arne jacobsen

Arne Jacobsen

Rebellen

ARNE JACOBSEN (1902-1971).
Som barn som växer upp i Köpenhamn sägs det att Arne Jacobsen målade över den viktorianska tapeten i sitt sovrum. Unga Arne täckte inte sina väggar med typiska barnsliga teckningar eller målade den utsmyckade tapeten pojkeblått – han bestämde sig för att måla sitt rum helt vitt.

Detta beslut kan tyckas typiskt idag, men i början av 1900-talet var vita väggar ännu inte på mode. Från början var Arne Jacobsen före sin tid. 

Under mer än hälften av 1900-talet formade Arne Jacobsens idéer landskapet för dansk design och krusade ut från Skandinavien för att påverka arkitekter och designers runt om i världen. Han lyckades styra projekt som sträckte sig från 
komplexa byggnader som Danmarks Nationalbank till detaljerade utmaningar så ödmjuka som en speciell tesked för sitt bestick, och arbetade med en relativt liten studiopersonal som drivs av ett osläckligt behov av att skapa. 

Jacobsens kreativa process handlade om hans strikta detaljhänsyn. Han väckte sina visioner till liv för beskyddare och byggare med noggranna, handmålade akvareller. Under ett visst år lyckades Jacobsen utforma vad andra kanske skulle gärna producera på fem år. 


FH Kontorsstol
FH Agget
FH Myrran
Ox Chair 1

Passion för skönhet, kvalitet och hantverk

Fritz Hansen grundades i Danmark 1872 av den visionära möbelsnickaren med samma namn. Sedan dess har Fritz Hansen blivit en naturlig del av både dansk och internationell designhistoria. Idag är det ett exklusivt och internationellt designvarumärke som drivs av passion för skönhet, kvalitet och hantverk.

Fritz Hansens design Kännetecknas av förbluffande hantverk, unik design och en inneboende känsla av premiumkvalitet. Ledande arkitekter och möbeldesigners från hela världen har regelbundet bidragit till samlingen med vackert formade och funktionella möbler.

Fritz Hansen är ett modernt, nordisk livsstil företag som samarbetar med visionära konstnärer, designers och arkitekter från hela världen. Varumärket har samarbetat med bland andra Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni och Poul Kjærholm. Idag säljs Fritz Hansen-design i mer än 85 länder via 2000 försäljningsställen, inklusive flaggskeppsbutiker i Köpenhamn, San Francisco, Milano och Tokyo. Företaget har 260 anställda världen över och har sitt huvudkontor norr om Köpenhamn och betjänar design-passionerade kunder genom kontrakt och detaljhandel.

FRITZ HANSEN

Ägget fåtölj
Close

Ägget fåtölj | Fritz Hansen

149.860 kr
Fritz Hansens Ägget fåtölj Egg i Wild Leather Walnut eller Wild Leather Black.
3107-Series-7_-True-Yellow_Lacquered_Chrome-Base
Close

Fritz Hansen | Sjuan 3107 – Bokfanér Kampanj

4.445 kr
AJ Colour Campaign - 15 % på Arne Jacobsens klassiska ikoner Sjuan och Grand Prix som skapades redan på 1950-talet, men lika självklara idag. Det tidlösa formspråket passar alla stilar och just nu erbjuder vi 15% på utvalda modeller.
3107-series-7_walnut_clear-lacquer_chrome-base-png
Close

Fritz Hansen | Sjuan 3107 – Natur faner

5.186 kr
Finns i 9 olikaträfaner. Alla stolar är gjorda av tryckformad skivfaner. Mått: H 82 cm, B 50 cm, D 52 cm. Vikt: 4 kg.
3530_Swan-Sofa
Close

Fritz Hansen Svanen 2-sits

72.665 kr145.225 kr
The Swan Sofa™ was originally produced especially for the furnishing of the SAS Royal Hotel in 1958. Like the Swan

Intresserad?

Hör gärna av dig till oss eller kom in och besök oss, för att ta del av vårt utbud från Fritz Hansen.
Butik: 040 – 630 46 46
E-post: kundsupport@glashusetmalmo.se

paul vium

Vi hjälper dig

Ring eller maila oss.
Vi svarar inom 24H (vardagar).

Säkra leveranser

Fraktfritt över 1500:-

100% original

Vi är en auktoriserad butik
som säljer äkta varor.

Kundvagn

close
Scroll To Top

GÅ MED I VÅRT NYHETSBREV
FÅ 10% PÅ DITT FÖRSTA KÖP  GÅ MED HÄR

DU BEHÖVER INTE VÄNTA ÄNDA TILL BLACK WEEK LÄS MER

10% prisavdrag på ditt första köp!
Ange rabattkoden NY-KUND