RING OSS: 040 630 46 46
cuero

Cuero

Konst, natur och komfort i varje möbelstycke

Cuero Design, det svenska företaget grundat 2014 av Lars Kjerstadius, är känt för att tillverka tidlösa och hållbara möbler. Med produktionen lokaliserad i småländska Gnojsö och användningen av svenskt stål samt italienskt läder av högsta kvalitet, strävar företaget efter att skapa möbler som kommer att hålla i generationer. Deras signaturprodukt är den välkända fladdermusfåtöljen, som finns tillgänglig i flera olika utföranden.

För Cuero Design är naturen och konsten två viktiga aspekter som möts i deras filosofi. De tror att om människor omger sig med vackra objekt blir de mer kreativa. Oavsett teknologiska framsteg kommer det alltid att finnas ett grundläggande behov av att upprätthålla kontakten med naturen.

Företaget drivs nu av andra generationen i familjen Kjerstadius, där Lars son och hans svärdotter har tagit över rodret. Cuero Design har sina rötter i en passion för den klassiska argentinska designen, särskilt fladdermusfåtöljen. Lars Kjerstadius pappa började importera läderjackor från Argentina 1986 och blev fängslad av fladdermusfåtöljens modell. Han ägnade 15 år åt att förbättra både formen och kvaliteten på denna ikoniska möbel. Idag lever denna passion vidare genom nästa generation, som strävar efter att fortsätta skapa möbler som är bekväma, vackra och av högsta kvalitet.

SE PRODUKTER FRÅN CUERO DESIGN

Secto Design | Victo 4250 Pendel

9.650 kr10.180 kr
Victo 4250 är en handgjord pendellampa formgiven av Seppo Kohos för finska belysningvarumärket Secto Design. Secto Designs lampor görs för hand av finska finsnickare och tillverkas av formpressad finsk björk av högsta kvalitet. Lamporna böjs till vackra former och som bär typiska skandinaviska linjer och sprider ett vackert ljus. Kommer i utförandena natur björk, valnöt, svart- och vit laminat. 

Secto Design | Aspiro 8000 Pendel

8.480 kr
Aspiro 8000 från Secto Design, formgiven av arkitekten Seppo Koho. Aspiro lampan är tillverkad för hand av skickliga finska finsnickare med finskt kvalitet material. Pendellampan har en lekfull spiral-form med den senaste LED teknologin. Sladd, kontakt och takkåpa ingår. Välj mellan röd eller svart sladd. 

Secto Design | Secto 4230 Vägglampa

4.930 kr5.460 kr
Secto 4230 Vägglampa från Secto Design, formgiven av arkitekten Seppo Koho. Secto vägglampan är tillverkad för hand av skickliga finska finsnickare med finskt kvalitet material. Vägglampan kan monteras antingen med skärmen uppåt eller neråt. Med sin stiliga form och behagliga ljus skapar lampan en trevlig och lugnande atmosfär. Sladd med av/på knapp och ljuskälla ingår.

Secto Design | Kuulto 9100 Plafond

13.460 kr13.730 kr
Kuulto 9100 är en handgjord plafond formgiven av Seppo Kohos för finska belysningvarumärket Secto Design. Denna plafond är effektfull med ett elegant uttryck. Designen är inspirerad av ett skandinaviskt formspråk med en luftig känsla och enkla linjer. Lampan är tillverkad i PEFC-certifierat formpressat björkträ vilket ger ett behagligt och inbjudande ljus. Plafonden kommer i fyra utföranden, vit, svart, björk och valnöt. Inbyggd LED-ljuskälla. 

IKONISK DESIGN

Fladdermusfåtöljen står som en ikonisk design över hela världen med sina harmoniska och runda kanter samt rymliga utformning, vilket gör att den smälter perfekt in i olika inredningsstilar. Den är en oerhört klassisk möbel och ett måste för de som uppskattar tidlösa föremål. Om du bara ska välja en klassisk möbel, bör det definitivt vara en fladdermusfåtölj.

En tidig version av fladdermusfåtöljen fångas här på bild, där Henry Ford och Thomas Edison njuter av en av deras berömda campingresor 1921. Under detta historiska tillfälle välkomnade de även USA:s president vid den tiden, Warren Harding, och entreprenören Harvey Firestone. Endast tre exemplar tillverkades av dessa fåtöljer, varav en nu finns på Museum of Modern Art i New York och den andra pryder Frank Lloyd Wrights hus Fallingwater. 

cuero 3

IDAG HANDLAR DET OM KOMFORT OCH KVALITET

I över 80 år har världen haft privilegiet att ta del av öppna rättigheter för att tillverka detta tidlösa mästerverk. Varje tillverkare sätter sin unika prägel på det, och begreppet en “ursprunglig” BKF är faktiskt ganska svårt att fastställa idag. Kvalitet och komfort står i fokus på marknaden och utgör kärnan för denna ikoniska fåtölj. Idag letar man efter kvalitet och komfort, snarare än det ursprungliga originalitet. Du vill kunna spendera timmar i din fladdermusfåtölj under många år. Cuero cuero cuero cuero cuero cuero

cuero

FLADDERMUSFÅTÖLJEN GENOM TIDEN

Den ikoniska möbel som har prytt hem över hela världen sedan sin debut, hade dock en kvarstående utmaning- dess komfort. Ursprungligen designad 1938, när människor i genomsnitt var kortare, ställdes den inför ett obekvämlighetsproblem när människors längd ökade under 1900-talet.

Lyckligtvis kastade den svenska entreprenören Lars Kjerstadius ljus över denna situation. Precis som många andra upplevde han att Fladdermusfåtöljen var obekväm att sitta i. Lars tog saken i egna händer och genomförde betydande förbättringar. Han ökade storleken med 30% jämfört med den ursprungliga designen och justerade klädselns radie för att skapa en mer bekväm sittställning. Resultatet blev en förfinad version som han döpte till Mariposa-fåtöljen, vilket betyder “fjäril” på spanska.

cuero

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud av Cuero Design.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

Cuero Design: www.cuerodesign.com

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND