RING OSS: 040 630 46 46

Vauni

Vauni kamin

Vauni är ett svenskt företag som designar, utvecklar, producerar samt distribuerar skorstensfria etanoldrivna kaminer och förbränningssystem.  All utveckling och produktion sker i Sverige, vilket garanterar hög kvalitet och etiska arbetsförhållanden.

Våra kaminer Vauni Globe och Vauni Cupola drivs av ren, flytande denaturerad etanol. Till skillnad från traditionella eldstadskonstruktioner behövs ingen skorsten eftersom förbränningen endast avger små mängder koldioxid och vattenånga.

logo tag

Skorstensfri kamin

”Varför finns det inte en skorstensfri kamin som också är vacker och enkel att använda?” Frågade sig Sören Sjölander (professor emeritus i innovationsteknik vid Chalmers Tekniska Högskola) när han skulle flytta från hus till lägenhet och inte tilläts installera en traditionell braskamin.

Många människor vill göra en förändring i sitt hem och vill ha en öppen spis, men har ingen skorsten för det. Skorstenar kan vara dyra och framförallt besvärliga att installera, så vad finns det för alternativ? Svaret är en att du kan köpa en skorstensfri kamin ifrån Vauni. Deras skorstensfria kaminer har alla fördelar som en eldstad har utan fast några av nackdelarna. Den är lätt att använda, effektiv, snygg och ger värme under kalla vinterdagar. Om du funderar på att göra detta byte i ditt hem, läs vidare för mer information om Skorstensfria kaminer!

Det bästa med en skorstensfri eldstad är att de inte kräver någon skorsten eller något ventilationssystem. De är rena, effektiva och säkra. Eftersom de inte kräver någon skorsten eller ventilation är de också ett miljövänligt alternativ som sparar på energikostnaderna. Dessutom behöver du inte oroa dig för att sot eller rök ska komma in i ditt hem!

Det som inte redan finns får man helt enkelt uppfinna själv. Vaunis första prototyp av en skorstensfri kamin arbetade Sören Sjölander fram ihop med formgivare Markus Grip i samband med hans examensarbete på HDK – Högskolan för Design & Konsthantverk. För att skapa en skorstensfri kamin krävs alltså lika mycket teknisk som estetisk innovation. Det absolut bästa från två olika världar, helt enkelt. Under åren har vi sedan utökat vårt sortiment med flertalet modeller – som vi utvecklat, putsat och optimerat till perfektion.

Var och en av våra modeller har sina unika personligheter och fördelar, men gemensamt har de att de alla – sen dag ett – är designade enligt skandinavisk tradition i rena former och linjer. Med sitt tidlösa utseende och oslagbara kvalitet, blir en eldstad från Vauni en långvarig livskamrat i många, många år.

VAUNI

Vauni | Ecoflame Premium Bioetanol 12-pack

975 kr 829 kr
Ecoflame Premium är vår klassiska färglösa bioetanol speciellt framtaget för att brinna längre och med vackra levande lågor än jämförbara spisbränslen. Bioetanolen har renats och filtrerats i flera steg för att uppnå den höga kvalité våra kunder eftersträvar. Brinntiden kan variera beroende på brännarens beskaffenhet, rådande temperatur och luftcirkulation. Vi rekommenderar alltid brännare med keramisk kärna. Styrka: 94% Brinntid: ca 3 h per liter Driftkostnad: ca 12-18 kr per h beroende på vald volymförpackning Observera angiven brinntid och driftkostnad avser förbränning i Vaunis bioetanolbrännare.

Vauni | Cupola eldstad

34.900 kr36.900 kr
29.665 kr31.365 kr
Cupola från Vauni är en vägghängd kamin som passar i alla hem, hus som lägenhet!  Med sin banbrytande design och smidiga vägghängda montering är den en perfekt inredningsdetalj för vardagsrummet eller andra ställen där du vill ha en stämningshöjare.

Vauni | Cupola eldstad Kampanj

34.900 kr
27.920 kr29.665 kr
Vauni Cupola har samma rena form som eldstaden Globe. Skillnaden är att det är en vägghängd skorstensfri kamin. Med sin banbrytande design och smidiga vägghängda montering är Vauni Cupola en perfekt inredningsdetalj för vardagsrummet eller andra ställen där du vill ha en stämningshöjare.

Vauni | Re:build bioetanolbrännare

12.900 kr
10.965 kr
Vauni Re:build är perfekta lösningar om du vill utforma en helt egen eldstad. Re:build insatserna är avsedda för inbyggnad i brandfast material som tegel eller sten, och de ger maximal designfrihet och minimerar kostnader och skorstensbekymmer. Re:build är det perfekta alternativet för din egen personligt utformade eldstad.

Ett varmt och mysigt hem

Lågorna i Vaunis eldstäder blir harmoniska precis som vid vedeldning – men upplevs mer dynamiska än gasdrivna eldstadsinstallationer.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Vauni.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND