klassiker_teak_133

Grythyttan Stålmöbler

Det var en gång en smed...

Grythyttan Stålmöbler är en svensk industrihistoria som lever och utvecklas med tiden. Familjen Lindqvist i Grythyttan inledde sin resa inom hästskotillverkning redan år 1895. När sonen Artur trädde in i sin far Karls fotspår, blev det tydligt att han hade en vision som sträckte sig bortom de konventionella gränserna för smide. Arturs idéer inspirerades av “funkisens” tanken, som innebar att skapa både funktionella och estetiskt tilltalande föremål för människors vardag.

År 1930 tog Artur Lindqvist sina visioner till Stockholmsutställningen, där han ritade och tillverkade den numera ikoniska stolen A2 av fjäderstål. A2-stolen markerade starten på en hel serie möbler för trädgården. Grythyttan Stålmöbler växte i popularitet under 1940- och 1950-talen och blev synonymt med svensk sommar och semester. Många av oss har en nostalgisk koppling till att gunga i en A2-stol i våra mor- eller farföräldrars trädgårdar.

”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”

Grythyttan

Grythyttan | 9A Bordsskiva Ø100 cm

3.240 kr8.190 kr
Träsats till Bord 9A och 9B, trädelarna i satsen är obehandlade och finns i furu, ek eller teak. Bordsskivorna levereras utan stativfästen, stativ eller hål för parasoll. Passar till Bord 9A och 9B, finns i Ø100 cm eller Ø120 cm. Gamla stativfästen används och flyttas över. Stativen har en längre livslängd och eventuell rost på gamla stativ avhjälps genom slipning eller blästring och därefter ska de ytbehandlas på nytt.

Grythyttan | 9A Bordsskiva Ø120 cm

4.900 kr11.210 kr
9A Bordsskiva 120, passar även till 9B. Trädelarna i satsen är obehandlade och finns i furu, ek eller teak. Bordsskivorna levereras utan stativfästen, stativ eller hål för parasoll. Passar till Bord 9A och 9B, finns i Ø100 cm eller Ø120 cm. Gamla stativfästen används och flyttas över. Stativen har en längre livslängd och eventuell rost på gamla stativ avhjälps genom slipning eller blästring och därefter ska de ytbehandlas på nytt.

Grythyttan | Avlastningsbord L105

11.020 kr13.600 kr
Avlastningsbord L105 från Grythyttan är ett stilrent bord som passar in i de flesta miljöer. Ingår i Klassikerserien så du kan enkelt kombinera med andra möbler ur serien. De två planen gör bordet extra användbart. Finns i oljad, vitlackad ek eller teak.

Grythyttan | B25A Bordsskiva 120x70cm

3.240 kr8.190 kr
Träsats till Bord B25A, trädelarna i satsen är obehandlade och finns i furu, ek eller teak. Bordsskivorna levereras utan stativfästen, stativ eller hål för parasoll. . Gamla stativfästen används och flyttas över. Stativen har en längre livslängd och eventuell rost på gamla stativ avhjälps genom slipning eller blästring och därefter ska de ytbehandlas på nytt.

KVALITET & HANTVERK 

Varje möbel är ett resultat av gediget hantverksarbete där smederna arbetar med största noggrannhet och precision för att Grythyttan Stålmöblers arv och historia lever vidare. Möblerna tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet och hemligheten bakom stolarnas karakteristiska gung sitter i stativet som tillverkas på plats i fabriken i Grythyttan. En process som inte kan automatiseras utan behöver känsla och erfarenhet för att bli perfekt.

Råmaterialen kontrolleras noggrant innan tillverkningen kan sätta igång och varje möbel tar sin tid att tillverka, där yrkesstolthet, känsla för materialen och hantverksskicklighet i varenda bräda, böj och skruv är prioritet. Det är därför man bara producerar ett visst antal möbler varje år.

Grythyttan-Klassiker-Grupp-A2-B31230-teak-vf-2-24

BRYGGERISERIEN

Bryggeriserien har sitt ursprung i det sena 1800-talets ölcafé-kultur. Stolarna och borden är byggda för att ge komfort och stabilitet, även om kvällen blir lång och uppsluppen. Hemligheten vilar på de tunga varmförzinkade stativen som gör jobbet i trädgården år efter år.

Grythyttans Bryggeriserier består av en fällbar stol, fällbar soffa, ett fällbart avlångt bord samt ett litet runt cafébord. Den gedigna Bryggerisoffan passar exempelvis utmärkt som solitär på en avlägsen plats i trädgården eller i kombination med Bryggeribordet.

grythyttan_hantverk-1_300dpi_14

KLASSIKERSERIEN

Den populära Klassikerserien har en speciell plats i mångas hjärtan, och är ett kärt inslag i många trädgårdar och täppor. Möblerna har sitt ursprung från 1930-talets funktionalistiska våg och bygger på samma bakomliggande tanke: design, komfort och funktionalitet. Ställ ut en stol eller soffa som solitär i trädgården och få en inbjudande plats för dagdrömmar, eller ställ ihop stolarna kring bordet för glada stunder med vänner och familj. 

 

Grythyttan

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Grythyttan Stålmöbler.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium