RING OSS: 040 630 46 46
swedese-varumarkessida

SWEDESE

Sofistikerad enkelhet från Småland

Det klassiska och välkända möbelföretaget Swedese grundades år 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Bertil Sjöqvist. Företagets vision är densamma idag som för 70 år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Genom samarbeten tillsammans med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten blir denna vision till verklighet.

Yngve Ekström var en sann allkonstnär och den mest tongivande gestalten i Swedeses historia fram till sin bortgång år 1988. Han skapade under sina år allt från logotyp och kataloger till julkort med egenförfattade dikter. Yngve Ekströms mångsidighet sållar honom till modernismens stora arkitekter såsom Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen och Poul Kjaerholm på sättet de arbetar med såväl helhet som detaljer. Tillsammans är de med och bidrar till att begreppet Scandinavian Modern blir känt över hela världen.

Swedese logo

Swedeses sortiment innefattar flera designklassiker. Den kanske mest välkända moderna klassikern är klädhängaren Tree, formgiven av Katrin Olina och Michael Young. Möbeln har blivit en stark symbol för Swedese med sitt visuella språk i gränslandet mellan verklighet och det undermedvetna. Precis som namnet antyder har inspirationen hämtats från naturen och resulterat i en möbel som passar lika bra i barnkammaren som i hallen. 

Även om Tree har blivit en riktig ikon inom modern svensk inredningsdesign så går det inte att undgå att den främsta ikonen i Swedeses sortiment ändå är fåtöljen Lamino, formgiven av Yngve Ekström. Lamino är ett typexempel på tidlös design där naturens egna material i kombination med ett gott hantverk skapat en möbel som är lika attraktiv idag som för kommande generationer. När Yngve Ekström formgav fåtöljen år 1956 gjordes detta med människan som utgångspunkt, vilket gör Lamino lika behaglig att sitta i som att åskåda. År 1999 utsågs Lamino till århundradets svenska möbel av tidsskriften Sköna Hem.

Designfilosofi

Möbler och designobjekt som tillför funktion och skönhet i vardagen - för kroppen, sinnena och livet. Produkterna är ämnat att fungera i olika miljöer, och det är först i mötet med användaren och i miljön där den placeras, som möbeln verkligen får liv och slutgiltig form.

Produktion

Tillverkningen sker i egna fabriker i Småland, precis som vid starten för över 75 år sedan. Viss tillverkning kräver samma  hantverksskicklighet idag som på 50-talet, exempelvis Lamino. Annat sker med moderna tekniker som ger möjlighet att förverkliga spännande idéer.

Hållbarhetsarbete

Det fanns en tid då hållbarhet helt enkelt kallades kvalitet.  När Swedese grundades var kvaliteten det övergripande ledordet. Möblerna skulle inte bara vara vackra nog att älskas en livstid utan kunna gå i arv från en generation till en annan.

Gubi

GUBI LAMPOR

De är inte bara lampor.

GUBI är ett belysningsföretag som har funnits i över 100 år. De har gjort det till sitt mål att förse världen med högkvalitativ, innovativ design av lampor och ljusarmaturer. Dess grundare ville skapa en miljö där människor kan vara i balans med naturen när de befinner sig inomhus. Med lampor kan du vara säker på att ditt ljus inte bara är vackert utan också hälsosamt. Gubi lampor tillverkas av hållbara material och design med fokus på energieffektivitet, livslängd och hållbarhet.

I takt med att företagets lampor fortsätter att förnya sig har de utökat sina produktlinjer till att omfatta hängande lampor, bordslampor samt armaturer för större utrymmen som vardagsrummet eller matsalen där du vill ha stämningsfull belysning under middagsbjudningar. Deras senaste sortiment av inredningsartiklar omfattar konsttryck i metallramar, filtkuddar i botaniska mönster och handgjord keramik av gibi keramikkonstnärer som använder traditionella metoder som vår generation känner igen från barndomsminnen – det finns något betryggande med denna gammaldags estetik.De

SWEDESE

GUBI | BL7 Vägglampa Ø16

5.999 kr7.199 kr
4.799 kr5.759 kr
BL7 vägglampa från GUBI. Bestlite formgavs av engelsmannen Robert Dudley Best och har varit i produktion sedan 1930. 80 år senare är Bestlite fortfarande trogen sin originaldesign och sina industriella rötter. BL7 vägglampa är en del av de permanenta samlingarna både på Victoria & Albert Museum och Design Museum i London och en av dess mest kända användare är självaste Sir Winston Churchill. Älskad av arkitekter, formgivare och designentusiaster sedan 80 år tillbaka är Bestlite idag en global designikon att räkna med. Robert Dudley Best var starkt influerad av Bauhaus-rörelsen. Bauhaus var en skola för konsthantverk, formgivning och arkitektur som förenade praktiskt hantverk med konsten. Skolan grundades 1919 i Tyskland och verkade till 1933 då nazisterna tvingade den att stänga. Bauhaus har haft ett starkt inflytande på den fortsatta utvecklingen av konst, arkitektur, grafisk design, inredningsdesign och industridesign. Bauhaus är än idag en av de mest inflytelserika krafterna bakom de vi kallar för modern arkitektur och design.

GUBI | BL6 Vägglampa Ø16

8.499 kr9.699 kr
6.799 kr7.759 kr
BL6 vägglampa från Gubi ur kollektionen Bestlite, designad av Robert Dudley Best 1930. Lampans bas går att få i antingen krom eller mässing, med ett flertal olika färger på lamphuvudet. Lampan har två cirkulära väggfästen med två stativ, ett mellan väggfästena samt ett som kan vinklas 90 grader, från horisontellt till vertikalt, samt har en roterbar lampkupa i änden.BL6 vägglampa är en elegant och stilren vägglampa som passar lika bra till hemmet som kontoret.

GUBI | Bat Dining Chair Outdoor

4.199 kr
3.359 kr
GUBIs utomhusstol, Bat Dining Chair Outdoor, skapad av GamFratesi, är en elegant och väderbeständig möbel som hämtar inspiration från den ikoniska Bat Dining Chair. Tillverkad av formgjutet polypropen, är stolen inte bara vädertålig utan även lätt att torka av, vilket gör den idealisk för utomhusmiljöer. Med färger som Alabaster White och New Beige, tillför denna stol funktion och även stil till din utomhusinredning.

GUBI TS Soffbord Rund Ø55

14.999 kr15.999 kr
11.999 kr12.799 kr
TS soffbord rund är skapad av det kreativa geniet GamFratesi och har sitt ursprung från den klassiska TS Dining Table. Ursprungligen designades bordet för den prestigefyllda restaurangen The Standard i Köpenhamn, och det är härifrån både dess namn och inspirationskälla hämtades. Estetiken och materialvalen valdes med omsorg för att harmonisera med den exklusiva atmosfären. TS Coffee Table skapar en sofistikerad och skulptural estetik som berikar vilket rum som helst.
3dchairgubi

Gubi chair 2003

Ett tydligt exempel på nytänkande formspråk är Gubi Chair, en del i linjen som skapats i samarbete med Komplot Design 2003. Gubi Chair är den första stolen som med hjälp av innovativ teknik formas av tredimensionella fanérblad. Stolen har fått flera utmärkelser och är idag en permanent del av Museum of Modern Arts samlingar. 

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud inom Swedese.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.swedese.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND