic design philosophy is echoed in the Multi-Lite Floor Lamp. With its timeless elegance, distinctive style
Close

GUBI Gravity Floor Lamp XL

22.999 kr
The Gravity XL Floor Lamp, designed by Space Copenhagen, is aesthetically contrasting strength and fragility. Taking its name from the
Close

GUBI BL3 Golvlampa Ø21

9.999 kr
The Bestlite BL3 Floor Lamp in two sizes was designed in 1930 by Robert Dudley Best, a British designer highly
Close

GUBI BL3 Golvlampa Ø16

8.999 kr9.999 kr
The Bestlite BL3 Floor Lamp in two sizes was designed in 1930 by Robert Dudley Best, a British designer highly
Close

GUBI 9602 Golvslampa Mässing

9.999 kr
The 9602 Floor Lamp, also known as “Chinese Hat” was designed by Paavo Tynell in 1938 for the hotel Aulanko.

Fatboy® Edison the Grand golvlampa

Edison the Grand är en snygg och stilren lampa, lämplig för både utom- och inomhusbruk. Sitt namn har den självklart fått från glödlampans fader Thomas Edison! Denna ikoniska lampa har tre inställningar så att du kan justera ljusstyrkan för rätt stämning i vardagsrummet, trädgården eller på terrassen. LED-teknologin lyser upp hela lampan.
Close

Fatboy® Edison the Giant golvlampa

6.299 kr
Edison the Giant är en golvlampa, lämplig för både utom- och inomhusbruk. Namnet kommer självklart från glödlampans fader, Thomas Edison! Denna ikoniska lampa har tre inställningar så att du kan justera ljusstyrkan för rätt stämning i vardagsrummet, trädgården eller på terrassen. LED-teknologin lyser upp hela lampan.
Hashira golvlampa
Close

Menu | Hashira golvlampa

7.295 kr
En lampa i japansk design med ett minimalistiskt uttryck. Finns även som bordslampa och takpendel.
Akari 3A
Close