Visar 1–24 av 36 resultat

Flos | Mini Glo-Ball Ceiling/Wall – Vit

1.950 kr 1.658 kr
Som del av populära Glo-Ball serien, finns även en rad mindre modeller av lamporna vid namn Mini Glo-Ball, formgivna av Jasper Morrison. Modellen Mini Glo Ball C/W lanserades år 2002 och är likt de andra modellerna, skapad med inspiration från fullmånen både i form och i sitt diffusa ljussken. Det som skiljer denna lampa från den större varianten är att den kan monteras på vägg såväl som tak. Glaskupan har en diameter på 11 cm och är tillverkad i handblåst och etsat vitt opalglas, fästet tillverkas i formsprutad polykarbonat samt förstärkt med 30 % glasfiber. Denna modell fästs direkt mot väggen men finns även som Mini Glo Ball C/W Mirror, med ett fäste anpassat för spegel.

Audo Cph | Hashira vägglampa

2.695 kr 2.156 kr
Hashira Vägglampa från Audo Copenhagen, formgiven av Norm Architects. Vägglampan har en lampskärm i linne som är tillverkad för hand och reflekterar ett harmoniskt och varmt ljust. Hashira vägglampa skänker en sofistikerad och harmonisk känsla till vilken miljö den än placeras i. Passar perfekt som sänglampa, i en passage eller ovanför en soffa. Eftersom små skillnader på linnetygets tjocklek kan variera från lampa till lampa reflekterar varje enskilt exemplar ett sken som är personligt och unikt.

Louis Poulsen | AJ Vägglampa

9.270 kr9.800 kr
7.880 kr8.330 kr
AJ Vägglampa från Louis Poulsen ingår i Arne Jacobsens ikoniska lampkollektion AJ, särskilt skapad för SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960 som en del av Jacobsens genomgående designkoncept. I kollektionen ingår även en bordslampa samt golvlampa i samma stilrena formspråk. AJ har en skärm i trycksvarvat stål som är vippbar och justerbar i sidled, fäst på en nätt armatur i stål. Finns i ett flertal färger. En målad vit insida ger en mjuk, behaglig ljusspridning. AJ Vägglampa passar utmärkt i alla lägen - som läslampa i sovrummet, som belysning över köksön eller som en härlig detalj i vardagsrummet. Välj med eller utan

Secto Design | Secto 4236 Hörnlampa

5.090 kr5.620 kr
Secto 4236 Hörnlampa från Secto Design, formgiven av arkitekten Seppo Koho. Tillverkad för hand av skickliga finska finsnickare med finskt kvalitet material. Lampan kan monteras antingen med skärmen uppåt eller neråt. Designad speciellt för trånga utrymmen, gör denna sanna innovation hela interiören till en lugn helhet. Sladd med av/på knapp och ljuskälla ingår.

Flos | Skynest Ceiling

39.565 kr
33.630 kr
Skynest Ceiling från Flos med en unik, elegant design med tekniska innovationer. Lampan ger ett diffust, varmvitt ljus som skapar en mysig atmosfär. Lampan är tillverkad i Italien och formgavs av Marcel Wanders år 2022.

Örsjö | Skyline Vägglampa

6.845 kr8.065 kr
Vägglampan Skyline formgav designerduon Folkform för Örsjö Belysning med inspiration från miljonprogrammens arkitektur. Denna vägghängda versionen fick inspiration av de punkthus där armaturen är smalare och högre. Lampan finns i rå mässing samt i rostfritt stål och vid samtliga utföranden går det att välja mellan fast montage eller kabel.

Audo Cph | TR Bulb Ceiling/Wall Lamp

2.480 kr4.620 kr
1.984 kr3.696 kr
TR Bulb Ceiling/Wall Lamp är en lampa från det danska varumärket Audo Copenhagen. Lampan är av LED typ och består av en ljuskälla i opalglas som kan väljas i antingen en glansig eller matt variant. Lampan kan användas både som tak eller vägglampa och är designad för att lätt kunna ta ner och flytta på, då den installeras genom att enkelt skruvas fast i uttaget.

Flos | Ariette 1

4.345 kr 3.693 kr
Ariette 1 är en vägg- och taklampa formgiven år 1973 av Tobia Scarpa för italienska Flos. Lampan tillverkas av syntet och 30 % glasfiber och kan hängas upp antingen rakt eller diagonalt. Lampan består av tyg som liknar handgjort papper, vilket är uppspänt på en ställning och skapar ett diffust och behagligt ljus. Arriete är dekorativ och unik och passar utmärkt i det moderna hemmet tack vare sin tidlöshet. Dimfunktion för en behaglig, anpassningsbar belysning.  

Secto Design | Secto Small 4237 Hörnlampa

5.090 kr5.620 kr
Secto Small 4237 Hörnlampa från Secto Design, formgiven av arkitekten Seppo Koho. Tillverkad för hand av skickliga finska finsnickare med finskt kvalitet material. Lampan kan monteras antingen med skärmen uppåt eller neråt. Designad speciellt för trånga utrymmen, gör denna sanna innovation hela interiören till en lugn helhet. Sladd med av/på knapp och ljuskälla ingår.

Secto Design | Secto Small 4231 Vägglampa

4.930 kr5.460 kr
Secto Small 4231 Vägglampa från Secto Design, formgiven av arkitekten Seppo Koho. Secto vägglampan är tillverkad för hand av skickliga finska finsnickare med finskt kvalitet material. Vägglampan kan monteras antingen med skärmen uppåt eller neråt. Denna mindre Secto vägglampa framhäver väggarna med sitt mjuka ljus. Härligt både på egen hand och på rad. Sladd med av/på knapp och ljuskälla ingår.

Secto Design | Secto 4230 Vägglampa

4.930 kr5.460 kr
Secto 4230 Vägglampa från Secto Design, formgiven av arkitekten Seppo Koho. Secto vägglampan är tillverkad för hand av skickliga finska finsnickare med finskt kvalitet material. Vägglampan kan monteras antingen med skärmen uppåt eller neråt. Med sin stiliga form och behagliga ljus skapar lampan en trevlig och lugnande atmosfär. Sladd med av/på knapp och ljuskälla ingår.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6718-W Vägglampa

8.799 kr
7.479 kr
KAISER idell 6718-W, även känd som "saxlampan", är ett sant exempel på dedikerat hantverk som ser fantastiskt ut på samma gång. Den unika konstruktionen av vägglampan är gjord av material av högsta kvalitet för att säkerställa att din KAISER idell förblir vacker och hållbar i generationer framåt. Den väggmonterade lampan har en vridbar skärm och en flexibel saxarm med en justerbar längd från 470 mm till 890 mm.

Fritz Hansen | Caravaggio Read Vägglampa

4.499 kr
3.824 kr
Utifrån den välkända Caravaggio-formen har Cecilie Manz skapat en vägglampa med rena linjer som är raffinerad och framför allt funktionell. Den klassiska skärmen är installerad på ett flexibelt rör som gör det möjligt att luta och rikta ljuset. Lampan kan även vridas 180 grader, vilket gör den lämplig för alla rum, till exempel vardagsrum, kök eller sovrum.

Örsjö | Puck Vägglampa på arm

4.520 kr5.770 kr
Den funktionella vägglampan Puck på arm formgav Åke Hultgren år 1987 för Örsjö Belysning. Den utvikbara och svängbara armen gör att lampan får en utökad räckvidd. Vägglampan finns i tre utföranden och tillverkas i vit lackerad metall, i krom eller i matt mässing.

Örsjö | Tratten Mini Vägglampa

4.540 kr6.140 kr
Tratten från Örsjö har blivit lite av en klassiker. Lampan blev formgiven redan under 1960-talet och nu finns även den mindre varianten som passar perfekt i hallen, korridoren eller i sovrummet. Vägglampan är tillverkad i koppar, mässing eller förnicklad mässing vilket med åren ger Tratten ett charmigt utseende med sin vackra patina. Obs! Mässing och koppar kan med fördel användas utomhus, men inte förnicklad.

Örsjö | Tratten Vägglampa

4.455 kr5.865 kr
Tratten vägglampa från det svenska varumärket Örsjö belysning har en konformad kropp med en bred botten och ett spetsigt avslut. Den är tillverkad i antingen rå koppar, mässing eller varmförzinkat stål vilket gör att den får ett industriellt utseende. Det bästa med Tratten är att den kan användas för både inomhus- och utomhusbruk och kan enkelt kombineras med andra lampor och inredningsdekorationer. Vid utomhusbruk får lampan en snygg patina med tiden.

Örsjö | Streck Vägglampa

3.865 kr4.065 kr
Streck är en stilren vägglampa formgiven av Joel Karlsson för Örsjö Belysning. Vägglampan är tillverkad i pulverlackerat stål och det går att välja i fem olika utföranden. På lampan finns små men eleganta detaljer i mässing och tack vare den vrid-och vippbara skärmen är lampan funktionell. Det går att välja alla utföranden med fast montage eller med kabel. Joel Karlsson har noggrant valt linjer för att få fram Strecks eleganta form.

Moooi | Perch Light Vägglampa

11.185 kr13.149 kr
Perch Light vägglampa från Mooi, formgiven av den Londonbaserade arkitekten Umut Yamac år 2016. Lampan tillhör kollektionen Perch Light som genomsyras av origami fåglarna, i olika storlekar och placerade på varierande vis. Perch Light Wall har en fågel av vikt papper som sitter fast på ett underrede i aluminium med mässingfinish. Fågeln har en gyllene näbb och spår av ädelmetall i sin svansfjäder. Välj mellan väggintegrerad eller synlig kabel. Den väggintegrerade versionen är dimbar.

Örsjö | Puck Vägglampa dubbel

4.590 kr6.410 kr
Puck Dubbel vägglampa styrs med dubbla brytare och du kan således ha endast en av lamporna tänd om så önskas. Puck har uppdaterats genom att modernisera läsljuset från halogen till LED. Puck är en stilren serie. En lampa som lätt kan bli en favorit genom sin ljuskälla, flexibilitet och form. En serie som trots sin strama stil känns mjuk. En sann klassiker som aldrig går ur tiden.

Örsjö | Puck Vägglampa

2.680 kr4.295 kr
Vägglampan Puck är en klassisk vägglampa med både flexibilitet och ett behagligt ljus. Serien Puck är en av Örsjö Belysnings mest välkända armaturer - kanske främst som golvlampa. Denna väggvariant är perfekt vid sängen, läsfåtöljen eller varhelst du behöver lite extra belysning. Med dimmer och en sladdlängd på 2,5 m.

Örsjö | Lean Vägglampa

4.110 kr5.080 kr
Lean vägglampa från Örsjö är formgiven av Jenny Bäck. Den är inspirerad av skandinaviskt 1950-tal och vägglampan är ett tillskott till den populära bordlampan och golvlampan med samma namn. Lean vägglampa har samma vackra materialval och kaxiga linjer som de övriga och skapar en härlig retro känsla. Lampan kan väljas med kabel eller med fast installation och ljuset kan riktas åt önskat håll tack vare dess vippbara skärm. Strömbrytaren är placerad på sladden och vid fast montage är brytare placerad på väggbrickan.

Örsjö | Hobo Vägglampa

13.995 kr
Gustaf Nordenskiöld formgav vägglampan Hobo för Örsjö Belysning. Hobo består av en korg i rå mässing som inuti består av munblåst opalglas som är blåst i Mickejohans glasbruk i Örsjö. När glaset blåses ner i mässingskorgen expanderar den till sin slutgiltiga form.

Örsjö | Butler Vägglampa

6.210 kr6.605 kr
Butler vägglampa från Örsjö, design av Joel Karlsson. Elektronik ska för människan fungera som tysta tjänare som kommer fram när man behöver dem. Serien Butler från Örsjö ser ut lite som figurer som kan stå precis lite snett bakom en clubfåtölj och sträcka fram en läslampa just när man behöver den. En perfekt Butler! Välj om du vill montera lampan med fast montage eller med utvändig kabel.

GUBI | Cobra Vägglampa Vit

5.999 kr 4.799 kr
Cobra vägglampa från Gubi, designad av Greta M. Grossman år 1950. Lamphuvudet och väggfästet finns att välja i svart eller vit. Lampan kan vinklas 90 grader från horisontell till vertikal.  En klassisk lampa som tydligt visar Greta Grossmans formspråk. Med sin kobraliknande form har denna lampan blivit en klassiker som idag åter är i produktion.