Ikoniska Sjuan stolen av Arne Jacobsen

Sjuanstolar till kampanjpris – Omgående leverans!

Sjuan 3217 Kontorsstol Helklädd med armstöd
Välj mellan läder Wild Black eller Wild Walnut. 
Ord. pris 20.155:- Kampanj 17.955:- 
Lagervara för omgående leverans. 

Sjuan 3117 Kontorsstol Helklädd utan armstöd
Välj mellan läder Wild Black eller Wild Walnut.
Ord. pris 16.599:- Kampanj 14.995:- 
Lagervara för omgående leverans. 

Fritz Hansen | 3107 Sjuan Svart Ask/Krom Kampanj

4.610 kr
Med detta kampanjerbjudande från Fritz Hansen kan du handla en riktig designfavorit till kampanjpris, omåttligt populära 3107 Sjuan Svart Ask med kromunderrede. Erbjudandet gäller under en begränsad tid och kan ej kombineras med andra rabatter.

Fritz Hansen | 3107 Sjuan Framsidesklädd Kampanj

8.795 kr9.495 kr
Kampanj på 3107 Sjuan Framsidesklädd från Fritz Hansen. Med detta erbjudande kan du handla en sann designklassiker till kampanjpris! Populära Sjuan framsidesklädd i två olika läder: Wild Walnut och Wild Black. Stolens baksida kommer i svartbetsad ask.

Fritz Hansen | 3217 Sjuan Kontorsstol Kampanj

22.495 kr
Med detta kampanjerbjudande från Fritz Hansen kan du handla en riktig favorit för hemmakontoret till kampanjpris, 3217 Sjuan Kontorsstol med armstöd och i läderklädsel. Välj mellan läder Wild Black eller Wild Walnut. Erbjudandet gäller under en begränsad tid och kan ej kombineras med andra rabatter.

Sjuan stolar till kampanjpris

Sjuan Stol 3107 Svart Ask/Krom underrede
Klassisk matstol i svart ask med kromat underrede. 
Ord. pris 4.780:- Kampanj 3.990:- 
Lagervara för omgående leverans.

Sjuan Stol 3107 Helklädd 
Välj mellan läder Wild Black eller Wild Walnut. 
Ord. pris 16.895:- Kampanj 10.295:- 
Lagervara för omgående leverans. 

Sjuan Stol 3107 Framsidesklädd
Välj mellan läder Wild Black eller Wild Walnut. 
Ord. pris 10.818:- Kampanj 8.495:-
Lagervara för omgående leverans. 

Sjuan stolen

Sjuan stolen, eller Series 7™, är en ikon i modern möbelhistoria, designad av Arne Jacobsen 1955. Dess unika form är tidlös och otroligt mångsidig och visar karaktär utan att övermanna ögat. Stolen är tillverkad av 9 lager pressgjuten faner för styrka, flexibilitet och hållbarhet trots sin slanka form. Detta är den mest populära designen inom Fritz Hansens stolkollektion.

Sjuan 3107

Denna modell har nätta men ytterst starka stålrörsben som kompletterar skalets böjda profil. Benen sträcker sig precis utanför sätets kant, vilket gör att stolarna enkelt kan ordnas i rader eller staplas för förvaring. Underredet är diskret monterat på en cirkulär skiva under sätet, vilket ytterligare förstärker den rena, minimalistiska estetiken i Jacobsens design.

Sjuan 3117

Den höj- och sänkbara snurrstolen 3117 har en förhöjd fembent stålbas med högkvalitativa aluminiumhjul, ursprungligen designad av Jørgen Rasmussen 1965 för KEVI-stolen. Hjulens tvåhjuliga design förbättrar manövrerbarheten. 

Sjuan 3217

3217 kombinerar Arne Jacobsens ursprungliga armstödsdesign med en höjdjusterbar svängbar bas och släta, hållbara tvåhjuliga länkhjul. Resultatet är en flexibel arbetsstol som är perfekt för både hem och kontor.

sjuan 3107
sjuan 3117
sjuan 3217 glashuset

DESIGNER

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) är troligen Danmarks mest kända arkitekt. Både nationellt och internationellt är Arne Jacobsen känd för sin möbeldesign och arkitektur. Arne Jacobsen kom från en borgerlig familj och det fanns inget, som tydde på att han skulle få en skapande karriär. 

Genom att arbeta med en relativt liten studiopersonal som drevs av en outsläcklig önskan att skapa, fokuserade Jacobsens kreativa process på hans strikta hänsyn till detaljer. Han väckte sina visioner till liv med minutiösa, handmålade akvarellskisser. Under ett givet år lyckades Jacobsen designa vad andra skulle kunna producera på fem. Idag är Arne Jacobsens designs världskända över hela världen, och Jacobsen är omtalad som en sann designvisionär och skaparen av bland annat ikoniska Egg™, Swan™, Series 7™ och Drop™. 

 

Arne Jacobsen
sjuan stol
sjuan stol