Visar 1–24 av 91 resultat

Louis Poulsen | Panthella Portable

3.175 kr
Panthella är en portabel lampa från Louis Poulsen.

Louis Poulsen | PH 3/2 bord

11.285 kr12.365 kr
PH 3/2 är en bordslampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. De första lamporna med de tre skärmarna skapades under ett samarbete mellan Poul Henningsen och Louis Poulsen år 1925-1926 för en utställning i Paris. Kollektionen PH består av 19 lampor och är resultatet av Poul Henningsens livslånga strävan efter att skapa det optimala bländfria ljuset. Bordslampan PH 3/2 har skärmar gjorda i munblåst vitt opalglas och ger ett mjukt, riktat ljus nedåt. Skärmarnas utsida är glansig medan insidan är sandblästrad matt. Topplatta, lampfot och stativ är gjorda i mässing och finns med högglansförkromad eller svart metalliserad yta. Formspråket är tidlöst och passar i många olika miljöer.

Louis Poulsen | Panthella Mini Bord

5.050 kr
Panthella Mini är en mindre variant av den klassiska bordslampan och kommer i flera färger. Panthella finns även som golvlampa. Den organiska designen består av en smal trumpetformad fot som kompletteras av en halvt klotformad skärm vilken ger ett mjukt, behagligt ljus riktat nedåt. Panthella bordslampa Mini finns tillverkad i stål eller opalakryl med en fot i aluminium. En rad olika färger finns att välja mellan och Panthella Mini blir garanterat en blickfångande detalj till inredningen.
 

Flos Bellhop bordslampa portabel

2.805 kr
Bellhop är en bordslampa formgiven av Edward Barber och Jay Osgerby för italienska Flos år 2018. Lampans bas och kupa är tillverkad i färgad polykarbonat. Mjölkfärgad diffusor i formspridad transparent glas. Basen är försedd med en brytare i form av en tryckknapp som ger en dimmerfunktion i fyra steg.

Menu | Torso Portable Bordslampa

1.895 kr
Torso Portable bordslampa är en miniatyrversion av varumärkets populära design i full storlek med samma namn, formgiven av trion Krøyer-Sætter-Lassen för Menu. En tidlös bordslampa med en vacker skulpturell bas i keramik och med en skärm i luftigt linne som vackert sprider ljuset. Torso är försedd med en praktisk touch-dimmer i mässing ovanpå linneskärmen, vilket gör det smidigt att tända och släcka lampan med ett knapptryck. En dold USB-laddare sitter vid basen och möjliggör enkel laddning och är kompatibel med Menus laddningskort. Välj mellan flera utföranden.

Ambientec | TURN Portable Bordslampa Brass

8.450 kr
TURN från japanska Ambientec är en portabel bordslampa i kristallglas och mässing. Lampan har en inbyggd 4-stegs touchdimmer med dim-to-warm funktion. Formgiven av Nio Tamura. Ambientec vann 2019 Good Design Award för TURN.

Ambientec | TURN Portable Bordslampa Stainless steel

8.450 kr
TURN från japanska Ambientec är en portabel bordslampa i kristallglas och rostfritt stål. Lampan har en inbyggd 4-stegs touchdimmer med dim-to-warm funktion. Formgiven av Nio Tamura. Ambientec vann 2019 Good Design Award för TURN.

Menu | Hashira Bordslampa Portabel

1.895 kr

Hashira portabel bordslampa har en skärm tillverkad av linnetyg och en vacker form som påminner om japanska papperslyktor. Skärmen har en grafisk struktur på insidan som framhävs på ett effektfullt sätt när lampan är tänd.

Flos | Snoopy Svart bordslampa

11.210 kr
Snoopy är en bordslampa formgiven år 1967 av Achille & Pier Castiglioni för italienska Flos. Lampskärmen är gjord i svart emaljerad metall och foten i vit marmor. Lampan är försedd med en dimbar strömbrytare. Justera lampans ljusstyrka genom att lätt toucha dimmerknappen. Snoopy ger en direkt, mjuk belysning som reflekteras lätt mot den ljusa marmorfoten.

Fatboy® Edison the Petit

789 kr
Edison the Petit från Fatboy. En liten, tuff och bärbar version av Edison the Grand. Om du behöver en ljuskälla där du själv kan styra ljusstyrkan i tre olika lägen samtidigt som du kan bära med dig lampan är detta den ultimata lampan för dig. Perfekt som en mysig nattlampa, en ljuskälla för romantik på din balkong eller uteplats eller praktiskt ljus för ditt skrivbord.

Humble | One bordslampa

1.295 kr
Humble® One är en batteridriven lampa. I genomsnitt ger en full laddning upp till 100 timmars ljus.

Georg Jensen | Cobra Lampskärm

1.099 kr1.199 kr
Svart eller vit bomull.

Fredericia | Fellow Lamp

9.350 kr
Bordslampan Fellow från Fredericia Furniture vann 2021 Wallpaper* Magazine Design Awards i kategorin "Best Sculptured Forms".

Flos Gatto Piccolo

4.550 kr
Design: Achille & Pier Giacomo CastiglioninMaterial: Cocoon, StålnMått: Ø: 10,5 / 21 cm H: 58 cmn Vikt: 0,9 kg nLeveranstid:  Beräknad ca 2–3 veckor

Flos Gatto Grande

5.640 kr
Design: Achille & Pier Giacomo CastiglioninMaterial: Coccon, StålnMått: Ø: 14 /21 cm H: 58 cmn Vikt: 2,3 kg nLeveranstid:  Beräknad ca 2–3 veckor

Louis Poulsen | AJ Bordslampa

10.395 kr11.795 kr
Bordslampan AJ från Louis Poulsen ingår i Arne Jacobsens ikoniska lampkollektion AJ, särskilt skapad för SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960 som en del av Jacobsens genomgående designkoncept. I kollektionen ingår även en vägglampa samt golvlampa i samma stilrena formspråk. Bordslampan AJ har en vippbar skärm i trycksvarvat stål, fäst på ett nätt stativ i stål med en bas i gjuten zink. Finns i flertalet färger. En målad vit insida ger en mjuk, behaglig ljusspridning. Denna bordslampa passar utmärkt som skrivbordslampa.

Fritz Hansen | PM-02 Bordslampa

2.795 kr3.595 kr
Ett nytt tillägg till Fritz Hansens Planner-serie av relanserade design från 1950-talet av den avlidne amerikanske designern Paul McCobb, Fritz Hansens PM-02 bordslampa kanaliserar ett minimalistiskt uttryck med en skandinavisk känsla. Att bevisa att enkelt kan vara vackert och genomtänkt. Lampans praktisk design avger ett diffust ljus från sin handblåsta frostade glasskärm och skapar ett varmt, atmosfäriskt sken. Den trebenta basen i reflekterande mässing eller svart våtlackerat stål ger en elegant kontrast till den cylindriska skärmen.

Fritz Hansen | Night Owl Bordslampa

2.345 kr2.895 kr
Fritz Hansens lampa Night Owl designades av Nicholai Wiig Hansen för Fritz Hansen år 2016. Bordslampan finns i fyra varianter, med en oval skärm av aluminium samt en konformad bas av aluminium eller askträ. Skärmen har en lackad yta och kan positioneras i fyra olika lägen vilket gör att sladden diskret kan löpa i önskad riktning. Night Owl finns i fyra färger där namnen på färgerna har inspirerats av naturen. Lampan kommer med ett bländskydd av polykarbonat samt en svart sladd. Idén bakom Night Owl var att skapa en lampa med ett nordiskt och varmt sken i en stilren men enkel form. Skärmen är tät vilket riktar ljuset nedåt och vare den asymmetriska formen får ljuset en oval, mjuk, spridning. Night Owl är en liten lampa med stor personlighet.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6631-T Luxus Bordslampa

9.045 kr
Bordslampan modell 6631 "Luxus" dök upp för första gången 1936, då Gebr. Kaiser & Co. introducerade det. Utmärkande för Luxus-lampan är dess breda nyans och kurviga form. Trots de något kalla material som används, som stål, är designen varm och kurvig. Denna specifika lampa blev snart den obestridda toppmodellen i KAISER idell-serien och - då, liksom idag - symbolen för ädel germansk design, utsökt materialval och noggrann ingenjörskonst. KAISER idell 6631-T-lampan kan justeras genom att lossa klämman i basen eller vrida på skärmen.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6556-T Bordslampa

7.245 kr
6556-T är en slimmad, elegant och funktionell bordslampa, en klassiker i KAISER idell-kollektionen. Den världspatenterade vridleden och den karakteristiska kupolen präglad med "ORIGINAL KAISER-idell" är försedd med en liten skärm som passar för en fönsterram, hylla eller soffbord.KAISER idell 6556-T-lampan kan enkelt lutas från en 15 ° till 18° vinkel - funktionell och vacker på samma gång.

Fritz Hansen | Cross Plex Bordslampa

5.045 kr5.445 kr
Den danske arkitekten Bodil Kjær formgav Cross-Plex-lampan år 1961. Denna exceptionella lampa – formad som ett kors och gjuten i plexiglas, därav namnet – består endast av det absolut nödvändiga. Cross-Plex är därför en ren återspegling av arkitektens och designerns karakteristiska rena och raka linjer – något hon använder i allt hon har designat.

Fritz Hansen | AQ01 Vägglampa

3.995 kr
AQ01 vägglampa från danska Fritz Hansen designades år 2017 av Anne Qvist. Vägglampan är en modern tolkning av den klassiska arkitektlampan, som karaktäriseras av delikata linjer och en matt finish. Dess moderna funktioner tillåter fjädringen att döljas inuti armaturen, samtidigt som du enkelt kan tända och släcka lampan – såväl dimma den – med hjälp av enkla handrörelser på skärmen.