RING OSS: 040 630 46 46
Hven Chair_ Table Ø110_ Chairs 02

SKAGERAK

Skagerak Denmark

Skagerak är ett danskt varumärke som fokuserar på skandinavisk design och grundades 1976 i Aalborg av Jesper och Vibeke Panduro. Namnet Skagerak hämtar inspiration från Skagerrak, sträckan som förbinder Danmark med grannländerna Norge och Sverige.

I över 40 år har Skagerak skapat varaktiga möbler, både inomhus och utomhus, samt accessoarer med en modern nordisk prägel. Företaget värderar långvarighet och strävar efter att skapa produkter som kan överleva flera generationer med sin tidlösa design och högkvalitativa material. Kvalitet för Skagerak innebär inte bara material och funktion utan även tillverkning under goda förhållanden.

Deras design anses vara oföränderlig men samtidigt i ständig rörelse och presenteras på nya sätt. Trots deras etablerade tradition arbetar Skagerak också med nytänkande och experimentell design, där långvarig kunskap möter moderna idéer förankrade i den nordiska kulturen.

Skandinavisk design

Skageraks produkter är inspirerade av den skandinaviska moderna designtrenden från mitten av 1900-talet. Denna stil uppstod som en reaktion på den traditionella, mer dekorativa möbeldesignen och introducerade “Mid-Century Modern”-stilen. Med fokus på slät, funktionell minimalism och möbler som prioriterade funktionalitet över onödiga ornament blev den skandinaviska stilen snabbt populär.

Efter Mid-Century Moderns framgångar framträdde den skandinaviska stilen som en underkategori. Den kombinerade funktionalitet och minimalism med naturliga material och handgjorda egenskaper från den traditionella designen. Denna harmoniska förening av modern funktionalitet och mysig estetik gjorde den skandinaviska stilen till en global favorit, något som Skagerak som varumärke stolt representerar. Med ett brett utbud av möbler och accessoarer strävar Skagerak efter att erbjuda produkter som är både funktionella och charmiga.

FH_Vendia_Chair_Table
Hven Chair_ Bench_ Table190 01

Hållbara & funktionella egenskaper 

Skageraks vision är att skapa produkter som säkerställer lång livslängd genom sina estetiska och funktionella egenskaper. Det är så de definierar hållbarhet – möbler som är gjorda för att hålla, åldras väl och ackumulera berättelser. Goda berättelser och relationer är det som betyder mest, och de strävar efter att designa produkter som underlättar minnesvärda möten mellan människor.

Med en tro på hållbar och okomplicerad skönhet arbetar Skagerak med skickliga internationella designers för att välja material och produktionsmetoder som säkerställer att deras produkter håller. Skagerak har varit medlem i FN:s Global Compact Act sedan 2010, en B Corp sedan 2017 och FSCTM-certifierad sedan 2003.

Nu en del av Fritz Hansen, Skagerak-kollektionen inkluderar inomhus- och utomhusmöbler, accessoarer och belysning, som omfattar både klassiska föremål som har tillverkats i decennier och nya som ännu inte har skrivit historia.

UPPTÄCK RELIEF

Audo | Tearoom Lounge Chair

24.095 kr34.495 kr
19.276 kr27.596 kr
Tearoom Lounge Chair är en loungefåtölj från det danska varumärket Audo Copenhagen. Stolen är tillverkad av trä och skumfyllning samt är klädd i textil. Tearoom Lounge Chair är en tidlös sittmöbel som utstrålar elegans. Den omslutande formen är bekväm men inte allt för avslappnad. Stolen har en tydlig visuell koppling till Charles Rennie Mackintosh "Willow Chair" där designern Nick Ross fick sin inspiration ifrån. Tearoom Lounge Chair passar fint både på exklusiva hotell och klubbar såväl som privata bostadsytor. Den lyxiga känslan och rena silhuetten gör stolen visuellt tilltalande men den är även designad för komfort. Tearoom-kollektionen innefattar även en club stol och en soffa.

Audo Cph | Aer Vas Large

3.695 kr 2.956 kr
Aer Vas Large är designad av Gabriel Tan för det danska varumärket Audo Copenhagen. Vasens namn kommer från det latinska ordet för luft eller ånga, vilket passar den nästan flytande formen. Med sin asymmetriska och vågliknande silhuett har den ett stilrent och skulpturalt designuttryck. Vasen är tillverkad i munblåst rökfärgat glas. Placera Aer Vase fristående eller tillsammans med andra produkter från serien.

Audo Cph | Aer Vas Small

2.395 kr 1.916 kr
Aer Vas Small är designad av Gabriel Tan för det danska varumärket Audo Copenhagen. Vasens namn kommer från det latinska ordet för luft eller ånga, vilket passar den nästan flytande formen. Med sin asymmetriska och vågliknande silhuett har den ett stilrent och skulpturalt designuttryck. Vasen är tillverkad i munblåst rökfärgat glas. Placera Aer Vase Small fristående eller tillsammans med andra produkter från serien.

Audo Cph | Androgyne Bordsskiva till sidobord

2.395 kr4.995 kr
1.916 kr3.996 kr
Androgyne bordsskiva är formgiven av norskan Danielle Siggerud för danska Audo Copenhagen. Bordsskivan är tillverkad av marmor och kommer i två olika utföranden. Den eleganta marmorskivan är tänkt att användas tillsammans med Androgyne Side Table Base för ett komplett bord. Tillsammans utgör de ett skulpturalt bord som är både maskulint och feminint, därav namnet Androgyne.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Skagerak.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND