RING OSS: 040 630 46 46
swedese-varumarkessida

SWEDESE

Sofistikerad enkelhet från Småland

Det klassiska och välkända möbelföretaget Swedese grundades år 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Bertil Sjöqvist. Företagets vision är densamma idag som för 70 år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Genom samarbeten tillsammans med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten blir denna vision till verklighet.

Yngve Ekström var en sann allkonstnär och den mest tongivande gestalten i Swedeses historia fram till sin bortgång år 1988. Han skapade under sina år allt från logotyp och kataloger till julkort med egenförfattade dikter. Yngve Ekströms mångsidighet sållar honom till modernismens stora arkitekter såsom Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen och Poul Kjaerholm på sättet de arbetar med såväl helhet som detaljer. Tillsammans är de med och bidrar till att begreppet Scandinavian Modern blir känt över hela världen.

Swedese logo

Swedeses sortiment innefattar flera designklassiker. Den kanske mest välkända moderna klassikern är klädhängaren Tree, formgiven av Katrin Olina och Michael Young. Möbeln har blivit en stark symbol för Swedese med sitt visuella språk i gränslandet mellan verklighet och det undermedvetna. Precis som namnet antyder har inspirationen hämtats från naturen och resulterat i en möbel som passar lika bra i barnkammaren som i hallen. 

Även om Tree har blivit en riktig ikon inom modern svensk inredningsdesign så går det inte att undgå att den främsta ikonen i Swedeses sortiment ändå är fåtöljen Lamino, formgiven av Yngve Ekström. Lamino är ett typexempel på tidlös design där naturens egna material i kombination med ett gott hantverk skapat en möbel som är lika attraktiv idag som för kommande generationer. När Yngve Ekström formgav fåtöljen år 1956 gjordes detta med människan som utgångspunkt, vilket gör Lamino lika behaglig att sitta i som att åskåda. År 1999 utsågs Lamino till århundradets svenska möbel av tidsskriften Sköna Hem.

Designfilosofi

Möbler och designobjekt som tillför funktion och skönhet i vardagen - för kroppen, sinnena och livet. Produkterna är ämnat att fungera i olika miljöer, och det är först i mötet med användaren och i miljön där den placeras, som möbeln verkligen får liv och slutgiltig form.

Produktion

Tillverkningen sker i egna fabriker i Småland, precis som vid starten för över 75 år sedan. Viss tillverkning kräver samma  hantverksskicklighet idag som på 50-talet, exempelvis Lamino. Annat sker med moderna tekniker som ger möjlighet att förverkliga spännande idéer.

Hållbarhetsarbete

Det fanns en tid då hållbarhet helt enkelt kallades kvalitet.  När Swedese grundades var kvaliteten det övergripande ledordet. Möblerna skulle inte bara vara vackra nog att älskas en livstid utan kunna gå i arv från en generation till en annan.

Gubi

GUBI LAMPOR

De är inte bara lampor.

GUBI är ett belysningsföretag som har funnits i över 100 år. De har gjort det till sitt mål att förse världen med högkvalitativ, innovativ design av lampor och ljusarmaturer. Dess grundare ville skapa en miljö där människor kan vara i balans med naturen när de befinner sig inomhus. Med lampor kan du vara säker på att ditt ljus inte bara är vackert utan också hälsosamt. Gubi lampor tillverkas av hållbara material och design med fokus på energieffektivitet, livslängd och hållbarhet.

I takt med att företagets lampor fortsätter att förnya sig har de utökat sina produktlinjer till att omfatta hängande lampor, bordslampor samt armaturer för större utrymmen som vardagsrummet eller matsalen där du vill ha stämningsfull belysning under middagsbjudningar. Deras senaste sortiment av inredningsartiklar omfattar konsttryck i metallramar, filtkuddar i botaniska mönster och handgjord keramik av gibi keramikkonstnärer som använder traditionella metoder som vår generation känner igen från barndomsminnen – det finns något betryggande med denna gammaldags estetik.De

SWEDESE

GUBI | TS Console Konsolbord

23.999 kr27.999 kr
20.399 kr23.799 kr
TS konsolbord från varumärket Gubi skapar en sofistikerad och skulptural estetik för vilket rum som helst med sina karaktäristiska smala ben, vackert korsande detaljer och kontrasterande massiva cirkulära bordsskiva.

GUBI | Atmosfera Soffbord Teak 113×100

14.999 kr 12.749 kr

Atmosfera soffbord från Gubi är perfekt för både inom- och utomhusbruk och har en exklusiv design i teak med eleganta detaljer. Det har en bordsskiva med linjära ribbor med en stilren ram runt om. Atmosfera soffbord är tillverkat av massiv, SVLK-certifierad teak i premiumkvalitet och har ovanliga, intressanta ben för att addera en extra dimension till designen. Den höga kvaliteten garanterar att produkten kan användas år efter år. Med tiden får produkten en vacker patina.

GUBI | BL3 Golvlampa Ø21

14.999 kr
12.749 kr
BL3 golvlampa designades för varumärket Gubi 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer starkt influerad av Bauhaus. Dess rena linjer och eleganta uttryck kombineras med stor funktionalitet hos den justerbara armen, både horisontell och vertikal, och rörlig skärm. Bestlite BL3 golvlampa finns i en mängd olika ytbehandlingar och fungerar som läslampa i alla moderna hem där man eftersträvar uttalad belysning. Golvlampan kommer i två storlekar. Här den större varianten.

GUBI | Pacha Outdoor fåtölj med armstöd

47.999 kr
40.799 kr
Pacha Outdoor loungefåtölj från GUBI med en ikonisk, iögonfallande design. Nu i premiumkvalitet för utomhusbruk.
3dchairgubi

Gubi chair 2003

Ett tydligt exempel på nytänkande formspråk är Gubi Chair, en del i linjen som skapats i samarbete med Komplot Design 2003. Gubi Chair är den första stolen som med hjälp av innovativ teknik formas av tredimensionella fanérblad. Stolen har fått flera utmärkelser och är idag en permanent del av Museum of Modern Arts samlingar. 

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud inom Swedese.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.swedese.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND