Visar 1–24 av 37 resultat

Flos | Mini Glo-Ball Ceiling/Wall – Vit

1.770 kr 1.505 kr
Som del av populära Glo-Ball serien, finns även en rad mindre modeller av lamporna vid namn Mini Glo-Ball, formgivna av Jasper Morrison. Modellen Mini Glo Ball C/W lanserades år 2002 och är likt de andra modellerna, skapad med inspiration från fullmånen både i form och i sitt diffusa ljussken. Det som skiljer denna lampa från den större varianten är att den kan monteras på vägg såväl som tak. Glaskupan har en diameter på 11 cm och är tillverkad i handblåst och etsat vitt opalglas, fästet tillverkas i formsprutad polykarbonat samt förstärkt med 30 % glasfiber. Denna modell fästs direkt mot väggen men finns även som Mini Glo Ball C/W Mirror, med ett fäste anpassat för spegel.

Louis Poulsen | AJ Vägglampa

8.425 kr8.910 kr
7.161 kr7.574 kr
Vägglampan AJ från Louis Poulsen ingår i Arne Jacobsens ikoniska lampkollektion AJ, särskilt skapad för SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960 som en del av Jacobsens genomgående designkoncept. I kollektionen ingår även en bordslampa samt golvlampa i samma stilrena formspråk. AJ har en skärm i trycksvarvat stål som är vippbar och justerbar i sidled, fäst på en nätt armatur i stål. Finns i ett flertal färger. En målad vit insida ger en mjuk, behaglig ljusspridning. Vägglampan AJ passar utmärkt i alla lägen - som läslampa i sovrummet, som belysning över köksön eller som en härlig detalj i vardagsrummet.

Audo Cph | Hashira vägglampa

2.495 kr 1.996 kr
Hashira vägglampa från varumärket Audo Copenhagen, formgiven av Norm Architects. Vägglampan har en lampskärm i linne som är tillverkad för hand och reflekterar ett harmoniskt och varmt ljust. Hashira vägglampa skänker en sofistikerad och harmonisk känsla till vilken miljö den än placeras i. Eftersom små skillnader på linnetygets tjocklek kan variera från lampa till lampa reflekterar varje enskilt exemplar ett sken som är personligt och unikt.

Flos | Skynest Ceiling

35.400 kr
30.090 kr
Skynest Ceiling från Flos med en unik, elegant design med tekniska innovationer. Lampan ger ett diffust, varmvitt ljus som skapar en mysig atmosfär. Lampan är tillverkad i Italien och formgavs av Marcel Wanders år 2022.

Örsjö | Skyline Vägglampa

6.845 kr8.065 kr
5.818 kr6.855 kr
Vägglampan Skyline formgav designerduon Folkform för Örsjö Belysning med inspiration från miljonprogrammens arkitektur. Denna vägghängda versionen fick inspiration av de punkthus där armaturen är smalare och högre. Lampan finns i rå mässing samt i rostfritt stål och vid samtliga utföranden går det att välja mellan fast montage eller kabel.

Audo | TR Bulb Ceiling/Wall Lamp

2.220 kr4.090 kr
1.887 kr3.477 kr
TR Bulb Ceiling/Wall Lamp är en lampa från det danska varumärket Audo Copenhagen. Lampan är av LED typ och består av en ljuskälla i opalglas som kan väljas i antingen en glansig eller matt variant. TR Bulb - Ceiling/Wall Lamp kan användas både som tak eller vägglampa och är designad för att lätt kunna ta ner och flytta på, då den installeras genom att enkelt skruvas fast i uttaget.

Flos | Ariette 1

3.950 kr 3.358 kr
Ariette 1 är en vägg- och taklampa formgiven år 1973 av Tobia Scarpa för italienska Flos. Lampan tillverkas av syntet och 30 % glasfiber och kan hängas upp antingen rakt eller diagonalt. Ariette består av tyg som liknar handgjort papper, vilket är uppspänt på en ställning och skapar ett diffust och behagligt ljus. Lampan är dekorativ och unik och passar utmärkt i det moderna hemmet tack vare sin tidlöshet. Dimfunktion för en behaglig, anpassningsbar belysning. Ariette 1 är den minsta modellen i serien Ariette

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6718-W Vägglampa

8.799 kr
KAISER idell 6718-W, även känd som "saxlampan", är ett sant exempel på dedikerat hantverk som ser fantastiskt ut på samma gång. Den unika konstruktionen av vägglampan är gjord av material av högsta kvalitet för att säkerställa att din KAISER idell förblir vacker och hållbar i generationer framåt. Den väggmonterade lampan har en vridbar skärm och en flexibel saxarm med en justerbar längd från 470 mm till 890 mm.

Fritz Hansen | Caravaggio Read Vägglampa

4.499 kr
Utifrån den välkända Caravaggio-formen har Cecilie Manz skapat en vägglampa med rena linjer som är raffinerad och framför allt funktionell. Den klassiska skärmen är installerad på ett flexibelt rör som gör det möjligt att luta och rikta ljuset. Lampan kan även vridas 180 grader, vilket gör den lämplig för alla rum, till exempel vardagsrum, kök eller sovrum.

Örsjö | Puck Vägglampa på arm

4.520 kr5.770 kr
3.842 kr4.905 kr
Den funktionella vägglampan Puck på arm formgav Åke Hultgren år 1987 för Örsjö Belysning. Den utvikbara och svängbara armen gör att lampan får en utökad räckvidd. Vägglampan finns i tre utföranden och tillverkas i vit lackerad metall, i krom eller i matt mässing.

Örsjö | Tratten Mini Vägglampa

4.540 kr6.140 kr
3.859 kr5.219 kr
Tratten från Örsjö har blivit lite av en klassiker. Lampan blev formgiven redan under 1960-talet och nu finns även den mindre varianten som passar perfekt i hallen, korridoren eller i sovrummet. Vägglampan är tillverkad i koppar, mässing eller förnicklad mässing vilket med åren ger Tratten ett charmigt utseende med sin vackra patina. Obs! Mässing och koppar kan med fördel användas utomhus, men inte förnicklad.

Örsjö | Tratten Vägglampa

4.455 kr5.865 kr
3.787 kr4.985 kr
Tratten vägglampa från det svenska varumärket Örsjö belysning har en konformad kropp med en bred botten och ett spetsigt avslut. Den är tillverkad i antingen rå koppar, mässing eller varmförzinkat stål vilket gör att den får ett industriellt utseende. Det bästa med Tratten är att den kan användas för både inomhus- och utomhusbruk och kan enkelt kombineras med andra lampor och inredningsdekorationer. Vid utomhusbruk får lampan en snygg patina med tiden.

Örsjö | Streck Vägglampa

3.865 kr4.065 kr
3.285 kr3.455 kr
Streck är en stilren vägglampa formgiven av Joel Karlsson för Örsjö Belysning. Vägglampan är tillverkad i pulverlackerat stål och det går att välja i fem olika utföranden. På lampan finns små men eleganta detaljer i mässing och tack vare den vrid-och vippbara skärmen är lampan funktionell. Det går att välja alla utföranden med fast montage eller med kabel. Joel Karlsson har noggrant valt linjer för att få fram Strecks eleganta form.

Moooi | Perch Light Vägglampa

12.520 kr14.720 kr
Perch Light vägglampa från Mooi, formgiven av den Londonbaserade arkitekten Umut Yamac år 2016. Lampan tillhör kollektionen Perch Light som genomsyras av origami fåglarna, i olika storlekar och placerade på varierande vis. Perch Light Wall har en fågel av vikt papper som sitter fast på ett underrede i aluminium med mässingfinish. Fågeln har en gyllene näbb och spår av ädelmetall i sin svansfjäder. Välj mellan väggintegrerad eller synlig kabel. Den väggintegrerade versionen är dimbar.

Örsjö | Puck Vägglampa dubbel

4.590 kr6.410 kr
3.902 kr5.449 kr
Puck Dubbel vägglampa styrs med dubbla brytare och du kan således ha endast en av lamporna tänd om så önskas. Puck har uppdaterats genom att modernisera läsljuset från halogen till LED. Puck är en stilren serie. En lampa som lätt kan bli en favorit genom sin ljuskälla, flexibilitet och form. En serie som trots sin strama stil känns mjuk. En sann klassiker som aldrig går ur tiden.

Örsjö | Puck Vägglampa

2.680 kr4.295 kr
2.278 kr3.651 kr
Vägglampan Puck är en klassisk vägglampa med både flexibilitet och ett behagligt ljus. Serien Puck är en av Örsjö Belysnings mest välkända armaturer - kanske främst som golvlampa. Denna väggvariant är perfekt vid sängen, läsfåtöljen eller varhelst du behöver lite extra belysning. Med dimmer och en sladdlängd på 2,5 m.

Örsjö | Lean Vägglampa

4.110 kr5.080 kr
3.494 kr4.318 kr
Lean vägglampa från Örsjö är formgiven av Jenny Bäck. Den är inspirerad av skandinaviskt 1950-tal och vägglampan är ett tillskott till den populära bordlampan och golvlampan med samma namn. Lean vägglampa har samma vackra materialval och kaxiga linjer som de övriga och skapar en härlig retro känsla. Lampan kan väljas med kabel eller med fast installation och ljuset kan riktas åt önskat håll tack vare dess vippbara skärm. Strömbrytaren är placerad på sladden och vid fast montage är brytare placerad på väggbrickan.

Örsjö | Hobo Vägglampa

13.995 kr 11.896 kr
Gustaf Nordenskiöld formgav vägglampan Hobo för Örsjö Belysning. Hobo består av en korg i rå mässing som inuti består av munblåst opalglas som är blåst i Mickejohans glasbruk i Örsjö. När glaset blåses ner i mässingskorgen expanderar den till sin slutgiltiga form.

Örsjö | Butler Vägglampa

6.210 kr6.605 kr
5.279 kr5.614 kr
Butler vägglampa från Örsjö, design av Joel Karlsson. Elektronik ska för människan fungera som tysta tjänare som kommer fram när man behöver dem. Serien Butler från Örsjö ser ut lite som figurer som kan stå precis lite snett bakom en clubfåtölj och sträcka fram en läslampa just när man behöver den. En perfekt Butler! Välj om du vill montera lampan med fast montage eller med utvändig kabel.

GUBI | Cobra Vägglampa Vit

5.999 kr 5.099 kr
Cobra vägglampa från Gubi, designad av Greta M. Grossman år 1950. Lamphuvudet och väggfästet finns att välja i svart eller vit. Lampan kan vinklas 90 grader från horisontell till vertikal.  En klassisk lampa som tydligt visar Greta Grossmans formspråk. Med sin kobraliknande form har denna lampan blivit en klassiker som idag åter är i produktion.

GUBI | Cobra Vägglampa Svart

5.999 kr 5.099 kr
Cobra vägglampa från Gubi, designad av Greta M. Grossman år 1950. Lamphuvudet och väggfästet finns att välja i svart eller vit. Lampan kan vinklas 90 grader från horisontell till vertikal.  En klassisk lampa som tydligt visar Greta Grossmans formspråk. Med sin kobraliknande form har denna lampan blivit en klassiker som idag åter är i produktion.

GUBI | BL7 Vägglampa Ø16

5.999 kr7.199 kr
5.099 kr6.119 kr
BL7 vägglampa från GUBI. Bestlite formgavs av engelsmannen Robert Dudley Best och har varit i produktion sedan 1930. 80 år senare är Bestlite fortfarande trogen sin originaldesign och sina industriella rötter. Bestlite är en del av de permanenta samlingarna både på Victoria & Albert Museum och Design Museum i London och en av dess mest kända användare är självaste Sir Winston Churchill. Älskad av arkitekter, formgivare och designentusiaster sedan 80 år tillbaka är Bestlite idag en global designikon att räkna med. Robert Dudley Best var starkt influerad av Bauhaus-rörelsen. Bauhaus var en skola för konsthantverk, formgivning och arkitektur som förenade praktiskt hantverk med konsten. Skolan grundades 1919 i Tyskland och verkade till 1933 då nazisterna tvingade den att stänga. Bauhaus har haft ett starkt inflytande på den fortsatta utvecklingen av konst, arkitektur, grafisk design, inredningsdesign och industridesign. Bauhaus är än idag en av de mest inflytelserika krafterna bakom de vi kallar för modern arkitektur och design.

GUBI | BL6 Vägglampa Ø16

8.499 kr9.699 kr
7.224 kr8.244 kr
BL6 vägglampa från Gubi ur kollektionen Bestlite, designad av Robert Dudley Best 1930. Lampans bas går att få i antingen krom eller mässing, med ett flertal olika färger på lamphuvudet. Lampan har två cirkulära väggfästen med två stativ, ett mellan väggfästena samt ett som kan vinklas 90 grader, från horisontellt till vertikalt, samt har en roterbar lampkupa i änden. BL6 Wall Lamp är en elegant och stilren vägglampa som passar lika bra till hemmet som kontoret.

GUBI | BL5 Vägglampa Ø16

8.499 kr9.699 kr
7.224 kr8.244 kr
BL5 vägglampa från GUBI. Bestlite formgavs av engelsmannen Robert Dudley Best och har varit i produktion sedan 1930. 80 år senare är Bestlite fortfarande trogen sin originaldesign och sina industriella rötter. Bestlite är en del av de permanenta samlingarna både på Victoria & Albert Museum och Design Museum i London och en av dess mest kända användare är självaste Sir Winston Churchill. Älskad av arkitekter, formgivare och designentusiaster sedan 80 år tillbaka är Bestlite idag en global designikon att räkna med. Robert Dudley Best var starkt influerad av Bauhaus-rörelsen. Bauhaus var en skola för konsthantverk, formgivning och arkitektur som förenade praktiskt hantverk med konsten. Skolan grundades 1919 i Tyskland och verkade till 1933 då nazisterna tvingade den att stänga. Bauhaus har haft ett starkt inflytande på den fortsatta utvecklingen av konst, arkitektur, grafisk design, inredningsdesign och industridesign. Bauhaus är än idag en av de mest inflytelserika krafterna bakom de vi kallar för modern arkitektur och design.