RING OSS: 040 630 46 46
Gubi

GUBI

Modern dansk design och inredning ​

Idag är Gubi ett av världens främsta danska designföretag. Företaget grundades år 1967 av makarna Gubi och Lisbeth Olsen i Danmark. Ivriga att skapa sig ett eget namn på marknaden introducerade sedan bröderna Sebastian och Jacob snart mode i familjeföretaget med en banbrytande konceptbutik. Butiken blir först i Danmark med att importera märken som Prada och Helmut Lang. Nyfikenheten och modet är något som sedermera kommer att bli företagets signum.

Företaget ligger i framkant inom den danska designvärlden och koncentrerar sig på att bygga en klassisk samling designikoner. Dess inspiration hämtas genom tidigare års möbeldesign enda tillbaka till 1930-talet. Genom formspråk hämtas inspiration från vår dåtid för att innovativt lyfta tidigare trender till något nytt och unikt. Produkterna är  inte bara vackra, utan även funktionella. Bland deras produkter hittar vi bland annat lampor, stolar, bord och förvaring. Känslan för detaljer och formgivning har gjort dem till ett säkert kort för den trendkänslige, och under deras år på marknaden har de skapat en rad designklassiker som stått högt på flera önskelistor under många år.

Välkommen till Glashuset

 

GUBI - mer än lampor och armaturer

GUBI är ett belysningsföretag som har funnits i över 100 år. De har gjort det till sitt mål att förse världen med högkvalitativ, innovativ design av lampor och ljusarmaturer. Dess grundare ville skapa en miljö där människor kan vara i balans med naturen när de befinner sig inomhus. Med lampor kan du vara säker på att ditt ljus inte bara är vackert utan också hälsosamt. Gubi lampor tillverkas av hållbara material och design med fokus på energieffektivitet, livslängd och hållbarhet.

I takt med att företagets lampor fortsätter att förnya sig har de utökat sina produktlinjer till att omfatta hängande lampor, bordslampor samt armaturer för större utrymmen som vardagsrummet eller matsalen där du vill ha stämningsfull belysning under middagsbjudningar. Deras senaste sortiment av inredningsartiklar omfattar konsttryck i metallramar, filtkuddar i botaniska mönster och handgjord keramik av gibi keramikkonstnärer som använder traditionella metoder som vår generation känner igen från barndomsminnen – det finns något betryggande med denna gammaldags estetik.De

GUBI

GUBI | Tropique matstol

9.699 kr
7.759 kr

Gubi´s Tropique matstol kombinerar exklusiv design med en tropisk känsla och karakteristiska fransar. Perfekt för utomhusbruk, har denna matstol en avtagbar, vädertålig klädsel som gör den lätt att rengöra och underhålla. En harmonisk kombination av stil och funktionalitet för ditt utomhusutrymme.

GUBI | Möbelskydd till Pacha Outdoor ottoman

2.399 kr 1.919 kr
GUBIs Pacha Outdoor möbelskydd är tillverkat av premiumkvalitet, vattentåligt material för att skydda dina utomhusmöbler. Ett pålitligt val för att bevara och förlänga livslängden på dina möbler, samtidigt som de håller sig snygga och skyddade mot väder och vind.

GUBI | Epic Soffbord Rund Ø80

21.999 kr29.999 kr
17.599 kr23.999 kr
Gubi's Epic soffbord, skapat av GamFratesi, är en konstnärlig tolkning av romersk arkitektur och grekiska kolonner. Tillverkat av travertin, bär varje soffbord en unik patina och utseende, vilket skapar en distinkt och tidlös estetik. Inspirerat av historiska monument som Colosseum, ger Epic soffbord en smak av antik elegans till moderna hem, och blir därmed inte bara en möbel utan en konstnärlig berättelse i heminredningen.

GUBI | BL3 Golvlampa Ø21

14.999 kr
11.999 kr
BL3 golvlampa designades för varumärket Gubi 1930 av Robert Dudley Best, en brittisk designer starkt influerad av Bauhaus. Dess rena linjer och eleganta uttryck kombineras med stor funktionalitet hos den justerbara armen, både horisontell och vertikal, och rörlig skärm. Bestlite BL3 golvlampa finns i en mängd olika ytbehandlingar och fungerar som läslampa i alla moderna hem där man eftersträvar uttalad belysning. Golvlampan kommer i två storlekar. Här den större varianten.
3dchairgubi

Gubi chair 2003

Ett tydligt exempel på nytänkande formspråk är Gubi Chair, en del i linjen som skapats i samarbete med Komplot Design 2003. Gubi Chair är den första stolen som med hjälp av innovativ teknik formas av tredimensionella fanérblad. Stolen har fått flera utmärkelser och är idag en permanent del av Museum of Modern Arts samlingar. 

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud inom Gubi.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se
www.gubi.com

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND