swedese-varumarkessida

SWEDESE

Sofistikerad enkelhet från Småland

Det klassiska och välkända möbelföretaget Swedese grundades år 1945 av bröderna Yngve och Jerker Ekström samt Bertil Sjöqvist. Företagets vision är densamma idag som för 70 år sedan: Att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Genom samarbeten tillsammans med framåtblickande formgivare som delar den tidlösa idén om den arkitektoniska helheten blir denna vision till verklighet.

Yngve Ekström var en sann allkonstnär och den mest tongivande gestalten i Swedeses historia fram till sin bortgång år 1988. Han skapade under sina år allt från logotyp och kataloger till julkort med egenförfattade dikter. Yngve Ekströms mångsidighet sållar honom till modernismens stora arkitekter såsom Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen och Poul Kjaerholm på sättet de arbetar med såväl helhet som detaljer. Tillsammans är de med och bidrar till att begreppet Scandinavian Modern blir känt över hela världen.

Swedese logo

Swedeses sortiment innefattar flera designklassiker. Den kanske mest välkända moderna klassikern är klädhängaren Tree, formgiven av Katrin Olina och Michael Young. Möbeln har blivit en stark symbol för Swedese med sitt visuella språk i gränslandet mellan verklighet och det undermedvetna. Precis som namnet antyder har inspirationen hämtats från naturen och resulterat i en möbel som passar lika bra i barnkammaren som i hallen. 

Även om Tree har blivit en riktig ikon inom modern svensk inredningsdesign så går det inte att undgå att den främsta ikonen i Swedeses sortiment ändå är fåtöljen Lamino, formgiven av Yngve Ekström. Lamino är ett typexempel på tidlös design där naturens egna material i kombination med ett gott hantverk skapat en möbel som är lika attraktiv idag som för kommande generationer. När Yngve Ekström formgav fåtöljen år 1956 gjordes detta med människan som utgångspunkt, vilket gör Lamino lika behaglig att sitta i som att åskåda. År 1999 utsågs Lamino till århundradets svenska möbel av tidsskriften Sköna Hem.

Designfilosofi

Möbler och designobjekt som tillför funktion och skönhet i vardagen - för kroppen, sinnena och livet. Produkterna är ämnat att fungera i olika miljöer, och det är först i mötet med användaren och i miljön där den placeras, som möbeln verkligen får liv och slutgiltig form.

Produktion

Tillverkningen sker i egna fabriker i Småland, precis som vid starten för över 75 år sedan. Viss tillverkning kräver samma  hantverksskicklighet idag som på 50-talet, exempelvis Lamino. Annat sker med moderna tekniker som ger möjlighet att förverkliga spännande idéer.

Hållbarhetsarbete

Det fanns en tid då hållbarhet helt enkelt kallades kvalitet.  När Swedese grundades var kvaliteten det övergripande ledordet. Möblerna skulle inte bara vara vackra nog att älskas en livstid utan kunna gå i arv från en generation till en annan.

Gubi

GUBI LAMPOR

De är inte bara lampor.

GUBI är ett belysningsföretag som har funnits i över 100 år. De har gjort det till sitt mål att förse världen med högkvalitativ, innovativ design av lampor och ljusarmaturer. Dess grundare ville skapa en miljö där människor kan vara i balans med naturen när de befinner sig inomhus. Med lampor kan du vara säker på att ditt ljus inte bara är vackert utan också hälsosamt. Gubi lampor tillverkas av hållbara material och design med fokus på energieffektivitet, livslängd och hållbarhet.

I takt med att företagets lampor fortsätter att förnya sig har de utökat sina produktlinjer till att omfatta hängande lampor, bordslampor samt armaturer för större utrymmen som vardagsrummet eller matsalen där du vill ha stämningsfull belysning under middagsbjudningar. Deras senaste sortiment av inredningsartiklar omfattar konsttryck i metallramar, filtkuddar i botaniska mönster och handgjord keramik av gibi keramikkonstnärer som använder traditionella metoder som vår generation känner igen från barndomsminnen – det finns något betryggande med denna gammaldags estetik.De

SWEDESE

GUBI | Cobra Vägglampa Vit

5.999 kr 5.099 kr
Cobra vägglampa från Gubi, designad av Greta M. Grossman år 1950. Lamphuvudet och väggfästet finns att välja i svart eller vit. Lampan kan vinklas 90 grader från horisontell till vertikal.  En klassisk lampa som tydligt visar Greta Grossmans formspråk. Med sin kobraliknande form har denna lampan blivit en klassiker som idag åter är i produktion.

GUBI Multi-Lite bordslampa

9.699 kr
8.244 kr
The Multi-Lite Table Lamp is characterised by its multiple combination possibilities where the light can be directed upwards, downwards or

GUBI | Möbelskydd till Pacha Outdoor ottoman

1.999 kr 1.699 kr
Pacha Outdoor möbelskydd från GUBI med vattentåligt material i premiumkvalitet.

GUBI | Bat Dining Chair Outdoor

3.499 kr
2.974 kr
Utomhusstolen Bat Dining Chair Outdoor är en utemöbel från Gubi, designad Av GamFratesi. Stolen är en variant av den ikoniska matstolen Bat Dining Chair, här anpassad för utomhusmiljöer.
3dchairgubi

Gubi chair 2003

Ett tydligt exempel på nytänkande formspråk är Gubi Chair, en del i linjen som skapats i samarbete med Komplot Design 2003. Gubi Chair är den första stolen som med hjälp av innovativ teknik formas av tredimensionella fanérblad. Stolen har fått flera utmärkelser och är idag en permanent del av Museum of Modern Arts samlingar. 

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud inom Swedese.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.swedese.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERUTFÖRSÄLJNING LÖR 29/4 SÖN 30/4 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND