Ge dina möbler lite kärlek och förläng livslängden på dem

tra bank lifestyle low

Att vårda det man redan har sätter ett värde på dina ägodelar och med rätt möbelvård kommer lädersoffan eller ditt oljade ekbord bara att bli vackrare med tiden. Vi ser en möbel som en investering som ska kunna användas under många decennier. Precis som vi människor, är alla produkter unika och kräver olika typer av omvårdnad och underhållning. Här har vi samlat enkla och vardagliga skötselråd och smarta tips för alla typer av material och produkter. Allt för att dina möbler ska hålla så länge som möjligt!

Trä

Naturen har skapat en mängd olika träslag som är lämpliga till möbler. Trämöbler är en tidlös och vacker inredningsdetalj som kan hålla i många år om de tas om hand på rätt sätt. För att hålla dina trämöbler i toppskick är det viktigt att rengöra och skydda dem med rätt produkter, där träolja är den vanligaste. Leather Master och Act of Caring erbjuder en rad högkvalitativa produkter som kan hjälpa dig att ta hand om dina möbler. Innan du börjar använda några produkter är det viktigt med en grundlig rengöring av dina möbler. När möblerna är rena kan du börja med att applicera skyddsprodukterna.  Leather Master erbjuder en mängd olika produkter för olika typer av trä. För att skydda dina möbler och träytor kan du använda Leather Master Protect Spray Wax som ger ett skydd mot fläckar och spill men lämnar ytan oförändrad.

För obehandlat trä eller trä med oljade ytor, rekommenderar vi att använda Act of Caring Wood Protection. Denna produkt hjälper till att skydda mot spill, fläckar och smuts. Det hjälper också till att förhindra att träet torkar ut och spricker. Enklas applicerar du produkterna med en ren trasa, va noga med att täcka hela ytan och låt det sedan torka helt innan du använder möblerna igen. För att bibehålla möblernas skönhet och skydd, rekommenderas det att du regelbundet rengör och underhåller dem med skonsamma produkter. 

Textiler 

Textilier är en viktig del av inredningen i ett hem och kan lägga till en känsla av komfort och stil. Men precis som allt annat behöver de också lite kärlek. Enklast tar du han om fläckar och andra orenheter på dina möbler och textiler med Textile Clean & Protect kit ifrån Leathermaster som innehåller rengöring och impregnering för dina textilmöbler. Kitet innehåller dessutom en  populär fläckguide för textilier, med tydliga instruktioner för hur man bäst får bort de vanligaste fläckarna. Denna produkt hjälper till att bevara tygernas färg och mjukhet samtidigt som det ger en osynlig skyddande barriär. För textilier i särskilt utsatta miljöer, som t.ex. utomhus eller i kök och matsalar, kan Act of Caring Textile Protector användas. Denna produkt hjälper till att skydda textilier mot UV-strålar, smuts och spill.

För att applicera produkterna, följ instruktionerna på förpackningen och använd en ren trasa eller svamp. Var noga med att täcka hela ytan och låt sedan textilierna torka helt innan du använder dem igen. Genom att följa dessa enkla steg och ta hand om dina textilier med rätt produkter kan du vara säker på att de kommer att hålla länge och se vackra ut i ditt hem.

Läder

Läder- detta hållbara naturmaterial med en otrolig slitstyrka, komfortabel känsla och tilltalande estetik. Ett material som vi människor har brukat och tagit vara på under århundraden just för sina fantastiska egenskaper. Men läder behöver tas om hand för att verkligen uppnå sin fulla potential år efter år- och där kommer lädervården in. Se till att regelbundet avlägsna damm och smuts från din lädermöbel. En lädersoffa kan med fördel dammsugas – men använd ett mjukt borsmunstycke för att undvika att slita på lädret. Rengör gärna lädret regelbundet, för att skydda läderytan mot spill, smuts och fläckar, rekommenderar vi Leather Clean & Protect från Leather Master. Denna produkt hjälper till att bevara lädrets mjukhet och färg samtidigt som den ger en osynlig skyddande barriär.

Marmor

Marmor är en otroligt vacker sten som med rätt skötsel håller i generationer. Det är en porös och absorberande sten. Detta gör den mer känslig för fläckar från starka rengöringsprodukter eller sura vätskor. Vår marmorvårdsrutin gör det enkelt att rengöra och vårda dina marmor- och stenytor. Undvik att använda sura rengöringsmedel på marmorytor. Syran kan skada marmorn och förstöra dess glans. Istället, använd en mild rengöringsmedel som Act of Caring Marble Cleaner. Denna produkt är speciellt utformad för att rengöra marmor, och den är mild nog att använda på en regelbunden basis.

Vill du ta bort fläckar på marmorytor, kan du använda Act of Caring Marble Stain Remover. Denna produkt är särskilt effektiv ör att ta bort fläckar från kaffe, te, vin och fett. Applicera produkten på fläcken och låt den sitta i 5-10 minuter innan du torkar av den med en ren trasa.För att skydda marmorytan mot spill och fläckar, kan du använda Act of Caring Protecting Marble Wax. Denna produkt hjälper till att skapa en osynlig skyddande barriär på marmorytan som hindrar vätskor och smuts från att tränga in. Applicera produkten på marmorytan och låt den torka helt innan du använder ytan igen.

När du tar hand om marmorytor är det också viktigt att undvika att använda skrapande verktyg som kan repa ytan. Använd istället en mjuk trasa eller svamp för att rengöra och polera ytan.

Upptäck resten av vårt sortiment av möblevård här!