Visar 1–24 av 47 resultat

Louis Poulsen | AJ Golvlampa

12.175 kr
10.349 kr
Louis Poulsens AJ golvlampa har vippbar skärm med en asymmetrisk form som är vitlackerad på insidan vilket ger ljuset en mjuk och behaglig spridning. Arne Jacobsen formgav AJ-lamporna för bords-, golv- och väggplacering 1957 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn, där de utgjorde en integrerad del av designkonceptet för hotellet som helhet. Sedan dess har AJ-lampan blivit en världsberömd designikon och en av Arne Jacobsens mest populära lampor. Svart AJ Golv finns för snabb leverans.

Vitra | Akari BB3-33S

29.250 kr
Akari BB3-33S är en golvlampa tillhörande serien Akari av designern Isamu Noguchi. Den konstnärligt utformade armaturen gör Akari BB3-33S till en intressant och iögonfallande ljussättare i rum. Noguchis verk kopplas konstnärligt till abstrakt expressionism och hans formspråk kom att ha ett stort inflytande på 1950-talets design.

Louis Poulsen | NJP Golvlampa

8.255 kr
7.017 kr
NJP golvlampa är formgiven av Nendo design studio of Japan och designern Oki Sato för Louis Poulsen. Här ingår utöver denna golvlampa, även en vägglampa och bordslampa. NJP utgör en modern tolkning av den tradtionella arkitektlampan och har en såväl funktionell som elegant design, där varje detalj är noga övervägd. NJP har en konformad skärm gjord i pulverlackerat aluminium, med lätt avrundad topp. En målad vit insida ger en effektiv, men behaglig ljusspridning. Armarna är gjorda i pulverlackerat aluminium och har mekaniska leder i anodiserat aluminium som gör att ljuset enkelt kan riktas. Den runda basen är gjord i stål.
 

Louis Poulsen | PH 3½-2½ Golv

19.280 kr20.995 kr
16.388 kr17.846 kr
PH 3½-2½ är en golvlampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. De första lamporna med de tre skärmarna skapades under ett samarbete mellan Poul Henningsen och Louis Poulsen år 1925-1926 för en utställning i Paris. Golvlampans skärmar är gjorda i munblåst vitt opalglas och ger ett mjukt, riktat ljus nedåt. Skärmarnas utsida är glansig medan insidan är sandblästrad matt. Topplatta och lampfot är gjord i trycksvarvad mässing och stativet i stål, finns med högglansförkromad eller svart metalliserad yta. Formspråket är tidlöst och passar i många olika miljöer.

Flos | Skynest Ceiling

35.400 kr
30.090 kr
Skynest Ceiling från Flos med en unik, elegant design med tekniska innovationer. Lampan ger ett diffust, varmvitt ljus som skapar en mysig atmosfär. Lampan är tillverkad i Italien och formgavs av Marcel Wanders år 2022.

Flos | Skynest Motion

46.400 kr
39.440 kr
Upplev den fängslande golvlampan Skynest Motion från Flos, en extraordinär lampa med diffust ljust och tekniska innovationer. Lampan är tillverkad i Italien och formgavs av Marcel Wanders år 2022.

Örsjö | Butler Golvlampa

9.699 kr10.599 kr
8.244 kr9.009 kr
Tack vare Butlers två ljuskällor skapas en funktionell och användbar golvlampa då den möjliggör till att ställa in ett precist läsljus. Golvlampan placeras med fördel intill sitt-eller soffgruppen. I vårt sortiment hittar du även bordslampan och vägglampan Butler.

Fatboy® Edison the Grand golvlampa

6.299 kr 5.354 kr
Edison the Grand från Fatboy är överdimensionerad och ikonisk. Designen är baserad på den klassiska rumslampan, fast större. Denna vita LED-golvlampan med dimmer är minimalistisk och stilren, men ändå praktisk och långt ifrån gammal och mossig. Upplev den stämningsfulla värmen med Edison the Grand och justera ljusstyrkan med Fatboy Light Control app. Tack vare tre olika dimningslägen kan du skapa det ljus du vill ha, såväl inomhus som utomhus. Den fristående vita lampan har en LED-ljuskälla och är tillverkad i transparent lågdensitetspolyte (LLDPE). Plast som inte bara ger ett mjukt, diffust ljus, utan som också är smuts- och fukttålig.

GUBI | Gräshoppa Golvlampa

10.999 kr
9.349 kr
Gräshoppa golvlampa från Gubi. Den ikoniska Gräshoppan (Grasshopper), formgiven av Greta Grossman, producerades för första gången 1947. Trefotsstativet i stålrör är lutat bakåt medan den utdragna, koniska aluminiumskärmen är fäst på en rörlig arm. Resultatet blir att Gräshoppa erbjuder direkt ljus med minimalt bländande sken. Greta Magnusson Grossman (1906-1999) var en kvinna som var före sin tid. En framgångsrik arkitekt och designer vars framstående formgivning matchades med en unik vision, stort självförtroende och en vilja att lyckas.

GUBI | Gravity Golvlampa

11.999 kr 10.199 kr
Gravity golvlampa är designad av Space Copenhagen för det danska varumärket Gubi. Det är en spännande och skulptural golvlampa med kontrasterande material, ytor, färger och former. Gravity golvlampa har en kompakt och tung fot som blir en slående kontrast mot lampans stora, men luftiga och lätta textilskärm. Designen är en iögonfallande och sofistikerad balans mellan vikt och tyngdlöshet.

Vitra | Akari 3A

6.000 kr
Isamu Noguchi, 1951

Louis Poulsen | PH 80 golvlampa

13.100 kr 11.135 kr
PH 80 är en golvlampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. Golvlampan finns i olika utföranden med stativ i antingen mattsvart, vitt eller högglansförkromat stål. Lampskärmarna är gjorda av vit opalakryl. Den helvita varianten och lampan med mattsvart stativ har en vit övre skärm medan varianten med högglansförkromat stål har en rödmålad reflektor. PH 80 sprider ett varmt, behagligt ljus och har ett tidlöst formspråk som passar i många olika miljöer.

Louis Poulsen | Panthella Golvlampa

10.995 kr 9.346 kr
Panthella golvlampa har en skärm gjord i formgjuten vit opalakryl och lampfot i formgjuten vit ABS med ett stativ i vitt stål. Tack vare materialet reflekteras även ljuset från skärmen ut i rummet, vilket var ett av Verner Pantons huvudsakliga mål i skapandet av Panthella.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6580-F Luxus Golvlampa

11.345 kr
9.643 kr
Den exklusiva 6580-F anses vara "Luxus"-versionen av KAISER idell golvlampor med sina kurviga Bauhaus-referenser till den ursprungliga bordslampan 6631-T som lanserades 1936. KAISER idell 6580-F golvlampan förkroppsligar ren lyx med sin fantastiska kromdetaljer och hög kvalitet. En förkromad klämma låter dig justera höjden från 1250 mm till 1350 mm, vilket gör den både skulpturell och funktionell.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6556-F Golvlampa

10.395 kr
8.836 kr
Golvlampan KAISER idell 6556-F är resultatet av en lång tradition för att skapa original och tidlös design. Dess minimalistiska design framstår som både tidlös och relevant i tiden. Lämplig för mysiga hörn, sovrum, soffor eller fåtöljer, lampan kommer att berika alla hem. KAISER idell 6556-F kan enkelt lutas från 15° till 18° - funktionell och vacker på samma gång.

Dusty Deco | Pyramid Floor Lamp

12.000 kr
Pyramid Floor Lamp är en golvlampa från varumärket Dusty Deco, designad av Edin & Lina Kjellvertz. Lampan har en bas som är tillverkad av odlad mahogny med patinerade detaljer av mässing i botten. Lampskärmen hos Pyramid Floor Lamp är gjord av tyg i färgen off white/beige vilket skapar en vacker kontrast till det mörka trät. Den runda skärmen och den pyramidformade basen skapar ett spännande utseende och blir en iögonfallande detalj i varje rum. Pyramid kommer även som den mindre varianten Pyramid Table Lamp.

Örsjö | Skyline Golvlampa

52.570 kr 44.685 kr
Den vackra golvlampan Skyline från Örsjö Belysning väckte stor uppmärksamhet då den överlämnades som en gåva till Hennes Majestät Drottning Silvia på hennes 70-årsdag. Den skulpturala kollektionen är inspirerad av den varierande arkitekturen i Stockholms förorter och är formgiven av Folkform.

Örsjö | Mushroom Golvlampa

7.189 kr7.845 kr
6.111 kr6.668 kr
Golvlampan Mushroom formgavs år 2002 av Matti Klenell för Örsjö Belysning. Mushroom finns att välja i två olika utföranden, helt i vitt samt vit med en röd stomme. Golvlampan är tillverkad i lackerad metall och det finns en smart dragströmbrytare vid lampskärmens undersida.

Örsjö | Minipoint Golvlampa GX224

5.045 kr7.205 kr
4.288 kr6.124 kr
Minipoint golvlampa är en snygg, modern och mångfacetterad lampa från Örsjö belysning. Minipoint är en sann klassiker som passar in i flera olika miljöer och som designats för att förena form och funktion på bästa vis. Den vrid-och tippbara skärmen ger optimalt läsljus när du behöver det och lampans slanka linjer gör den till en stilfull detalj i hemmet eller på arbetsplatsen. Minipoint finns även som vägglampa och bordslampa.

Örsjö | Minipoint Golvlampa GX225

6.515 kr8.035 kr
5.538 kr6.830 kr
Minipoint är en serie som kombinerar form och funktion på bästa vis. Uttrycket är rent och enkelt med långa, slanka linjer. 1978 startade formgivaren Göran Pehrson, som ingick i designstudion Studio Construction, ett samarbete med den välkända designfamiljen Bergbom. Detta samarbete ledde fram till lanseringen av Minipoint, en serie som kommit att bli en sann klassiker. Den smäckra formen gör modellerna lättplacerade var helst extra ljus behövs.

Örsjö | Libreria Golvlampa

10.945 kr
9.303 kr
Libreria golvlampa är formgiven av Folkform, inspiration till dess design är hämtad från inredning för bibliotek. Förlagan till Libreria formgavs till en utställning i ett bokbinderi i Milano 2017, där man även lanserade en ny typ av bokhylla.

Moooi | Horse Lamp

79.205 kr 67.324 kr
Horse Lamp är en spektakulär golvlampa från Moooi som formgavs år 2006 av den svenska designtrion Front, bestående av Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren. Front har blivit särskilt kända för sina nyskapande och spännande kreationer, däribland djuren i naturlig storlek såsom Horse Lamp, Rabbit Lamp och Pig Table.

Moooi | Perch Light Golvlampa

23.020 kr 19.567 kr
Golvlampan Perch Light är en dekorativ lampa i form av en fågel, formgiven av Umut Yamac för Moooi år 2016. Yamac är en London-baserad inredningsarkitekt, känd för sin funktionella och lekfulla design såsom lampserien Perch Light. Golvlampan består av en fågel i vitt vikt papper som sitter på ett enkelt metallstativ i aluminium med mässingsfinish. Perch Light blir en vacker och unik inredningsdetalj och sprider en varm, stämningsfull belysning i rummet. Golvlampan passar bra som läsbelysning. I samma serie från Moooi finns även Perch Light som bordslampa, taklampa, samt vägglampa.

Moooi | Raimond II Tensegrity

49.865 kr76.225 kr
42.385 kr64.791 kr
Golvlampan Raimond II Tensegrity formgavs av Raimond Puts för Moooi år 2014. Golvlampan har en glob som påminner om en matematiskt utformad sfär. Globen är tillverkad i rostfritt stål och är prydd med massor av små LED-lampor som är utspridda över hela ytan. Globen sitter i en träställning av ek med läderremmar och kommer med transparent strömkabel. Raimond Tensegrity sprider ett varmt, behagligt ljus i rummet och blir även en iögonfallande inredningsdetalj. I samma serie och formspråk finns även Raimond som taklampa från Moooi.