RING OSS: 040 630 46 46
arne jacobsen

Arne Jacobsen

Rebellen

ARNE JACOBSEN (1902-1971).
Som barn som växer upp i Köpenhamn sägs det att Arne Jacobsen målade över den viktorianska tapeten i sitt sovrum. Unga Arne täckte inte sina väggar med typiska barnsliga teckningar eller målade den utsmyckade tapeten pojkeblått – han bestämde sig för att måla sitt rum helt vitt.

Detta beslut kan tyckas typiskt idag, men i början av 1900-talet var vita väggar ännu inte på mode. Från början var Arne Jacobsen före sin tid. 

Under mer än hälften av 1900-talet formade Arne Jacobsens idéer landskapet för dansk design och krusade ut från Skandinavien för att påverka arkitekter och designers runt om i världen. Han lyckades styra projekt som sträckte sig från 
komplexa byggnader som Danmarks Nationalbank till detaljerade utmaningar så ödmjuka som en speciell tesked för sitt bestick, och arbetade med en relativt liten studiopersonal som drivs av ett osläckligt behov av att skapa. 

Jacobsens kreativa process handlade om hans strikta detaljhänsyn. Han väckte sina visioner till liv för beskyddare och byggare med noggranna, handmålade akvareller. Under ett visst år lyckades Jacobsen utforma vad andra kanske skulle gärna producera på fem år. 


FH Kontorsstol
FH Agget
FH Myrran
Ox Chair 1

Passion för skönhet, kvalitet och hantverk

Fritz Hansen grundades i Danmark 1872 av den visionära möbelsnickaren med samma namn. Sedan dess har Fritz Hansen blivit en naturlig del av både dansk och internationell designhistoria. Idag är det ett exklusivt och internationellt designvarumärke som drivs av passion för skönhet, kvalitet och hantverk.

Fritz Hansens design Kännetecknas av förbluffande hantverk, unik design och en inneboende känsla av premiumkvalitet. Ledande arkitekter och möbeldesigners från hela världen har regelbundet bidragit till samlingen med vackert formade och funktionella möbler.

Fritz Hansen är ett modernt, nordisk livsstil företag som samarbetar med visionära konstnärer, designers och arkitekter från hela världen. Varumärket har samarbetat med bland andra Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni och Poul Kjærholm. Idag säljs Fritz Hansen-design i mer än 85 länder via 2000 försäljningsställen, inklusive flaggskeppsbutiker i Köpenhamn, San Francisco, Milano och Tokyo. Företaget har 260 anställda världen över och har sitt huvudkontor norr om Köpenhamn och betjänar design-passionerade kunder genom kontrakt och detaljhandel.

FRITZ HANSEN

Fritz Hansen | Ägget fåtölj Wild läder

149.860 kr
127.381 kr
Fritz Hansens Ägget fåtölj Egg i Wild Leather Walnut eller Wild Leather Black.

Fritz Hansen | Sjuan 3107 – Bokfanér

6.199 kr
5.269 kr
Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens överlägset mest sålda stol genom historien och trots att över 60 år gått sedan lanseringen känns designen fortfarande nytänkande tack vare Jacobsens tidlösa formspråk. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör stolen till en designikon och favorit hos oss. Sjuan finns som matbordsstol, kontorsstol, barstol, karmstol, samt i barnstorlek. Välj mellan en rad olika naturliga fanér, färgad ask eller fullackerad bok i ett stort urval av färger. Sitsen finns även som framsidesklädd eller helklädd.

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Fritz Hansen.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 48h (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Shopping cart

JUST NU – 1.500 KRONOR I RABATT
Per 10.000 kr du handlar för (dras av i kassan) gäller ej redan nedsatta produkter

LAGERREA 40-70% LÖR 25/11 SÖN 26/11 12:00-15:00 GAMLA BORREBACKEVÄGEN 57 | HITTA HIT

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND