vauni header

Mitt namn är Robert Ban och jag representerar Vauni. På Vauni brinner vi för Kvalité och Design vilket kännetecknar våra Premium eldstäder vi producerar. För oss är det viktigt att kunna presentera våra eldstäder i rätt typ av miljö och för kunder som uppskattar och söker det bästa. Vi tycker att Glashuset har en filosofi som matchar vår egen vilket gör dem till en oerhört uppskattad samarbetspartner.

Om Vauni

“Varför finns det inte en kamin som är både vacker, skorstensfri, miljövänlig, enkel att använda och installera?” frågade sig Sören Sjölander (professor emeritus i innovationsteknik vid Chalmers Tekniska Högskola) när han skulle flytta från hus till lägenhet och inte tilläts installera en traditionell braskamin.

Det som inte redan finns får man helt enkelt uppfinna själv. Den första Vauni-prototypen togs fram ihop med formgivare Markus Grip i samband med hans examensarbete vid HDK – Högskolan för Design & Konsthantverk. Tillsammans förenades det bästa av två olika världar: cutting edge estetik ihop med teknisk innovation.

Vi formger unika eldstäder som kommunicerar med användaren. Alla material är utvalda för att harmoniera med eldens värden och ge uttryck för estetik, kvalitet och värme. Som ett resultat härav är eldstäderna vackra, både med och utan en eld som brinner.

Men vi nöjer oss inte där. Givetvis är säkerhet A & O när man designar med eld – både din egen säkerhet och planetens. Endast de säkraste lösningarna på marknaden byggs in vid konstruktionen. Vaunis brännare absorberar bränslet och håller det på plats. Avbränningen sker långsamt då endast bränsleångorna brinner, och på så vis blir våra eldstäder optimala för alla typer av bostäder.

Våra eldstäder för bioetanol värms på ett modernt och miljövänligt sätt. Det innebär att förbränningen är helt ren och det bildas bara små mängder koldioxid och vattenånga – precis som i din utandningsluft.