Visar 1–24 av 46 resultat

Louis Poulsen | AJ Golvlampa

13.395 kr15.805 kr
10.716 kr12.644 kr
AJ golvlampa har vippbar skärm med en asymmetrisk form som är vitlackerad på insidan vilket ger ljuset en mjuk och behaglig spridning. Arne Jacobsen formgav AJ-lamporna för bords-, golv- och väggplacering 1957 för SAS Royal Hotel i Köpenhamn, där de utgjorde en integrerad del av designkonceptet för hotellet som helhet. Sedan dess har AJ-lampan blivit en världsberömd designikon och en av Arne Jacobsens mest populära lampor.

Vitra | Akari BB3-33S

31.850 kr
Akari BB3-33S är en golvlampa tillhörande serien Akari av designern Isamu Noguchi. Den konstnärligt utformade armaturen gör lampan till en intressant och iögonfallande ljussättare i rum. Noguchis verk kopplas konstnärligt till abstrakt expressionism och hans formspråk kom att ha ett stort inflytande på 1950-talets design.

Louis Poulsen | NJP Golvlampa

9.080 kr
7.264 kr
NJP golvlampa är en del av lampserien från Nendo Design Studio of Japan och designern Oki Sato. Serien inkluderar även en vägglampa och bordslampa. NJP representerar en modern tolkning av den klassiska arkitektlampan. En balans mellan funktion och elegans, där varje detalj är noggrant övervägd

Louis Poulsen | PH 3½-2½ Golv

21.845 kr23.790 kr
17.476 kr19.032 kr
PH 3½-2½ är en golvlampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. De första lamporna med de tre skärmarna skapades under ett samarbete mellan Poul Henningsen och Louis Poulsen år 1925-1926 för en utställning i Paris. Golvlampans skärmar är gjorda i munblåst vitt opalglas och ger ett mjukt, riktat ljus nedåt. Skärmarnas utsida är glansig medan insidan är sandblästrad matt. Topplatta och lampfot är gjord i trycksvarvad mässing och stativet i stål, finns med högglansförkromad eller svart metalliserad yta. Formspråket är tidlöst och passar i många olika miljöer.

Louis Poulsen | PH 80 golvlampa

14.410 kr 11.528 kr
PH 80 golvlampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. Golvlampan finns i olika utföranden med stativ i antingen mattsvart, vitt eller högglansförkromat stål. Lampskärmarna är gjorda av vit opalakryl. Den helvita varianten och lampan med mattsvart stativ har en vit övre skärm medan varianten med högglansförkromat stål har en rödmålad reflektor. PH 80 sprider ett varmt, behagligt ljus och har ett tidlöst formspråk som passar i många olika miljöer.

Louis Poulsen | Panthella Golvlampa

12.095 kr 9.676 kr
Panthella golvlampa har en skärm gjord i formgjuten vit opalakryl och lampfot i formgjuten vit ABS med ett stativ i vitt stål. Tack vare materialet reflekteras även ljuset från skärmen ut i rummet, vilket var ett av Verner Pantons huvudsakliga mål i skapandet av Panthella.

Flos | Skynest Ceiling

39.565 kr
33.630 kr
Skynest Ceiling från Flos med en unik, elegant design med tekniska innovationer. Lampan ger ett diffust, varmvitt ljus som skapar en mysig atmosfär. Lampan är tillverkad i Italien och formgavs av Marcel Wanders år 2022.

Flos | Skynest Motion

51.040 kr
43.384 kr
Upplev den fängslande golvlampan Skynest Motion från Flos, en extraordinär lampa med diffust ljust och tekniska innovationer. Lampan är tillverkad i Italien och formgavs av Marcel Wanders år 2022.

Örsjö | Butler Golvlampa

9.990 kr10.925 kr
Butler golvlampa från Örsjö, designad av Joel Karlsson. Tack vare Butlers två ljuskällor skapas en funktionell och användbar golvlampa då den möjliggör till att ställa in ett precist läsljus. Golvlampan placeras med fördel intill sitt-eller soffgruppen. I vårt sortiment hittar du även bordslampan och vägglampan Butler.

Fatboy® Edison the Grand golvlampa

6.299 kr
Edison the Grand från Fatboy är överdimensionerad och ikonisk. Designen är baserad på den klassiska rumslampan, fast större. Denna vita LED-golvlampan med dimmer är minimalistisk och stilren, men ändå praktisk och långt ifrån gammal och mossig. Upplev den stämningsfulla värmen med Edison the Grand och justera ljusstyrkan med Fatboy Light Control app. Tack vare tre olika dimningslägen kan du skapa det ljus du vill ha, såväl inomhus som utomhus. Den fristående vita lampan har en LED-ljuskälla och är tillverkad i transparent lågdensitetspolyte (LLDPE). Plast som inte bara ger ett mjukt, diffust ljus, utan som också är smuts- och fukttålig.

GUBI | Gräshoppa Golvlampa

10.999 kr
8.799 kr
Gräshoppa golvlampa från Gubi. Den ikoniska Gräshoppan (Grasshopper), formgiven av Greta Grossman, producerades för första gången 1947. Trefotsstativet i stålrör är lutat bakåt medan den utdragna, koniska aluminiumskärmen är fäst på en rörlig arm. Resultatet blir att Gräshoppa erbjuder direkt ljus med minimalt bländande sken. Greta Magnusson Grossman (1906-1999) var en kvinna som var före sin tid. En framgångsrik arkitekt och designer vars framstående formgivning matchades med en unik vision, stort självförtroende och en vilja att lyckas.

GUBI | Gravity Golvlampa

11.999 kr 9.599 kr
Golvlampan Gravity är designad av Space Copenhagen för det danska varumärket Gubi. Det är en spännande och skulptural golvlampa med kontrasterande material, ytor, färger och former. Gravity golvlampa har en kompakt och tung fot som blir en slående kontrast mot lampans stora, men luftiga och lätta textilskärm. Designen är en iögonfallande och sofistikerad balans mellan vikt och tyngdlöshet.

Vitra | Akari 3A

7.450 kr
Akari 3A är en vacker lampa designad av Isamu Noguchi. Lampan är en del av den populära Akari-serien, som omfattar lampor av vackert washipapper, vilket ger ett varmt och mjukt ljus. 3A är en mindre golvlampa som också funkar fint att använda som en bordslampa. Placeras med fördel som behaglig belysning i alla slags rum; sovrummet, vardagsrummet eller på kontoret exempelvis.

Audo Cph | Hashira High golvlampa

9.895 kr 7.916 kr
Hashira High Golvlampa är designad av Norm Architects för det danska varumärket Audo Copenhagen. Golvlampan är en nytolkning av de traditionella japanska rislamporna där formgivarna ersatt rispapperet med ett stilrent linnetyg som filtrerar ljuset mjukt och behagligt. Lampan utmärker sig med sin eleganta metallram och stora linneskärm. I samma serie finns även pendellampor, bordslampa, vägglampa och en portabel version. De kan med fördel inredas tillsammans för en komplett look.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6580-F Luxus Golvlampa

12.999 kr
11.049 kr
Den exklusiva 6580-F anses vara "Luxus"-versionen av KAISER idell golvlampor med sina kurviga Bauhaus-referenser till den ursprungliga bordslampan 6631-T som lanserades 1936. KAISER idell 6580-F golvlampan förkroppsligar ren lyx med sin fantastiska kromdetaljer och hög kvalitet. En förkromad klämma låter dig justera höjden från 1250 mm till 1350 mm, vilket gör den både skulpturell och funktionell.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6556-F Golvlampa

11.999 kr
10.199 kr
Golvlampan KAISER idell 6556-F är resultatet av en lång tradition för att skapa original och tidlös design. Dess minimalistiska design framstår som både tidlös och relevant i tiden. Lämplig för mysiga hörn, sovrum, soffor eller fåtöljer, lampan kommer att berika alla hem. KAISER idell 6556-F kan enkelt lutas från 15° till 18° - funktionell och vacker på samma gång.

Dusty Deco | Pyramid Floor Lamp

12.000 kr
Pyramid Floor Lamp är en golvlampa från varumärket Dusty Deco, designad av Edin & Lina Kjellvertz. Lampan har en bas som är tillverkad av odlad mahogny med patinerade detaljer av mässing i botten. Lampskärmen hos Pyramid Floor Lamp är gjord av tyg i färgen off white/beige vilket skapar en vacker kontrast till det mörka trät. Den runda skärmen och den pyramidformade basen skapar ett spännande utseende och blir en iögonfallande detalj i varje rum. Pyramid kommer även som den mindre varianten.

Örsjö | Skyline Golvlampa

52.570 kr
Den vackra golvlampan Skyline från Örsjö Belysning väckte stor uppmärksamhet då den överlämnades som en gåva till Hennes Majestät Drottning Silvia på hennes 70-årsdag. Den skulpturala kollektionen är inspirerad av den varierande arkitekturen i Stockholms förorter och är formgiven av Folkform.

Örsjö | Mushroom Golvlampa

7.189 kr7.845 kr
Golvlampan Mushroom formgavs år 2002 av Matti Klenell för Örsjö Belysning. Mushroom finns att välja i två olika utföranden, helt i vitt samt vit med en röd stomme. Golvlampan är tillverkad i lackerad metall och det finns en smart dragströmbrytare vid lampskärmens undersida.

Örsjö | Minipoint Golvlampa GX224

5.045 kr7.205 kr
Minipoint golvlampa är en snygg, modern och mångfacetterad lampa från Örsjö belysning. Minipoint är en sann klassiker som passar in i flera olika miljöer och som designats för att förena form och funktion på bästa vis. Den vrid-och tippbara skärmen ger optimalt läsljus när du behöver det och lampans slanka linjer gör den till en stilfull detalj i hemmet eller på arbetsplatsen. Minipoint finns även som vägglampa och bordslampa.

Örsjö | Minipoint Golvlampa GX225

6.515 kr8.035 kr
Minipoint är en serie som kombinerar form och funktion på bästa vis. Uttrycket är rent och enkelt med långa, slanka linjer. 1978 startade formgivaren Göran Pehrson, som ingick i designstudion Studio Construction, ett samarbete med den välkända designfamiljen Bergbom. Detta samarbete ledde fram till lanseringen av Minipoint, en serie som kommit att bli en sann klassiker. Den smäckra formen gör modellerna lättplacerade var helst extra ljus behövs.

Örsjö | Libreria Golvlampa

11.275 kr
Libreria Golvlampa är formgiven av Folkform, inspiration till dess design är hämtad från inredning för bibliotek. Förlagan till Libreria formgavs till en utställning i ett bokbinderi i Milano 2017, där man även lanserade en ny typ av bokhylla.

Moooi | Horse Lamp

70.750 kr
Horse Lamp är en spektakulär golvlampa från Moooi som formgavs år 2006 av den svenska designtrion Front, bestående av Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren. Front har blivit särskilt kända för sina nyskapande och spännande kreationer, däribland djuren i naturlig storlek såsom Horse Lamp, Rabbit Lamp och Pig Table.

Moooi | Perch Light Golvlampa

20.566 kr
Perch Light golvlampa är en dekorativ lampa i form av en fågel, formgiven av Umut Yamac för Moooi år 2016. Yamac är en London-baserad inredningsarkitekt, känd för sin funktionella och lekfulla design såsom lampserien Perch Light. Golvlampan består av en fågel i vitt vikt papper som sitter på ett enkelt metallstativ i aluminium med mässingsfinish. Perch Light blir en vacker och unik inredningsdetalj och sprider en varm, stämningsfull belysning i rummet. Golvlampan passar bra som läsbelysning. I samma serie från Moooi finns även Perch Light som bordslampa, taklampa, samt vägglampa.