Visar alla 21 resultat

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6580-F Luxus Golvlampa

11.345 kr
9.643 kr
Den exklusiva 6580-F anses vara "Luxus"-versionen av KAISER idell golvlampor med sina kurviga Bauhaus-referenser till den ursprungliga bordslampan 6631-T som lanserades 1936. KAISER idell 6580-F golvlampan förkroppsligar ren lyx med sin fantastiska kromdetaljer och hög kvalitet. En förkromad klämma låter dig justera höjden från 1250 mm till 1350 mm, vilket gör den både skulpturell och funktionell.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6556-F Golvlampa

10.395 kr
8.836 kr
Golvlampan KAISER idell 6556-F är resultatet av en lång tradition för att skapa original och tidlös design. Dess minimalistiska design framstår som både tidlös och relevant i tiden. Lämplig för mysiga hörn, sovrum, soffor eller fåtöljer, lampan kommer att berika alla hem. KAISER idell 6556-F kan enkelt lutas från 15° till 18° - funktionell och vacker på samma gång.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6631-T Luxus Bordslampa

9.045 kr
7.688 kr
Bordslampan modell 6631 "Luxus" dök upp för första gången 1936, då Gebr. Kaiser & Co. introducerade det. Utmärkande för Luxus-lampan är dess breda nyans och kurviga form. Trots de något kalla material som används, som stål, är designen varm och kurvig. Denna specifika lampa blev snart den obestridda toppmodellen i KAISER idell-serien och - då, liksom idag - symbolen för ädel germansk design, utsökt materialval och noggrann ingenjörskonst. KAISER idell 6631-T-lampan kan justeras genom att lossa klämman i basen eller vrida på skärmen.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6556-T Bordslampa

7.245 kr
6.158 kr
6556-T är en slimmad, elegant och funktionell bordslampa, en klassiker i KAISER idell-kollektionen. Den världspatenterade vridleden och den karakteristiska kupolen präglad med "ORIGINAL KAISER-idell" är försedd med en liten skärm som passar för en fönsterram, hylla eller soffbord.KAISER idell 6556-T-lampan kan enkelt lutas från en 15 ° till 18° vinkel - funktionell och vacker på samma gång.

Fritz Hansen | Kaiser Idell 6718-W Vägglampa

7.695 kr
6.541 kr
KAISER idell 6718-W, även känd som "saxlampan", är ett sant exempel på dedikerat hantverk som ser fantastiskt ut på samma gång. Den unika konstruktionen av vägglampan är gjord av material av högsta kvalitet för att säkerställa att din KAISER idell förblir vacker och hållbar i generationer framåt. Den väggmonterade lampan har en vridbar skärm och en flexibel saxarm med en justerbar längd från 470 mm till 890 mm.

Fritz Hansen | AQ01 Vägglampa

3.995 kr
3.396 kr
AQ01 vägglampa från danska Fritz Hansen designades år 2017 av Anne Qvist. Vägglampan är en modern tolkning av den klassiska arkitektlampan, som karaktäriseras av delikata linjer och en matt finish. Dess moderna funktioner tillåter fjädringen att döljas inuti armaturen, samtidigt som du enkelt kan tända och släcka lampan – såväl dimma den – med hjälp av enkla handrörelser på skärmen. 

Fritz Hansen | AQ01 Bordslampa

4.345 kr
3.693 kr
AQ01 bordslampa från danska Fritz Hansen designades år 2017 av Anne Qvist. Bordslampan är en modern tolkning av den klassiska arkitektlampan, som karaktäriseras av delikata linjer och en matt finish. Dess moderna funktioner tillåter fjädringen att döljas inuti armaturen, samtidigt som du enkelt kan tända och släcka lampan – såväl dimma den – med hjälp av enkla handrörelser på skärmen. 

Örsjö | Skyline Golvlampa

52.570 kr 44.685 kr
Den vackra golvlampan Skyline från Örsjö Belysning väckte stor uppmärksamhet då den överlämnades som en gåva till Hennes Majestät Drottning Silvia på hennes 70-årsdag. Den skulpturala kollektionen är inspirerad av den varierande arkitekturen i Stockholms förorter och är formgiven av Folkform.

Örsjö | Streck Golvlampa

4.850 kr
4.123 kr
Golvlampan Streck är formgiven av Joel Karlsson för Örsjö Belysning. Streck är tillverkad i lackerad stål och finns här i fyra olika utföranden, vit, varmgrå, grön och svart. På lampan finns detaljer i mässing. Precis som resten av Streck-seriens produkter så är skärmen vrid-och vippbar vilket gör den funktionell. Strömbrytare på skärmens insida.

Örsjö | Streck Bordslampa

4.270 kr
3.630 kr
Streck är en stilren bordslampa med ett enkelt uttryck formgiven av Joel Karlsson för Örsjö Belysning. Lampan går att välja i fyra olika utföranden och är tillverkad i pulverlackerat stål, och på samtliga utföranden finns mässingsdetaljer. Lampskärmen är både vrid- och vippbar vilket gör att exempelvis ett behagligt läsljus kan ställas in.

Örsjö | Streck Bordslampa

4.780 kr4.980 kr
4.063 kr4.233 kr
Streck skrivbordslampa är formgiven av Joel Karlsson för Örsjö Belysning. Välj mellan fyra utföranden, och om du önskar den med bordsfot eller med skrivbordsfäste. Bordslampan består av en pulverlackerad stomme i stål, och med mässingsdetaljer. Strömbrytaren sitter på skärmens insida, och skärmen är vrid och vippbar.

Örsjö | Mushroom Golvlampa

7.189 kr7.845 kr
6.111 kr6.668 kr
Golvlampan Mushroom formgavs år 2002 av Matti Klenell för Örsjö Belysning. Mushroom finns att välja i två olika utföranden, helt i vitt samt vit med en röd stomme. Golvlampan är tillverkad i lackerad metall och det finns en smart dragströmbrytare vid lampskärmens undersida.

Örsjö | Minipoint Golvlampa GX224

5.045 kr7.205 kr
4.288 kr6.124 kr
Minipoint golvlampa är en snygg, modern och mångfacetterad lampa från Örsjö belysning. Minipoint är en sann klassiker som passar in i flera olika miljöer och som designats för att förena form och funktion på bästa vis. Den vrid-och tippbara skärmen ger optimalt läsljus när du behöver det och lampans slanka linjer gör den till en stilfull detalj i hemmet eller på arbetsplatsen. Minipoint finns även som vägglampa och bordslampa.

Örsjö | Libreria Golvlampa

10.945 kr
9.303 kr
Libreria golvlampa är formgiven av Folkform, inspiration till dess design är hämtad från inredning för bibliotek. Förlagan till Libreria formgavs till en utställning i ett bokbinderi i Milano 2017, där man även lanserade en ny typ av bokhylla.

Örsjö | Libreria Bordslampa

6.615 kr
5.623 kr
Libreria bordslampa är formgiven av Folkform, inspiration till dess design är hämtad från inredning för bibliotek. Förlagan till Libreria formgavs till en utställning i ett bokbinderi i Milano 2017, där man även lanserade en ny typ av bokhylla.

Moooi | Rabbit Lamp

7.460 kr 6.341 kr
Rabbit Lamp är en dekorativ bordslampa, formgiven för Moooi år 2006 av den svenska designtrion Front, bestående av Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren. Front har blivit särskilt kända för sina nyskapande och spännande kreationer, däribland djuren i full skala såsom Rabbit Lamp, Horse Lamp och Pig Table.

Moooi | Perch Light Golvlampa

23.020 kr 19.567 kr
Golvlampan Perch Light är en dekorativ lampa i form av en fågel, formgiven av Umut Yamac för Moooi år 2016. Yamac är en London-baserad inredningsarkitekt, känd för sin funktionella och lekfulla design såsom lampserien Perch Light. Golvlampan består av en fågel i vitt vikt papper som sitter på ett enkelt metallstativ i aluminium med mässingsfinish. Perch Light blir en vacker och unik inredningsdetalj och sprider en varm, stämningsfull belysning i rummet. Golvlampan passar bra som läsbelysning. I samma serie från Moooi finns även Perch Light som bordslampa, taklampa, samt vägglampa.

Moooi | Perch Light Bordslampa

19.555 kr 16.622 kr
Bordslampan Perch Light är en dekorativ liten lampa i form av en fågel, formgiven av Umut Yamac för Moooi år 2016. Yamac är en London-baserad inredningsarkitekt, känd för sin funktionella och lekfulla design såsom lampserien Perch Light. Bordslampan består av en fågel i vitt vikt papper som sitter på ett enkelt metallstativ i aluminium med mässingsfinish. Perch Light blir en vacker och unik inredningsdetalj och sprider en varm, stämningsfull belysning i rummet. Bordslampan passar bra som punktbelysning i exempelvis sovrum eller vardagsrum. I samma serie från Moooi finns även Perch Light som golvlampa, taklampa, samt vägglampa.

Örsjö | Karamell Taklampa

34.545 kr 29.363 kr
Pendeln Karamell ger ett stämningsfullt ljus till bordet och håller vinglasen nära till hands när det finns tillfälle att skåla. Den råa mässingen och de gracila kristallglasen bildar tillsammans en enhet med inbördes vackra kontraster. Karamell sprider ljuset genom kristall och lämnar skuggor av smak och sötma.

Örsjö | Hobo Golvlampa

24.995 kr 21.246 kr
Hobo har detaljer i form av synliga bultar och varje lampa är unik då tillverkningsprocessen med det blåsta glaset bidrar till det. I samma serie och i vårt sortiment finns även Hobo vägglampa och pendellampa.

GUBI | Bohemian 72 Golvlampa

9.999 kr 8.499 kr
Bohemian 72 golvlampa från Gubi. Året då den italienska designern Gabriella Crespi skulle ha fyllt 100 år, och 50 år efter den första idén, sätter Gubi nu kollektionen Bohemian 72 i produktion för första gången. Golvlampan är gjord i rotting och har en diameter på 37 cm och en höjd på 45 cm.