Vauni

Vauni kamin

Vauni är ett svenskt företag som designar, utvecklar, producerar samt distribuerar skorstensfria etanoldrivna kaminer och förbränningssystem.  All utveckling och produktion sker i Sverige, vilket garanterar hög kvalitet och etiska arbetsförhållanden.

Våra kaminer Vauni Globe och Vauni Cupola drivs av ren, flytande denaturerad etanol. Till skillnad från traditionella eldstadskonstruktioner behövs ingen skorsten eftersom förbränningen endast avger små mängder koldioxid och vattenånga.

logo tag

Skorstensfri kamin

”Varför finns det inte en skorstensfri kamin som också är vacker och enkel att använda?” Frågade sig Sören Sjölander (professor emeritus i innovationsteknik vid Chalmers Tekniska Högskola) när han skulle flytta från hus till lägenhet och inte tilläts installera en traditionell braskamin.

Många människor vill göra en förändring i sitt hem och vill ha en öppen spis, men har ingen skorsten för det. Skorstenar kan vara dyra och framförallt besvärliga att installera, så vad finns det för alternativ? Svaret är en att du kan köpa en skorstensfri kamin ifrån Vauni. Deras skorstensfria kaminer har alla fördelar som en eldstad har utan fast några av nackdelarna. Den är lätt att använda, effektiv, snygg och ger värme under kalla vinterdagar. Om du funderar på att göra detta byte i ditt hem, läs vidare för mer information om Skorstensfria kaminer!

Det bästa med en skorstensfri eldstad är att de inte kräver någon skorsten eller något ventilationssystem. De är rena, effektiva och säkra. Eftersom de inte kräver någon skorsten eller ventilation är de också ett miljövänligt alternativ som sparar på energikostnaderna. Dessutom behöver du inte oroa dig för att sot eller rök ska komma in i ditt hem!

Det som inte redan finns får man helt enkelt uppfinna själv. Vaunis första prototyp av en skorstensfri kamin arbetade Sören Sjölander fram ihop med formgivare Markus Grip i samband med hans examensarbete på HDK – Högskolan för Design & Konsthantverk. För att skapa en skorstensfri kamin krävs alltså lika mycket teknisk som estetisk innovation. Det absolut bästa från två olika världar, helt enkelt. Under åren har vi sedan utökat vårt sortiment med flertalet modeller – som vi utvecklat, putsat och optimerat till perfektion.

Var och en av våra modeller har sina unika personligheter och fördelar, men gemensamt har de att de alla – sen dag ett – är designade enligt skandinavisk tradition i rena former och linjer. Med sitt tidlösa utseende och oslagbara kvalitet, blir en eldstad från Vauni en långvarig livskamrat i många, många år.

VAUNI

Vauni Ecoflame Premium Bioetanol 1100x
Close

Vauni | Ecoflame Premium Bioetanol 12-pack

775 kr
Ecoflame Premium är vår klassiska färglösa bioetanol speciellt framtaget för att brinna längre och med vackra levande lågor än jämförbara spisbränslen. Bioetanolen har renats och filtrerats i flera steg för att uppnå den höga kvalité våra kunder eftersträvar. Brinntiden kan variera beroende på brännarens beskaffenhet, rådande temperatur och luftcirkulation. Vi rekommenderar alltid brännare med keramisk kärna. Styrka: 94% Brinntid: ca 3 h per liter Driftkostnad: ca 12-18 kr per h beroende på vald volymförpackning Observera angiven brinntid och driftkostnad avser förbränning i Vaunis bioetanolbrännare.
vaunishadowblack
Close

Vauni | Shadow eldstad

21.900 kr
Vauni Shadow har en slimmad design som gör att eldstaden ser ut att vara inbyggd i väggen. Precis som övriga Vaunis modeller är Shadow skorstensfri och utrustad med marknadens mest avancerade bioetanolbrännare – som brinner utan rök, sot eller aska.
Vauni Cupola
Close

Vauni Cupola

26.900 kr28.900 kr
Skorstensfri kamin som passar i alla hem, hus som lägenhet!
dividermysticgraphite
Close

Vauni | Divider Eldstad

28.900 kr34.900 kr
Vauni Divider har optimerats för att ge fullständig flexibilitet, och skapar en exklusiv och varm atmosfär i alla typer av utrymmen. De rena glasformerna för tankarna till en konstinstallation, och lättrörligheten gör att det blir roligt att prova ny möblering. Enkelheten i design och användning gör Divider till ett måste för alla som älskar eldstäder.

Ett varmt och mysigt hem

Lågorna i Vaunis eldstäder blir harmoniska precis som vid vedeldning – men upplevs mer dynamiska än gasdrivna eldstadsinstallationer.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Vauni.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 24H (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Kundvagn

close
Scroll To Top

GÅ MED I VÅRT NYHETSBREV
FÅ 10% PÅ DITT FÖRSTA KÖP  GÅ MED HÄR

BLACK WEEK(END)  SE KAMPANJ

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND