RING OSS: 040 630 46 46

”Professional Solutions for Everyday Situations”

Leather Master Scandinavia såg dagens ljus när Åke Hjort och Sten-Arne Lorin, tidigare ägare av ”Skinngruppen”, såg ett behov av ett rengörings- och vårdkit för lädersoffor i början av 1980-talet. Tidigare hade sofforna varit i mörkt läder, men när 80-talets ljusa pastellsoffor kom in i våra hem syntes också smutsen på dessa.

Med sin kunskap och erfarenhet inom läder utvecklade de Leather Clean & Protect-kitet, som var det första i sitt slag i världen. Produkten var utformad för att skydda mot smuts och spill samtidigt som materialets unika egenskaper skulle bibehållas. Produkterna var lätta att använda, vattenbaserade och hade så lite miljöpåverkan som möjligt, något som fortfarande är en prioritet för företaget.

Kent Hjort, bror till Åke Hjort, började också arbeta på Leathermaster under den här tiden. På den tiden fanns inget Google utan det var ”learning by doing” som gällde. Blandningar togs fram och tester gjordes tills de var nöjda med resultatet. I takt med kundernas efterfrågan har sortimentet utökats och fler produkter för andra typer av material i hemmiljö tagits fram.

leather master

Leather Master | Leather Clean & Protect

470 kr 400 kr
Leather Clean & Protect från Leather Master används för den vardagliga skötseln av anilin-, semianilin- och täckfärgat läder.

Leather Master |Textile Protection

300 kr 255 kr
Textile Protection från Leather Master. Textilimpregnering som effektivt skyddar dina textilier mot vätskor.

Leather Master | Leather Soft Cleaner

180 kr 153 kr
Leather Soft Cleaner från Leather Master är en mild och effektiv rengöringsvätska för läder.

Leather Master | Leather Nubuck Cleaner

250 kr 213 kr
Leather Nubuck Cleaner från Leather Master rengör effektivt mocka/nubuckläder.

De produkter som visas på vår hemsida finns på lager för snabb leverans. Självklart erbjuder vi hela Leather Masters sortiment. Vänligen maila oss på kundsupport@glashusetmalmo.se så hjälper vi dig.

Sedan 1985 har Leather Master tillverkat och sålt produkter för professionell möbelvård och deras expertis sträcker sig över de flesta material som man kan hitta i hemmet, såsom läder, textil, glas, trä och marmor. I det breda sortiment finns det produkter för rengöring, skötsel och reparation av olika ytor och material i hemmet. För att hjälpa kunderna med specifika problem finns en praktisk problemlösare tillgänglig och deras support besvarar gärna frågor.

Som ledande inom branschen tar Leather Master ett ansvar och uppmuntrar tanken om att vårda det man har. Dom håller kurser och utbildningar för möbelbutiker, tapetserare, garverier och bilrekondare m.fl. för att lära ut hur olika material rengörs, vårdas och repareras.

En av Leathermasters ”hemligheter” är att dem, till skillnad från många andra, inte har en universalprodukt som löser allt, helt enkelt för att någonting sådant inte existerar. Leathermaster utgår alltid från materialet och problemet. Ett problem kan ha olika lösningar beroende på svårighetsgrad och material.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud inom Leather Master.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.leathermaster.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND