RING OSS: 040 630 46 46
Louis poulsen hero

Louis Poulsen

Arkitektoniska designlampor

Det danska designföretaget Louis Poulsen började år 1874 som vinimportör men ändrade riktning i takt med elektricitetens utveckling. Idag har de ett flertal samarbeten med kända designers och arkitekter som Arne Jacobsen, Verner Panton, Poul Henningsen och Louise Campbell.

Tillsammans med välkända formgivaren Poul Henningsen skapade Louis Poulsen design som är både stämningsfull, arkitektonisk och diskret i all sin enkelhet. De skapade och formgav den eleganta och klassiska PH-serien som än idag syns i otaliga hem, runt om i världen.

louise poulsen golvlampa header
Louise Poulsen golvlampa

En golvlampa som ingen annan

Louis Poulsen har alltid strävat efter att inte bara designa lampor utan även efter att forma ljus och skapa en atmosfär som får människor att må bra, både inomhus och utomhus. Ljusets form skapar rum och vi vill att våra produkter ska smälta in i det rum de ska definiera på ett harmoniskt sätt – indirekt, mjukt och inbjudande.

LOUIS POULSEN GOLVLAMPOR

Louis Poulsen | Panthella Golvlampa

12.095 kr 10.281 kr
Panthella golvlampa har en skärm gjord i formgjuten vit opalakryl och lampfot i formgjuten vit ABS med ett stativ i vitt stål. Tack vare materialet reflekteras även ljuset från skärmen ut i rummet, vilket var ett av Verner Pantons huvudsakliga mål i skapandet av Panthella.

Louis Poulsen | VL38 Golvlampa

9.075 kr
7.714 kr
VL38 golvlampa är en ikonisk serie lampor från Louis Poulsen, formgiven av den välrenommerade arkitekten Vilhelm Lauritzen för det danska Radiohuset i Köpenhamn. I serien ingår utöver denna golvlampa även en vägg- samt bordslampa. VL38 har ett elegant, organiskt formspråk med en skärm i lätt rundad, snedskuren design som är vippbar. Skärm och bas är tillverkade i aluminium med en pulverlackerad finish. Stativet är gjort i borstad mässing vilket blir en vacker detalj mot det pulverlackerade. VL38 Golvlampa lämpar sig bra som läsbelysning, exempelvis bredvid soffan i vardagsrummet.

Louis Poulsen | Yuh Golvlampa

9.075 kr10.835 kr
7.714 kr9.210 kr
Yuh golvlampa som designats av GamFratesi för Louis Poulsen. Några av lampans främsta egenskaper är att den är personlig, flexibel och nätt. Lampan är komplex tack vare dens tre olika typer av rörelser på axeln ‒ lutning, rotation och uppåt och nedåt. Yuh ger ett direkt bländfritt nedåtriktat ljus. Skärmens vinkel kan ändras för att optimera ljusfördelningen. Den smala öppningen i toppen av skärmen ger en mjuk, behaglig uppåtriktad belysning.  
bordslampa
Louise Poulsen bordslampa

Bordslampor

Louis Poulsen har alltid strävat efter att inte bara designa lampor utan även efter att forma ljus och skapa en atmosfär som får människor att må bra, både inomhus och utomhus. Ljusets form skapar rum och vi vill att våra produkter ska smälta in i det rum de ska definiera på ett harmoniskt sätt – indirekt, mjukt och inbjudande.

LOUIS POULSEN BORDSLAMPOR​

Louis Poulsen | Panthella Bord 320

7.185 kr11.585 kr
6.107 kr9.847 kr
Det senaste tillskottet i Panthella-familjen är Panthella Bord 320. Lampan bygger på Verner Pantons ursprungliga ritningar. Bordslampan finns i flera olika utföranden

Louis Poulsen | Yuh Bordslampa

8.305 kr9.715 kr
7.059 kr8.258 kr
Yuh Bordslampa är en design av GamFratesi för Louis Poulsen och är vinnare av iF Design Award 2018. Lampan är en kombination av klassisk dansk design och modern formgivning tack vare mässingstativet och marmorfoten. Den ger ett personligt, flexibelt och minimalistiskt uttryck som passar vilken miljö som helst. Yuh bordslampa kan justeras genom att höjas och sänkas samt roteras och har en timerfunktion som ger möjligheten till automatisk avstängning efter 4 eller 8 timmar. I Yuh-serien ingår bordslampa, vägglampan och golvlampa. Matcha gärna dom tillsammans för ett mer sammansatt intryck.

Louis Poulsen | PH 4½-3½ Glas bordslampa

41.525 kr 35.296 kr
PH 4½-3½ är en bordslampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. De första lamporna med de tre skärmarna skapades under ett samarbete mellan Poul Henningsen och Louis Poulsen år 1925-1926 för en utställning i Paris. Bordslampan PH 4½-3½ har skärmar gjorda i munblåst vitt opalglas med en lila avbländningsring i trycksvarvad aluminium. Glasskärmarnas utsida är glansig medan insidan är sandblästrad matt vilket ger ett mjukt, behagligt ljus. Topplatta och lampfot är gjorda i högglansförkromad mässing. Stativet är gjort i högglansförkromat stål. Formspråket är tidlöst och passar i många olika miljöer.

Belysning som skapar balans

Louis Poulsens strävan har alltid varit att utforma ljus för att få människor att må bra och trivas och låta belysningen skapa harmoni och balans i ett rum.

Louis poulsen hero 02

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Louis Poulsen.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.louispoulsen.com

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND