Visar 1–24 av 32 resultat

Moooi | Flock of Light 21

15.889 kr
Takkronan Flock Of Light 21 är formgiven av de holländska formgivarna Studio Toer för Moooi. Armaturen har ett unikt utseende som gör att den kan gå från en lätt och luftig design på dagen till en mer dramatisk lampa när mörkret faller sig på. Takkronan består som namnet antyder av 21 ljuskällor som placerats på tunna bronstrådar.

Örsjö | Skyline Vägglampa

6.845 kr8.065 kr
Vägglampan Skyline formgav designerduon Folkform för Örsjö Belysning med inspiration från miljonprogrammens arkitektur. Denna vägghängda versionen fick inspiration av de punkthus där armaturen är smalare och högre. Lampan finns i rå mässing samt i rostfritt stål och vid samtliga utföranden går det att välja mellan fast montage eller kabel.

Örsjö | Butler Golvlampa

9.990 kr10.925 kr
Butler golvlampa från Örsjö, designad av Joel Karlsson. Tack vare Butlers två ljuskällor skapas en funktionell och användbar golvlampa då den möjliggör till att ställa in ett precist läsljus. Golvlampan placeras med fördel intill sitt-eller soffgruppen. I vårt sortiment hittar du även bordslampan och vägglampan Butler.

Moooi | Flock of Light 31

20.026 kr
Flock of Light 31 är en takkrona från varumärket Moooi designad av Studio Toer. Lampan består av mässingskoppar, bronstrådar och semi-transparant polykarbonat. Det unika utseendet på armaturen gör att designen kan gå från lätt och luftig på dagen till mer dramatiskt när mörkret faller sig på. Som namnet antyder består lampan av 31 ljuskällor som placerats på tunna bronstrådar.

Moooi | Flock of Light 11

7.919 kr
Flock Of Light 11 är en voluminös takkrona, designad av Studio Toer för holländska varumärket Moooi. Lampan kan förvandlas från en lätt och luftig konstnärlig design på dagen till en svärm av ljusa sken på natten vilket gör den till en karismatisk armatur.

Fredericia | Fellow bordslampa

9.995 kr
Fellow bordslampa från Fredericia Furniture vann 2021 Wallpaper* Magazine Design Awards i kategorin "Best Sculptured Forms". Bordslampan är designad av Space Copenhagen år 2020 och består av en bas i kalksten med en skärm i stål som har vitlackats. Fellow är inte bara en bordslampa utan även en vacker skulptur. När Space Copenhagen designade lampan var tanken att skapa en enkel lampa med distinkta, mjuka och organiska element. Lampan är en del av Fredericia Furnitures serie Complements, en ny kollektion med samlarobjekt och mindre möbler, där ursprunget kommer ifrån passionen för material som är funktionella såväl som estetiskt tilltalande och fungerar som dekorativa element.

Fritz Hansen | Night Owl Bordslampa

2.799 kr3.299 kr
2.379 kr2.804 kr
Fritz Hansens lampa Night Owl designades av Nicholai Wiig Hansen för Fritz Hansen år 2016. Bordslampan finns i fyra varianter, med en oval skärm av aluminium samt en konformad bas av aluminium eller askträ. Skärmen har en lackad yta och kan positioneras i fyra olika lägen vilket gör att sladden diskret kan löpa i önskad riktning. Night Owl finns i fyra färger där namnen på färgerna har inspirerats av naturen. Lampan kommer med ett bländskydd av polykarbonat samt en svart sladd. Idén bakom Night Owl var att skapa en lampa med ett nordiskt och varmt sken i en stilren men enkel form. Skärmen är tät vilket riktar ljuset nedåt och vare den asymmetriska formen får ljuset en oval, mjuk, spridning. Night Owl är en liten lampa med stor personlighet.

Örsjö | Punkt Taklampa Stor

8.975 kr
Punkt pendellampa är formgiven av Joel Karlsson, och är nära besläktad med hans mycket populära Streck-lampa. En elegant och avskalad design som kan lyfta hemmiljöns alla rum. Punkt sprider ett fint, indirekt ljus tack vare den innovativa lampskärmen bestående av två kupade lager i olika storlekar. Skärmen döljer armaturens tekniska beståndsdelar. Punkt finns i två olika stolekar. För komplett upphängning, finns punkt flexibla kabelfäste att köpa till.

Örsjö | Punkt Taklampa Liten

7.315 kr
Punkt pendellampa är formgiven av Joel Karlsson, och är nära besläktad med hans mycket populära Streck-lampa. En elegant och avskalad design som kan lyfta hemmiljöns alla rum. Punkt sprider ett fint, indirekt ljus tack vare den innovativa lampskärmen bestående av två kupade lager i olika storlekar. Skärmen döljer armaturens tekniska beståndsdelar. Punkt finns i två olika stolekar. För komplett upphängning, finns punkt flexibla kabelfäste att köpa till.

Örsjö | Puck Vägglampa på arm

4.520 kr5.770 kr
Den funktionella vägglampan Puck på arm formgav Åke Hultgren år 1987 för Örsjö Belysning. Den utvikbara och svängbara armen gör att lampan får en utökad räckvidd. Vägglampan finns i tre utföranden och tillverkas i vit lackerad metall, i krom eller i matt mässing.

Örsjö | Streck Taklampa 5

28.750 kr
Streck 5 är en smäcker pendellampa i en flexibel design med två vrid- och vippbara lamphuvuden. Lampan är tillverkad i pulverlackerad stål och har detaljer i mässing. Ett minimalistiskt men intresseväckande inslag i rummet. De böljande sladdarna bidrar till lampans starka karaktär som även förstärks av stativets vackra detaljer i mässing. Anpassa lampans höjd utifrån takhöjd och eget tycke genom att välja vilken höjd du vill ha på röret; 90, 100, 140 eller 170 cm.

Örsjö | Streck Taklampa 2

10.345 kr
Streck 2 är en smäcker pendellampa i en flexibel design med två vrid- och vippbara lamphuvuden. Lampan är tillverkad i pulverlackerad stål och har detaljer i mässing. Ett minimalistiskt men intresseväckande inslag i rummet. De böljande sladdarna bidrar till lampans starka karaktär som även förstärks av stativets vackra detaljer i mässing. Anpassa lampans höjd utifrån takhöjd och eget tycke genom att välja vilken höjd du vill ha på röret; 90, 100, 140 eller 170 cm.

Örsjö | Star 1 Pendel Tak

2.305 kr3.685 kr
Star 1 Pendel är en flexibel spotlight-lösning som finns i flera olika utföranden. En lampa som ger dig möjlighet att placera och installera belysningen utefter vad som passar i just ditt hem. Här i pendel för tak.

Örsjö | Star 1 Platta Tak/Vägg

2.025 kr3.245 kr
Star 1 är en flexibel spotlight-lösning som finns i flera olika utföranden. En lampa som ger dig möjlighet att placera och installera belysningen utefter vad som passar i just ditt hem. Kan fästas på vägg eller i tak, enkel uppfästning och 230V utan transformator är en stor fördel.

Örsjö | Star 1 Hus Tak/Vägg

2.515 kr4.980 kr
Star 1 är en flexibel spotlight-lösning som finns i flera olika utföranden. En lampa som ger dig möjlighet att placera och installera belysningen utefter vad som passar i just ditt hem. Kan fästas på vägg eller i tak, enkel uppfästning och 230V utan transformator är en stor fördel. Välj här med extern kabel eller fast montage.

Örsjö | Mushroom Bordslampa

6.100 kr6.960 kr
Matti Klenell formgav Mushroom år 2002 för Örsjö Belysning. Mushroom är tillverkad i lackerad metall och finns i två olika utföranden, helt i vitt samt vit med röd stomme. På lampskärmens undersida finns en smidig dragströmbrytare. Mushroom är en behaglig ljuskälla och fin detalj på ett sidebord eller i ett fönster.

Örsjö | Minipoint Golvlampa GX225

6.515 kr8.035 kr
Minipoint är en serie som kombinerar form och funktion på bästa vis. Uttrycket är rent och enkelt med långa, slanka linjer. 1978 startade formgivaren Göran Pehrson, som ingick i designstudion Studio Construction, ett samarbete med den välkända designfamiljen Bergbom. Detta samarbete ledde fram till lanseringen av Minipoint, en serie som kommit att bli en sann klassiker. Den smäckra formen gör modellerna lättplacerade var helst extra ljus behövs.

Örsjö | Minipoint Bordslampa

6.155 kr7.395 kr
Minipoint är en serie som kombinerar form och funktion på bästa vis. Uttrycket är rent och enkelt med långa, slanka linjer. 1978 startade formgivaren Göran Pehrson, som ingick i designstudion Studio Construction, ett samarbete med den välkända designfamiljen Bergbom. Detta samarbete ledde fram till lanseringen av Minipoint, en serie som kommit att bli en sann klassiker. Den smäckra formen gör modellerna lättplacerade var helst extra ljus behövs.

Örsjö | Puck Vägglampa dubbel

4.590 kr6.410 kr
Puck Dubbel vägglampa styrs med dubbla brytare och du kan således ha endast en av lamporna tänd om så önskas. Puck har uppdaterats genom att modernisera läsljuset från halogen till LED. Puck är en stilren serie. En lampa som lätt kan bli en favorit genom sin ljuskälla, flexibilitet och form. En serie som trots sin strama stil känns mjuk. En sann klassiker som aldrig går ur tiden.

Örsjö | Puck Vägglampa

2.680 kr4.295 kr
Vägglampan Puck är en klassisk vägglampa med både flexibilitet och ett behagligt ljus. Serien Puck är en av Örsjö Belysnings mest välkända armaturer - kanske främst som golvlampa. Denna väggvariant är perfekt vid sängen, läsfåtöljen eller varhelst du behöver lite extra belysning. Med dimmer och en sladdlängd på 2,5 m.

Örsjö | Puck Golvlampa

4.370 kr6.390 kr
Golvlampan Puck är en stilren lampa som Åke Hultgren formgav för Örsjö belysning år 1987. Golvlampan tillhör en stilren serie och blir lätt en favorit genom både flexibilitet och form. Lampan är tillverkad i lackerad metall, krom och matt mässing och finns i sex olika utföranden. Golvlampan kan med fördel placeras vid soffan eller vid en fåtölj för att erhålla ett behagligt läsljus.

Örsjö | Lean Vägglampa

4.110 kr5.080 kr
Lean vägglampa från Örsjö är formgiven av Jenny Bäck. Den är inspirerad av skandinaviskt 1950-tal och vägglampan är ett tillskott till den populära bordlampan och golvlampan med samma namn. Lean vägglampa har samma vackra materialval och kaxiga linjer som de övriga och skapar en härlig retro känsla. Lampan kan väljas med kabel eller med fast installation och ljuset kan riktas åt önskat håll tack vare dess vippbara skärm. Strömbrytaren är placerad på sladden och vid fast montage är brytare placerad på väggbrickan.

Örsjö | Lean Bordslampa

6.490 kr6.800 kr
Lean - Bordslampa är designad för Örsjö Belysning av formgivaren Jenny Bäck. Namnet Lean kommer från lampans lutande form och Bäck fann sin inspiration från det skandinaviska 1950-talet. Lean kommer i två färger, svart eller vit struktur och är tillverkad i strukturlackerad mässing. Lampan har detaljer i rå mässing och på stommen finns ett handtag i gummi. Bordslampan är användbar och funktionell då skärmen är justerbar. Tack vare Leans stilrena form blir det en inredningsdetalj och ljuskälla på det sidebord eller skrivbord den placeras. Se vårt sortiment för fler lampor i Lean-serien, Lean-Pendellampa, Lean-Vägglampa och Lean-Golvlampa.

Örsjö | Hobo Vägglampa

13.995 kr
Gustaf Nordenskiöld formgav vägglampan Hobo för Örsjö Belysning. Hobo består av en korg i rå mässing som inuti består av munblåst opalglas som är blåst i Mickejohans glasbruk i Örsjö. När glaset blåses ner i mässingskorgen expanderar den till sin slutgiltiga form.