Jetson fåtölj

jetson fatolj flax gront lader gront stativ front
Close

DUX | Jetson Match Forest

21.990 kr
DUX fåtölj Jetson Match Forest. Plymå med polyeter, naturfärgad väv i linne, grönt läder, snurrbart grönlackerat underrede. Jetson producerades första gången 1966 och är idag en svensk designklassiker.

Jetson 69 fåtölj inkl fårskinn | DUX

27.690 kr 24.990 kr
Omgående leverans på DUX fåtölj Jetson klädd i svart läder Classic Soft, snurrbart förkromat stativ. Erbjudande: Fårskinn på köpet! 
Jetson flax svart 1
Close

DUX | Jetson Match Flax 21 Dakota 88

21.990 kr
Jetson Match Flax är ett specialutförande av Jetson-fåtöljen, en hyllning till Bruno Mathsson och hans formgivning av den svenska designklassikern. Välj mellan brunt eller svart läder.
Jetson Flax
Close

DUX | Jetson Match Flax 21 Dakota 24

21.990 kr
DUX fåtölj Jetson. Plymå med polyeter, Flax 21 naturfärgad väv, konjaksfärgat dakotaläder, snurrbart förkromat stativ. Jetson producerades första gången 1966 och är idag en svensk designklassiker. Design: Bruno Mathsson. Mått: B:65 cm, D:85 cm, H:97 cm.
Jetson 69 Cognac 24 Dakota
Close

DUX Jetson 69 – Dakota

38.640 kr45.465 kr
DUX fåtölj Jetson klädd i Dakota läder, snurrbart förkromat stativ. Jetson producerades första gången 1966 och är idag en svensk designklassiker. Design: Bruno Mathsson. Mått: B:65 cm, D:85 cm, H:97 cm. Leveranstid: Ca 6-8 veckor.

DUX – Jetson 69 Classic Soft 80 Vit

29.650 kr 24.990 kr
Jetson fåtölj klädd i läder classic soft 80 vit med bärande väv plain vit. Kromstativ. Jetson producerades första gången 1966 och är idag en svensk designklassiker.

Jetson fåtölj tillbehör

Dux Jetson Fotpall Glashuset Malmo
Close

Jetson 69 Fotpall Classic Soft

12.100 kr
Jetson 69 Fotpall (Till DUX Jetson) är en fotpall formgiven av Bruno Mathsson. Fotpallen är till för att användas tillsammans med Dux Jetson fåtölj.

Jetson fåtölj 69 kuddsats

20.000 kr
9.900 kr
Kuddsats till fåtölj Jetson 69 i Classic Soft läder. Färg 88 (svart) eller 25 (brun). Omgående leverans.  

EGENSKAPER

FUNKTIONER

  • Förkromat stativ
  • Finns i tyg eller läder
  • Läderkant. Kudde fylld med polyeter
  • Förkromad ram med roto-konstruktion och minne.

MÅTT

  • Bredd 65 cm
  • Djup 83 cm 
  • Höjd  97 cm

Jetson fåtölj
Jetson fåtölj

Jetson fåtöljen

Brunos Jetson fåtölj  är en ikon för svensk möbeldesign. Bruno Mathsson tillbringade tre år på denna futuristiska fåtölj, som har fått sitt namn från en amerikansk TV-serie. Resultatet presenterades på en utställning i Nordiska Galleriet i Stockholm 1969 och det var en rungande framgång.

Jetson är en milstolpe i Bruno Mathssons produktionsprogram och har haft många efterliknande. Ett skålformat säte och en hög ergonomiskt designad rygg med nackstöd. En bas med en unik minnesfunktion, vilket innebär att stolen roterar tillbaka till sin ursprungliga position. Förkromad ram.

DESIGNER

BRUNO MATHSSON

Bruno Mathsson föddes i Varnamo, Sverige 1907. Man kan hävda att ingen har haft större inverkan på svensk möbeldesign än Mathsson. Med design som är en blandning av traditionellt svenskt hantverk och modernism hyllades Mathsson i slutändan som en av pionjärerna inom stilen som senare blev känd som Swedish Modern. Under 1960-talet utvecklade han en unik byggnadsteknik för trästolar där komponenterna limmades och böjdes under varmt vatten. Han visste inte att detta skulle bli ett av kännetecknen för skandinavisk möbeldesign.

Mathsson och DUX hade ett mycket nära, kreativt partnerskap under 60- och 70-talet. Detta samarbete resulterade i en mängd tidlösa designklassiker som DUX fortfarande producerar – inklusive stolarna Jetson, Karin och Pernilla.

För att fira det 50-åriga samarbetet tar DUX Jetson fåtöljen till den amerikanska marknaden samt stolarna Jetson, Pernilla och Karin i tyger och läder i begränsad upplaga till de skandinaviska marknaderna.

jetson fotolj bruno mathsson
jetson-fifty-brown-and-detail