RING OSS: 040 630 46 46
Le Klint

LE KLINT

LE KLINT

Historien om Le Klint går tillbaka till början av 1900-talet då arkitekten och ingenjörsmästaren PV Jensen-Klint vek den första handveckade lampskärmen för att passa en paraffinlampa som han själv hade ritat. Detta markerade startpunkten för det som senare skulle bli det danska belysningsvarumärket Le Klint.

År 1943 etablerades Le Klint officiellt av Tage Klint, och företaget växte från ett litet familjeföretag till en erkänd verksamhet som än idag producerar belysningsarmaturer i sin egen fabrik i Odense. Genom åren har Le Klint utvecklats till ett modernt tillverkningsföretag som fokuserar på traditionellt hantverk, med de handveckade lampskärmarna som dess främsta kännetecken.

Samarbeten med arkitekter och designers har präglat företagets produktutveckling, och både bra hantverk och egen produktion är centrala värderingar för Le Klint som varumärke.

Model 1

När vi dyker in i historien om Le Klint, står lampan Model 1 som en symbol för födelsen av detta ikoniska varumärke. Den första lampskärmen, skapad år 1901 av ingen mindre än P.V. Jensen-Klint själv, banade väg för Le Klints unika estetik och teknik. Men det var Tage Klint som införde en banbrytande innovation som skulle förändra spelplanen, en genialisk “grip-krage”. Denna innovation utnyttjade skärmens elasticitet för att smidigt fästa den på en ram. Principerna bakom denna konstruktion patenterades redan 1938 och än idag tillverkas Modell 1 på precis samma sätt. Det är en påminnelse om Le Klints tidlösa hantverk och strävan efter perfektion.

LeKlint-4
LE KLINT Model 1

Unikt hantverk & hållbar design

Unikt hantverk och hållbar design är grundpelarna i det 75 år gamla designföretaget. Den veckade lampskärmen i papper och plast är fortfarande hjärtat i verksamheten och är endast behärskat på Le Klints ursprungliga Pleating Studio i Odense, Danmark.

Hantverkarna lär sig att vika lampskärmar med både rätvinkliga veck som i den klassiska Modell 1 och vågiga veck på Sinus Line, enligt präglade mönster i materialen. Präglingsmaskinen, utvecklad på Le Klint, säkerställer precisionen för varje modell.

Efter veckningen sys skärmarna med en söm, och skärmen vänds för att dölja sömmen. Le Klint siktar på trender som är tidlösa i funktion, material, färg och form. Det innebär att en Le Klint-lampa lätt kan hänga i ett hem i många decennier och kan gå i arv till nästa generation. Förutom att tänka på estetiken är det också viktigt att designen tillverkas med tillräckligt hög kvalitet för att den ska hålla i många år.

UPPTÄCK RELIEF

Audo | Tearoom Lounge Chair

24.095 kr34.495 kr
20.481 kr29.321 kr
Tearoom Lounge Chair är en loungefåtölj från det danska varumärket Audo Copenhagen. Stolen är tillverkad av trä och skumfyllning samt är klädd i textil. Tearoom Lounge Chair är en tidlös sittmöbel som utstrålar elegans. Den omslutande formen är bekväm men inte allt för avslappnad. Stolen har en tydlig visuell koppling till Charles Rennie Mackintosh "Willow Chair" där designern Nick Ross fick sin inspiration ifrån. Tearoom Lounge Chair passar fint både på exklusiva hotell och klubbar såväl som privata bostadsytor. Den lyxiga känslan och rena silhuetten gör stolen visuellt tilltalande men den är även designad för komfort. Tearoom-kollektionen innefattar även en club stol och en soffa.

Audo Cph | Aer Vas Large

3.695 kr 3.141 kr
Aer Vas Large är designad av Gabriel Tan för det danska varumärket Audo Copenhagen. Vasens namn kommer från det latinska ordet för luft eller ånga, vilket passar den nästan flytande formen. Med sin asymmetriska och vågliknande silhuett har den ett stilrent och skulpturalt designuttryck. Vasen är tillverkad i munblåst rökfärgat glas. Placera Aer Vase fristående eller tillsammans med andra produkter från serien.

Audo Cph | Aer Vas Small

2.395 kr 2.036 kr
Aer Vas Small är designad av Gabriel Tan för det danska varumärket Audo Copenhagen. Vasens namn kommer från det latinska ordet för luft eller ånga, vilket passar den nästan flytande formen. Med sin asymmetriska och vågliknande silhuett har den ett stilrent och skulpturalt designuttryck. Vasen är tillverkad i munblåst rökfärgat glas. Placera Aer Vase Small fristående eller tillsammans med andra produkter från serien.

Audo Cph | Androgyne Bordsskiva till sidobord

2.395 kr4.995 kr
2.036 kr4.246 kr
Androgyne bordsskiva är formgiven av norskan Danielle Siggerud för danska Audo Copenhagen. Bordsskivan är tillverkad av marmor och kommer i två olika utföranden. Den eleganta marmorskivan är tänkt att användas tillsammans med Androgyne Side Table Base för ett komplett bord. Tillsammans utgör de ett skulpturalt bord som är både maskulint och feminint, därav namnet Androgyne.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från LE KLINT.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND