swedese-varumarkessida

SWEDESE

Sofistikerad enkelhet från Småland

Det klassiska och välkända möbelföretaget Swedese grundades år 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Bertil Sjöqvist. Företagets vision är densamma idag som för 70 år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Genom samarbeten tillsammans med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten blir denna vision till verklighet.

Yngve Ekström var en sann allkonstnär och den mest tongivande gestalten i Swedeses historia fram till sin bortgång år 1988. Han skapade under sina år allt från logotyp och kataloger till julkort med egenförfattade dikter. Yngve Ekströms mångsidighet sållar honom till modernismens stora arkitekter såsom Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen och Poul Kjaerholm på sättet de arbetar med såväl helhet som detaljer. Tillsammans är de med och bidrar till att begreppet Scandinavian Modern blir känt över hela världen.

Swedese logo

Swedeses sortiment innefattar flera designklassiker. Den kanske mest välkända moderna klassikern är klädhängaren Tree, formgiven av Katrin Olina och Michael Young. Möbeln har blivit en stark symbol för Swedese med sitt visuella språk i gränslandet mellan verklighet och det undermedvetna. Precis som namnet antyder har inspirationen hämtats från naturen och resulterat i en möbel som passar lika bra i barnkammaren som i hallen. 

Även om Tree har blivit en riktig ikon inom modern svensk inredningsdesign så går det inte att undgå att den främsta ikonen i Swedeses sortiment ändå är fåtöljen Lamino, formgiven av Yngve Ekström. Lamino är ett typexempel på tidlös design där naturens egna material i kombination med ett gott hantverk skapat en möbel som är lika attraktiv idag som för kommande generationer. När Yngve Ekström formgav fåtöljen år 1956 gjordes detta med människan som utgångspunkt, vilket gör Lamino lika behaglig att sitta i som att åskåda. År 1999 utsågs Lamino till århundradets svenska möbel av tidsskriften Sköna Hem.

Designfilosofi

Möbler och designobjekt som tillför funktion och skönhet i vardagen - för kroppen, sinnena och livet. Produkterna är ämnat att fungera i olika miljöer, och det är först i mötet med användaren och i miljön där den placeras, som möbeln verkligen får liv och slutgiltig form.

Produktion

Tillverkningen sker i egna fabriker i Småland, precis som vid starten för över 75 år sedan. Viss tillverkning kräver samma  hantverksskicklighet idag som på 50-talet, exempelvis Lamino. Annat sker med moderna tekniker som ger möjlighet att förverkliga spännande idéer.

Hållbarhetsarbete

Det fanns en tid då hållbarhet helt enkelt kallades kvalitet.  När Swedese grundades var kvaliteten det övergripande ledordet. Möblerna skulle inte bara vara vackra nog att älskas en livstid utan kunna gå i arv från en generation till en annan.
Gubi

GUBI LAMPOR

De är inte bara lampor.

GUBI är ett belysningsföretag som har funnits i över 100 år. De har gjort det till sitt mål att förse världen med högkvalitativ, innovativ design av lampor och ljusarmaturer. Dess grundare ville skapa en miljö där människor kan vara i balans med naturen när de befinner sig inomhus. Med lampor kan du vara säker på att ditt ljus inte bara är vackert utan också hälsosamt. Gubi lampor tillverkas av hållbara material och design med fokus på energieffektivitet, livslängd och hållbarhet.

I takt med att företagets lampor fortsätter att förnya sig har de utökat sina produktlinjer till att omfatta hängande lampor, bordslampor samt armaturer för större utrymmen som vardagsrummet eller matsalen där du vill ha stämningsfull belysning under middagsbjudningar. Deras senaste sortiment av inredningsartiklar omfattar konsttryck i metallramar, filtkuddar i botaniska mönster och handgjord keramik av gibi keramikkonstnärer som använder traditionella metoder som vår generation känner igen från barndomsminnen – det finns något betryggande med denna gammaldags estetik.De

SWEDESE

GUBI BL6 Vägglampa Ø16

5.945 kr8.295 kr
5.232 kr7.300 kr
The timeless BL6 Wall Lamp was designed in 1930 by Robert Dudley Best, a British designer highly influenced by the
Pacha Lounge Chair
Close

GUBI Pacha Lounge Chair

30.545 kr
Pacha Lounge Chair från Gubi designades redan år 1975 av franske designern Paul Paulin. En bekväm och mysig fåtölj att luta sig tillbaka i.

GUBI Gravity Bordslampa Small

7.295 kr
6.420 kr
The Gravity Table Lamp, designed by Space Copenhagen, is aesthetically contrasting strength and fragility. Taking its name from the lamp’s
gubi epic round 60 whiteneutral
Close

GUBI Epic Soffbord Rund Ø60

14.945 kr15.245 kr
Epic soffbord från Gubi i design av GamFratesi med en design inspirerad av romersk arkitektur och grekiska kolonner. Tillverkad av stenmaterialet travertin med unik patina och utseende.
3dchairgubi

Gubi chair 2003

Ett tydligt exempel på nytänkande formspråk är Gubi Chair, en del i linjen som skapats i samarbete med Komplot Design 2003. Gubi Chair är den första stolen som med hjälp av innovativ teknik formas av tredimensionella fanérblad. Stolen har fått flera utmärkelser och är idag en permanent del av Museum of Modern Arts samlingar. 

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud inom Swedese.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.swedese.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 24H (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Kundvagn

close
Scroll To Top

GÅ MED I VÅRT NYHETSBREV
FÅ 10% PÅ DITT FÖRSTA KÖP  GÅ MED HÄR

DU BEHÖVER INTE VÄNTA ÄNDA TILL BLACK WEEK LÄS MER

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND