RING OSS: 040 630 46 46
malmö porslin

Malmö Porslin

Mångsidig elegans i vitt porslin

Malmö Porslin är ett litet designhus som har skapat den eleganta Pi-serien, ett högbränt vitt porslin formgivet av Carina Seth Andersson. Denna serie inspireras av både svensk och japansk design och strävar efter att varje del ska vara mångsidig och användas för olika ändamål. Små tallrikar och skålar kan kombineras för att skapa en komplett måltid och inbjuder till kreativa dukningar i varierande höjder. I Pi-serien av Malmö porslin ingår även vaser formgivna av Carina Seth Andersson och tillverkade genom munblåsning på Skrufs glasbruk.

Företaget har återanvänt namnet från Malmö Porslinsfabrik, som tidigare var belägen på Porslinsgatan i Malmö. Där tillverkades enkelt hushållsgods och vackra bordsserviser, produkter som än idag finns bevarade i Malmö Museums samlingar. Malmö Porslin strävar efter att föra vidare arvet från den historiska porslinsfabriken genom att erbjuda moderna tolkningar av tidlös design och skapa en bro mellan tradition och nutid. 

SE PRODUKTER FRÅN SECTO DESIGN

Secto Design | Secto 4200 Pendel

6.630 kr7.160 kr
Secto 4200 är en handgjord pendellampa formgiven av Seppo Kohos för finska belysningvarumärket Secto Design. Secto 4200 är tillverkad i formpressad björk som ger ett behagligt ljus för en tilltalande och trivsam atmosfär. Pendellampan kommer i fyra olika utföranden där formgivaren har inspirerats av skandinavisk design med naturnära formspråk och färger.

Secto Design | Secto 4210 Golvlampa

10.920 kr11.340 kr
Secto 4210 Golvlampa formgiven av Seppo Kohos för finska belysningvarumärket Secto Design. Lamporna från Secto Design, där modellerna Secto och Octo är de mest kända, är hantverksmässigt tillverkade i formpressad björk. Lampornas luftiga och stilrena utseende har gjort dem till favoriter hos många! Secto 4210 golvlampa har fot och stativ i pulverlackad stål. Golvlampan kommer i fyra olika utföranden där formgivaren har inspirerats av skandinavisk design med naturnära formspråk och färger. Tillhörande sladd med strömbrytare och ljuskälla ingår.

Secto Design | Victo 4250 Pendel

9.650 kr10.180 kr
Victo 4250 är en handgjord pendellampa formgiven av Seppo Kohos för finska belysningvarumärket Secto Design. Secto Designs lampor görs för hand av finska finsnickare och tillverkas av formpressad finsk björk av högsta kvalitet. Lamporna böjs till vackra former och som bär typiska skandinaviska linjer och sprider ett vackert ljus. Kommer i utförandena natur björk, valnöt, svart- och vit laminat. 

Secto Design | Kuulto 9100 Plafond

13.460 kr13.730 kr
Kuulto 9100 är en handgjord plafond formgiven av Seppo Kohos för finska belysningvarumärket Secto Design. Denna plafond är effektfull med ett elegant uttryck. Designen är inspirerad av ett skandinaviskt formspråk med en luftig känsla och enkla linjer. Lampan är tillverkad i PEFC-certifierat formpressat björkträ vilket ger ett behagligt och inbjudande ljus. Plafonden kommer i fyra utföranden, vit, svart, björk och valnöt. Inbyggd LED-ljuskälla. 

Carina Seth Andersson

Formgivaren Carina Seth Andersson är känd för sina distinkta, funktionella verk i glas och keramik. Hennes metod är att skala ner, och hitta den balans mellan enkelhet och meningsfull form som gör produkterna tidlösa. Förutom Malmö Porslin samarbetar Carina med en rad skandinaviska och internationella varumärken samt jobbar med publika installationer såväl som pågående limited edition-produktioner, tillverkade i den egna studion i Gustavsberg. Hon har ställt ut på konstgallerier och museum i New York, Washington, Paris, Amsterdam, Milano, London, Berlin, Helsingfors, Stockholm, Tokyo och Osaka.

malmo porslin
malmoporslinCSA

Pi-serien

Malmö porslins Pi serie är en serie med mindre delar som tillsammans blir till en större upplevelse. En skål som blir en kopp som blir ett glas beroende på vad du lägger i eller häller upp. En tallrik plus din fantasi blir ett serveringsfat. 

Malmö porslins Pi-serie introducerar en palett av tretton olika porslinsdelar och tre förtjusande glasvaser. Dessa vaser är konstverk i sig och är lika vackra utan blommor som med. Här smälter funktionalitet och estetik samman, och varje detalj bär på potentialen att förvandla vardagliga stunder till en estetisk njutning. Pi-serien erbjuder oändliga användningsmöjligheter och inspirerar till att skapa personliga och vackra arrangemang i alla sammanhang.

secto design

INNOVATIVT HANTVERK

Förr i tiden var det nya Secto 4200-hänget en verklig innovation och unik. Det tog avsevärd tid och ansträngning att hitta en möbelsnickare som kunde producera Secto-lampor i stora kvantiteter men ändå behålla den hantverksmässiga touchen. Den nya trälampan och dess fina ljus lockade folk. Trä som lampmaterial välkomnades till belysningsmarknaden med både förvåning och häpnad. Idag omfattar belysningskollektionen 29 olika modeller och fortsätter att växa.

secto design vm sida bt 2

MED FASTA RÖTTER I FINLAND

I en tid då även de äldsta finska företagen flyttar sin produktion till lågkostnadsländer har Secto Design beslutat att stanna och utöka sin produktion i Finland. Vinsterna skulle utan tvekan vara högre någon annanstans, men för Secto Design är tillverkning av lampor i den lilla staden Heinola en fråga om värderingar. Med export till över 80 länder är Secto Design ett inspirerande exempel på ett internationellt företag som har sina rötter det lilla, ursprungliga landet.

secto design vm sida bt 3

DESIGNFILOSOFI

Seppo Kohos mål är att tillverka lampor som ger ett harmoniskt ljus utan den bländande glans som kommer från synliga glödlampor. Ljuskällan är gömd i alla Secto Design-lampor medan ljuset i sig syns i de fascinerande mönster det skapar på väggar och golv. Spelet av ljus och skuggor tillsammans med värmen från björkträ ger Seppo Kohos minimalistiska design en poetisk twist som fascinerar människor över hela världen.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud av Malmö Porslin.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

Malmö Porslin: www.malmoporslin.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND