Uteplatsen - Hur inreder du den bäst?

uteplats

Utemöblerna spelar såklart huvudrollen i en behaglig uteplats. Vilken stil du vill ha är självklart upp till dig, men det finns några generella tips på hur du skapar en inbjudande uteplats som inviterar till avslappning, ro och härliga stunder med familj och vänner. Tänk på hur solen lägger sig. Vill du njuta av morgonkaffet i solen, eller middagen i kvällssolen? Våga vara generös med krukor och växter i olika storlekar och höjder. Och blanda material för en ombonad känsla.

Rama in zonerna

Precis som inomhus är det smart att dela in uteplatsen i olika zoner. Detta skapar harmoni och tar bort känslan av ett område känns rörigt. Här är mattan ett superbra redskap. Den skapar inte bara en mysigare känsla utan ramar också in din uteplats. Fatboy har flera utomhusmattor i polypropylen vilket gör att de tål vatten och är bleks inte av UV-ljus. Eftersom mattorna är vävda är de mjuka och behagliga att gå på. Kombinera gärna med t.ex. Fatboys Paletti utesoffa.

Kreativa utomhuslösningar 

På Glashuset har vi flera olika utemöbler för just din uteplats, från bl.a danska Cane-Line, Fatboy, Vitra och Gubi. Den ikoniska svenska Stringhyllan har sedan ett par år också varit tillgänglig till utomhusbruk. En nyhet är att du nu också får hyllan som fristående modul och inte behöver borra upp den på väggen. Det gör den flexibel då den lätt kan flyttas runt. Tillverkade i rostfritt galvaniserat stål som tål att stå ute oavsett väder, till och med i skandinaviskt klimat. Perfekt till förvaring av odlingsredskap, krukor och annat härligt till trädgården. Eller varför inte bredvid grillen som ett mindre utomhuskök? Använd hyllor och krokar till att hålla ordning bland grillredskap och köksartiklar. Passar såväl balkongen som terrassen eller trädgården.

Glöm inte belysningen

Förläng kvällarna med stämningsfull utebelysning. Här kan du använda både elektrisk, levande och gas. På Glashuset har vi flera lampor till utomhusbruk som är uppladdningsbara och som enkelt kan flyttas runt. Carrie från Menu kan både stå på bordet och hängas på en krok på väggen. Edison-lamporna från Fatboy kommer i flera olika storlekar, från liten bordslampa till hög golvlampa. Obello från Gubi för den designintresserade är ett ”must”.