RING OSS: 040 630 46 46
Fritz Hansen design möbler

Fritz Hansen

En stor del av dansk designhistoria

Fritz Hansen grundades i Danmark 1872 av den visionära möbelsnickaren med samma namn. Sedan dess har Fritz Hansen blivit en naturlig del av både dansk och internationell designhistoria. Idag är det ett exklusivt och internationellt designvarumärke som drivs av passion för skönhet, kvalitet och hantverk.

Fritz Hansens design Kännetecknas av förbluffande hantverk, unik design och en inneboende känsla av premiumkvalitet. Ledande arkitekter och möbeldesigners från hela världen har regelbundet bidragit till samlingen med vackert formade och funktionella möbler.

Fritz Hansen är ett modernt, nordisk livsstil företag som samarbetar med visionära konstnärer, designers och arkitekter från hela världen. Varumärket har samarbetat med bland andra Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni och Poul Kjærholm. Idag säljs Fritz Hansen-design i mer än 85 länder via 2000 försäljningsställen, inklusive flaggskeppsbutiker i Köpenhamn, San Francisco, Milano och Tokyo. Företaget har 260 anställda världen över och har sitt huvudkontor norr om Köpenhamn och betjänar design-passionerade kunder genom kontrakt och detaljhandel.

FRITZ HANSEN

Fritz Hansen | 3117 Sjuan Kontorsstol Kampanj

18.795 kr

Sjuan kontorsstol kampanj

Med detta kampanjerbjudande från Fritz Hansen kan du handla en av favoriterna för hemmakontoret till kampanjpris - Sjuan 3117 med läderklädsel i två olika utförande. Erbjudandet gäller under en begränsad tid och kan ej kombineras med andra rabatter.
Sjuan stol
Sjuan stol

Sjuan stolens historia

Sjuan stolen även känd under namnet Serie 7 är en vidareutveckling av Jacobsens klassiska Myran-stol som formgavs av Arne Jacobsen år 1955

Sjuan stolen är den överlägset mest populära samt sålda stolen i Fritz Hansens historia och den ikoniska formen skapade Arne Jacobsen tillsammans med Sören Hansen.

Arne Jacobsens stapelstolar är några av de viktigaste stoldesignerna i produktionen idag. Series 7 ™ designades 1955 och – sedan dess har Fritz Hansen producerat stolen för kunder runt om i världen. Det som började som en populär stol i Danmark används nu i hem i Tokyo och konferenslokaler i Tyskland. Även om dess popularitet har expanderat har det hantverk som ligger till grund för denna extraordinära design utvecklats gradvis.

Sjuan stol fritz hansen

Idag produceras stapelstolarna i Sjuan stol  och AJ i Fritz Hansens ägda och drivna fabrik i Europa där medarbetare och teknik arbetar tillsammans för att skapa vackra, högkvalitativa sittplatser.

Sedan måste mitten av formen – det område som kommer att böjas för att skapa en stol – sprutas för hand för att förhindra sprickor i pressen. Efter att stolen har tryckts in och formen är inställd, rundar en datorstyrd kvarn formens kanter. Slutlig slipning av ytan och kanterna måste göras för hand, med noggrann uppmärksamhet som endast ett mänskligt öga kan ge. Denna process handlar om människa och maskin som arbetar tillsammans för noggrannhet och skönhet i varje steg i processen.

Varje serie 7-stol är handskuren och handklädd. Teknik har inte gjort mänsklig beröring och skicklighet irrelevant. Faktum är att mänskliga händer är lika viktiga för att skapa originaldesign för att producera fantastiska mönster som finns i Sjuan stolen

MÄNSKLIGA HÄNDER

 

Mänskliga händer sorterar fanér för att para ihop bitar som matchar estetiskt och letar efter tecken på skador. Denna uppmärksamhet på detaljer och mänsklig aspekt av produktionen är en del av det som gör naturliga fanérstolar extremt vackra, vilket säkerställer att stolryggen kompletterar stolens fronter även när man använder unika naturliga material.

En snickare staplar 9 ark fanér och skär dem för hand för att få signatur Series 7-form. Han arbetar med en kvarnmaskin och styrkan på armarna och händerna för att säkerställa att skäret blir jämnt och formen är felfri.

NOGGRANNHET

Efter att stolen har tryckts in och formen är inställd, rundar en datorstyrd kvarn formens kanter. Slutlig slipning av ytan och kanterna måste göras för hand, med noggrann uppmärksamhet som endast ett mänskligt öga kan ge.

Denna process handlar om människa och maskin som arbetar tillsammans för noggrannhet och skönhet i varje steg i processen.

Varje serie 7-stol är handskuren och handklädd. Teknik har inte gjort mänsklig beröring och skicklighet irrelevant. Faktum är att mänskliga händer är lika viktiga för att skapa originaldesign för att producera fantastiska mönster som Series 7.

SJUAN STOL

Fritz Hansen | Sjuan 3107 – Askfanér

5.999 kr
5.099 kr
Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens överlägset mest sålda stol genom historien och trots att över 60 år gått sedan lanseringen känns designen fortfarande nytänkande tack vare Jacobsens tidlösa formspråk. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör stolen till en designikon och favorit hos oss. Sjuan finns som matbordsstol, kontorsstol, barstol, karmstol, samt i barnstorlek. Välj mellan en rad olika naturliga fanér, färgad ask eller fullackerad bok i ett stort urval av färger. Sitsen finns även som framsidesklädd eller helklädd.

Fritz Hansen | Sjuan 3107 – Bokfanér

6.199 kr
5.269 kr
Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens överlägset mest sålda stol genom historien och trots att över 60 år gått sedan lanseringen känns designen fortfarande nytänkande tack vare Jacobsens tidlösa formspråk. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör stolen till en designikon och favorit hos oss. Sjuan finns som matbordsstol, kontorsstol, barstol, karmstol, samt i barnstorlek. Välj mellan en rad olika naturliga fanér, färgad ask eller fullackerad bok i ett stort urval av färger. Sitsen finns även som framsidesklädd eller helklädd.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Fritz Hansen.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND